TkJ.se – Teknik, antivirus & säkerhet, Windows och datorer

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

NEXSTORY: Ljudböckerna för dig! Sveriges trognaste och ledande tjänst för att lyssna på tusentals ljudböcker till fast månadsavgift!
Prova gratis 14 dagar >>

PureVPN Väldigt stor VPN-tjänst, världens snabbaste VPN-tjänst! Passar för dig som laddar ner mycket.

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

OVPN - svensk säkerhet! OVPN är en svensk VPN-tjänst med hög kvalitet - rekommenderas!

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Hitta RÄTT banklån! Behöver du låna pengar, använd Lendo för att hitta den bank med bäst villkor för just dig!

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Annons

Polaroid-kamerorna är tillbaka, kul grej för sommaren! [Sponsor]

Köp en Polaroid-kameraNär jag var liten var Polaroid-kameror rätt vanliga. Kamerorna tog bilder som framkallades direkt i kameran, så när du tagit en bild kom den ut på papper direkt från kameran. I och med teknikutvecklingen, inte minst när digitalkameror och fotoskrivare blev populära, gjorde att Polaroid-kamerorna försvann. Fast nu är de tillbaka – på sätt och vis.

Polaroid har återkommit fast med ny teknik. Principen är dock densamma; du tar en bild och den skrivs ut direkt i kameran. Visst kan man inte jämföra kvaliteten med hur det blir om du fotograferar med en digital systemkamera och skriver ut på en bra fotoskrivare, men det är inte heller poängen. Polaroid-kamerorna är först och främst en cool grej som man kan ha riktigt kul med.

Digitalkameror och smartphones, med bilderna som delas via Facebook och andra sociala nätverk, i all ära. Men ibland är det bättre med ett klassiskt fotografi på papper, som man kan ta på och kanske sätta in i sitt fotoalbum eller bara spara i plånboken.

Den teknik som används i dagens Polaroid-kameror är knappast samma som användes på 70-talet, men själva principen med kameran är som sagt densamma. Du kan få tag på Polaroid-kameror i välsorterade fotobutiker eller andra teknikaffärer. På nätet kan du till exempel köpa från CoolStuff, som erbjuder tre olika modeller.

Polaroid Z340 – klassisk design, hög kvalitet

Polaroid Z340Polaroid Z340 ser ut ungefär som den klassiska Polaroid-kameran. Den är relativt klumpig, vilket originalet också var. Du tar en bild och så skrivs den ut på ett speciellt fotopapper. Z340 drar dock nytta av dagens teknik genom att ha en display på toppen av kameran, där du kan se hur bilden blev, innan du väljer att skriva ut. Skulle bilden bli dålig behöver du alltså inte ha slösat bort ett papper på den.

Polaroid Z2300

Polaroid Z2300 – mindre och smidigare

Polaroid Z2300 ser mer ut som en vanlig kompakt digitalkamera. Den har en stor display på baksidan, där du kan göra enklare redigering av bilderna innan du skriver ut dem. Du kan bland annat beskära, applicera filter och lägga till ramar.

Polaroid 300 – enklare och billigare

Polaroid 300Den sista av CoolStuffs tre olika Polaroid-kameror är modellen Polaroid 300. Det är den enklaste modellen och den största skillnaden mot de andra kamerorna är att 300-modellen saknar skärm. Fördelen med den här kameran är att det inte kan bli enklare. Ser du något du vill fotografera, så tar du upp din kamera, tittar i gluggen och trycker på knappen. Ut kommer fotot på papper. Mycket enklare än så kan det inte bli. Att inte ha någon skärm känns väl lite avigt till att börja med, men du vänjer dig.

Tyvärr kostar fotopapper för 300-modellen mer än för de övriga två kamerorna. Detta, tillsammans med faktumet att du inte kan kontrollera bilderna innan de skrivs ut, gör att du gör rätt i att lägga till några hundralappar och satsa på antingen Z2300 eller Z340.

En Polaroid-kamera är faktiskt riktigt rolig. Att ha foton på papper är underskattat, för det är något speciellt med bra sammansatta fotoalbum. Ett välgjort klassiskt fotoalbum kan aldrig ersättas av ett bildspel av foton på Facebook…

Gillade du artikeln? Här kan du visa ditt stöd!

Detta är ett sponsrat blogginlägg.
För mer information om sponsrade bloggposter läs här.
 

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande sajter om datorer och Internet. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing

Följ oss på Facebook

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.