TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Off Topic

Postterminalen i Torsvik slarvade bort TVÅ datorer

Skribent:
Publicerad: , 20:13
Uppdaterad: 2018-08-15, 13:41
Respons: 11 kommentarer

Postterminalen i Jönköping / TorsvikDen 21 juli beställde jag en ny kraftfull bärbar PC från Dustin, eftersom jag behövde en riktig dator – inte minst inför Windows 10. Den 31 juli hade datorn fortfarande inte kommit, och jag fick besked om att postterminalen i Jönköping/Torsvik slarvat bort den. Dustin skickade en ny. Den 5 augusti fick jag besked om att även den felsorterats och försvunnit. Då gav Dustin och jag upp, och jag köpte en ny dator i butik istället.

Innan någon drar förhastade slutsatser om Postnord och Dustin, vill jag understryka att alla jag varit i kontakt med har varit professionella, trevliga och tillmötesgående. Jag har, och kommer även i fortsättningen, att handla på Dustin och använda Postnord. All min kritik riktar sig uteslutande mot den eller de personer på postterminalen i Jönköping/Torsvik som uppenbart missköter sig.

Jag tvekade lite på att skriva om det här eftersom det är lite off-topic. Men nu har jag två skäl. Det första är att jag ytterligare vill få Postnord att ta tag i de problem som uppenbarligen finns på postterminalen i Jönköping/Torsvik.

Det andra skälet är att jag gärna vill få reda på om fler har haft problem med dem (jag har redan fått information om ytterligare fall). Vi datorentusiaster beställer trots allt en hel del på Internet så helt irrelevant är det inte för bloggen.

Augusti 2018 – fler paket försvunna…

Uppdatering 8 augusti 2018: Nu har TVÅ paket från Stapels försvunnit i det svarta hål som Torsvik Postcentral är… Vad håller de på med där, egentligen? Hur kan så mycket paket bara försvinna? Var tar de vägen?

Efter att ha läst igenom meddelandena på sajten där man kan följa sina Posten-paket, så har samma sak hänt som med datorerna. De påstår sig ha sökt mig vid ett flertal gånger, och att de skickat både AVI:er och SMS. Vilket är rent skitsnack, för jag har inte fått något av dem.

I övrigt verkar det vara samma tillvägagångssätt. De påstår att min adress är felaktig, och senare står det att läsa att etiketten har blivit skadad – det vill säga sönderriven.

Det här är en lång post.

Postterminalen i Jönköping/Torsvik sköter inte sitt jobb. Det har redan konstaterat, eftersom många privatpersoner har problem med att ens få sin post. Tydligen struntar brevbärarna kopplade till terminalen att leverera post när deras skift tar slut.

Ibland åker de anställda dit, efter att ha stulit dyra försändeler. Två anställda åtalades i slutet av 2016 efter att det framkommit att de stulit mobiltelefoner. De stal helt enkelt en kartong med iPhones till ett värde av cirka 30000 kronor.

Paket försvinner på löpande band hos PostNord Torsvik

JKPG Live har en artikel om postterminalen Jönköping/Torsvik.

Enligt Anders har det flera gånger hänt att postbilen på Ekhagen avbrutit rutten halvvägs och att hans post har uteblivit. Senaste gången han var med om det så åkte han till postterminalen för att ta reda på orsaken. Motiveringen för att utdelningen hade avbrutits var då att arbetstiden för personalen var slut. [Källa: JKPG Live]

Även Jönköpings Posten har skrivit om kritik mot postterminalen i Torsvik.

Reaktionerna på gårdagens artikel om att postutdelning varje dag tycks vara ett minne blott, lät inte vänta på sig: ”Jag blir skraj om inte ens posten kan fungera! Det är en ren samhällsfara” ”Var ens post är, vet man inte längre” ”Posten kommer fel. Posten kommer inte alls. Posten kommer veckor senare för de har hamnat på fel adress. Vågar inte beställa id- handlingar” ”Det är katastrof nu mera”, var kommentarer som skrevs till artikeln. [Källa: JP.se (gratis inlogg)]

Nu är detta dock kritik mot hur posten levereras (eller inte levereras) inom terminalens område. Vad gäller min dator är det en annan historia, men de har alla samma problem: postterminalen i Torsvik fungerar inte.

Kamerautrustning för 250000 försvann spårlöst

Uppdatering 2015-08-18: JNytt skriver om fler paket som mystiskt försvunnit från postterminalen i Torsvik; Kamerautrustning för 350 000 försvunnen.

Någon gång förra veckan så skulle en pall med kamerautrustning ha gått från Postnords postterminal på Torsvik till Mölndal. Men utrustningen kom inte fram och ni visar det sig att ingen vet var den tagit vägen.
– Vi vet faktiskt inte alls var pallen har tagit vägen, det har inte skett något inbrott, vi vet inte ens om pallen har varit i Jönköping eller om den varit här och inte kommit fram till Mölndal, säger Jan Lagerqvist presstalesman på Jönköpingspolisen.
– Man har själva försökt göra efterforskningar men utan resultat, pallen med utrustningen är helt borta. [Källa: JNytt]

Den mest logiska förklaringen är att det finns ett svart hål eller någon form av maskhål till en annan dimension på postterminalen i Torsvik. Det är det enda som kan förklara varför paket med dyrbar utrustning hela tiden försvinner. Något annat kan jag omöjligen komma på.

Min dator försvann på Torsviks postterminal

Mellan 22 juli och 4 augusti har jag hela tiden fått meddelande via Spåra försändelse att mitt paket kommer att levereras under samma dag senast 17:00.

Det betyder att jag har fått vara hemma och vänta på paketet under två veckors tid. När jag lämnat huset för att handla mat har jag satt en PostIT med hälsning till brevbäraren på dörren.

Därtill har jag haft problemet med att inte ha en riktig PC att arbeta på. Mitt yrke kräver liksom en ordentlig dator. Visst kan man tycka att jag borde ha datorer liggande, och det har jag, men ingen tillräckligt kraftfull för att vara tillfredsställande att arbeta på. Dustin är alltid snabba och brukar leverera dagen efter. Och de är – som jag påpekade inledningsvis – helt oskyldiga. De har verkligen gjort allt de kunnat för att spåra paketet och hjälpa mig.

Även Postnords kundtjänst har varit utmärkt, och de har också gjort vad de kunnat. De har lagt in avvikelser till postterminalen i Torsvik för att få reda på var paketet befinner sig. Jag har idag pratat med Postnords kundtjänst, som ringde upp mig på order av högsta chefen inom kundtjänst, och hen sa att jag aldrig borde behövt ringa flera gånger. De ska kunna ge mig svar direkt om var mitt paket är.

Problemet är att de inte kunnat ge svar, eftersom Torsvik inte svarat på kundtjänstens förfrågningar och rapporter.

Ny dator skickas – den försvinner också i Torsvik

Enligt paketspårningen kom min dator till Torsvik den 22 juli, och skulle levereras dagen efter. Det gjorde den alltså inte. Samma besked fick jag sedan varje dag; den kommer idag före 17:00. Först när jag ringde Dustin den 31 juli, då de skickade en ny dator, hittade Torsvik tydligen datorn och returnerade den till Dustin. Enligt uppgift var den förstörd.

Den nya datorn skulle komma 3 eller 4 augusti – helgen kom i mellan – och den var på plats i Torsvik under söndagen. Paketspårningen sa att jag skulle få den senast 17:00 den 4 augusti. Vid 16-tiden på tisdagen kollade jag spårningen igen, och då framgick det att paketet ”felsorterats”. Postens kundtjänst hade åter inget svar från Torsvik.

Jag ringde uppgivet Dustin och vi kom överens om att lägga ned ordern. De var fullt förstående och det var inga som helst problem. Så all heder till Dustin.

Istället kollade jag tillgängligheten på kraftfulla bärbara på elkedjorna i Växjö, hittade en på Mediamarkt och körde dit och köpte den. Det är den jag nu skriver på, kan jag tillägga. Nördfakta: Intel i7 Quad-Core 2,6 GHz, 16 GB intenminne, 100 GB SSD, 1 TB hårddisk och ett Geforce GTX960 Mobile, och med både HDMI och DisplayPort för att ansluta två externa skärmar. Ungefär vad jag beställt från Dustin, men till ett lite högre pris.

Sönderrivna streckkoder

Idag dök brevbäraren upp, mössan i handen – bildligt talat – med min dator från Dustin. Han var uppenbart förlägen över problemen med leveransen. Paketet hade felsorterats och till slut hamnat i Växjö, varifrån de skickat vidare till rätt terminal för leverans till kund. Brevbäraren hade dock tagit sig tid att forska i vad som hänt, vilket var klart intressant. Så hatten av för Postnord, för det är som sagt någon eller några på postterminalen i Torsvik som ligger bakom allt strul.

Brevbäraren visade paketet med datorn (vilket var originalpaketet, så man såg vad paketet innehöll) och pekade på adressetiketten. På etiketterna sitter en streckkod, som maskinerna i postterminalen läser av för att skicka dem rätt. Delen med streckkoden var avriven. Tydligen hade samma sak hänt även det första paketet.

Hur det är möjligt att bägge etiketterna blivit sönderrivna är ett mysterium, och det är ännu besynnerligare att det bara är just delen med streckkoden som är sönder.

Torsvik Postterminal stjäl och slarvar bort paket
image-23739

Anställda på Torsvik Postterminal slarvar både bort och stjäl paket. Terminalen är som ett svart hål för paket med dyr elektronik.

Torsvik och återkommande stölder?

Det här skapar en del frågor, som till stor del har med sannolikhet att göra:

 • Hur kommer det sig att just streckkoden blivit avriven, från TVÅ olika försändelser till samma mottagare?
 • Bägge paketen har varit datorkartonger, så det framgår att de innehåller en kraftfull PC. Varför är det just så här dyra paket som råkat ut för det här?
 • Om det här drabbar en person som undertecknad, som naturligtvis kommer att skriva om det här och riva upp himmel och jord – hur ofta drabbar det då inte privatpersoner som inte hörs på samma sätt?

Nu är följande enbart en spekulation baserad på sannolikheten: om jag tittar på vad som har hänt och hur det har hänt, kan jag inte blunda för att det här kan vara något som har sats i rutin av en eller flera personer på postterminalen i Torsvik/Jönköping.

River man av streckkoden på ett paket, kommer maskinerna inte kunna identifiera paketet, och då hamnar det i en slags loop av felsortering. Efter ett tag kanske ingen hittar det. Förutom den som rivit av streckkoden.

Jag säger absolut inte att det är så här. Jag påstår inte att jag vet att det finns rötägg på postterminalen i Torsvik som stjäl paket. Vad jag menar är att det finns mycket som pekar på att det skulle kunna vara så. Hur streckkoderna rivits av, att det verkar vara många som fått sina försändelser försvunna i just den här terminalen, och att de som jobbar där verkar vara klart missnöjda. Det ser inte bra ut.

Och om det vore så, är det inte första gången som Torsviks anställda stjäl post. Men med det sagt, hoppas jag ändå att det finns en mer slumpartad förklaring på det.

Postterminalen i Torsvik måste granskas

Jag säger som jag sa till en av de cheferna jag pratat med på Postnord: jag kommer inte nöja mig med en standardmässig ”vi ska se över våra rutiner”, utan vill se en riktig j*vla blåslampeutredning med polisanmälningar och avsked om det pågår stöldförsök och annat.

I framtiden vill varken jag, eller alla andra som får sina paket och brev skickade via Torsvik, drabbas av sådant här. Några enskilda fall kommer man naturligtvis inte undan, men det är inte det här.

Avslutningsvis, för er som orkat läsa allt, vill jag upprepa att alla jag varit i kontakt med hos Postnord har varit väldigt professionella och tillmötesgående. Likadant med Dustin – och de har givetvis aldrig haft någon skuld i den här röran. De har levererat produkterna till Postnord snabbt som alltid, och det var aldrig några problem att skicka en ny dator när den första försvann.

Min kritik är uteslutande riktad mot postterminalen i Torsvik/Jönköping.

Dela gärna posten på Facebook, Twitter, Google+ eller LinkedIn med nedan knappar!

Uppdatering: 12 augusti 2015: ”Brevbärarens fel”

Torsvik har svarat på min kritik, och de lägger i princip all skuld på en brevbärare i Växjö (som inte ens är i min postzon). Brevbäraren har fått paketet och trott att det skulle levereras till min gamla adress – vilken naturligtvis inte står på adressetiketten.

Men istället för att faktiskt leverera paketet till min gamla adress, som hen alltså trott att det skulle till – eller se till att det skickas vidare för utkörning till den adress som står som mottagare på paketet – har hen enligt Torsvik rivit av streckkoden på paketet och returnerat det till Torsviks postterminal.

PostNords terminal i Torsvik ger svar på varför paketen försvann

Torsviks förklaring på varför datorerna försvunnit är alltså att det funnits en gammal adress till mitt företag i deras databas, och det här har bränt hjärnan på en brevbärare i Växjö.

Jag svarade den 13 augusti på deras mejl och ville ha svar på följande logiska luckor i deras ursäkt:

 • Om problemet nu varit att PostNords databas innehållit en felaktig adress till mitt företag, vilket gjort att de inte kunnat skicka paket till mig, hur kommer det sig då att andra paket har kommit fram?
 • Varför levereras inte paketet till mottagaradressen som står på adressetiketten?
 • Hur kommer det sig att brevbäraren aldrig försökte leverera paketet till min gamla adress (där min exfru bor) när hen trodde att det var dit det skulle? Och när hen inte gjorde det, varför i hela friden skickade hen inte vidare paketet till den adress som står på paketet? Istället för att riva av streckkoden och returnera till Torsvik, borde det inte vara bättre att skicka det till rätt postutkörningsterminal, så att paketet kommer fram?

Jag har inte fått något svar.

Under 2016 var det cirka 5,5 miljoner brev som försvann i Postnords hantering.

Andra artiklar om Torsvik Postterminal

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

ERBJUDANDE: Microsoft Surface!

Microsoft Surface Pro 5! Större, lättare och bättre! 50% bättre batteri än Surface Pro 4. Superbra 12-tumsskärm, bättre tangentbord. Surface Pro 5 är en suverän kombination av laptop och surfplatta. Här hittar du också Microsofts bärbara datorer Surface Book och Surface Laptop.
Besök Microsoft Store och läs mer!

Kommentarer

11 kommentarer

 1. Erik Pettersson2016-01-03 at 10:43Reply

  Så sjukt, har själv jobb/praktik på Skellefteå Lastbilsstation i Umeå, har haft prao hos Schenker i Umeå.
  Insidan av dagens post är inte som alla tror, tro mig jag vet.
  På Lastbilsstation var allt perfekt till 100% och det menar jag.
  Allt funkade som det ska göra, hos Schenker däremot nja.
  Så om ni ska skicka något som verkligen ska fram i tid välj DHL,TnT,UPS,Lastbilsstation eller något annat.
  Då kommer det iallafall fram!

 2. Borta i posten? | Skriva med ljus2015-08-13 at 14:31Reply

  […] så läser vi om hur paket försvunnit på posten, nyligen på teknikbloggen Tommy K Johansson, där två paket tydligen försvunnit på en och samma postterminal. I det fallet rörde det sig om […]

 3. Hehe2015-08-09 at 18:57Reply

  ”jag kommer inte nöja mig med en standardmässig ”vi ska se över våra rutiner”, utan vill se en riktig j*vla blåslampeutredning med polisanmälningar och avsked om det pågår stöldförsök och annat.”

  Har jobbat på Postnords kundtjänst, denna har man fått höra några gånger :) Problemet är bara att de flesta tar ut sin ilska på den personen som förmodligen kan göra minst åt problemet. Att också sedan förvänta sig kundtjänstmedarbetaren ska kunna se till att det blir en jävla mega utredning kan vara det dummaste någonsin, nu pratade du iofs med en chef för kundtjänsten men tro mig, dem har nästintill inget att säga till om heller.

  • Tommy k Johansson2015-08-19 at 16:53Reply

   Jag har absolut inte tagit ut ilska på någon i kundtjänsten. Jag vet mycket väl att de inte har någon skuld i problem eller att de kan göra något åt det. Skulle inte fall mig in att skrika på någon där.

   Men chefen har däremot mer att säga till om.

 4. Åke Och Berit Palm2015-08-08 at 13:32Reply

  Apropå detta. Dom här olika systemen för att spåra ett paket verkar ju fungera hellre än bra. För en tid sedan skickade vi efter en pump från Rinkaby Rör. Dagen innan utlovad leveransdag, då det inte hänt mycket enligt min spårning, ringde vi till Rinkabyrör som hänvisade till transportören. Denne svarade att paketet inte hunnits med denna vecka, paket skickades till Norrland en gång/vecka, så det skulle komma en vecka efter utlovat datum. När vi avslutat samtalet ringde mobilen, det var en åkare som var 4 km från oss och hade vårt paket med sig?????????????????

 5. Tobias2015-08-08 at 06:53Reply

  Jag beställde en dator från Dustin den 28 oktober och dagen efter kom den till Jönköping. Sedan var paketet där tills den 17 november och den 18 november kom det till mitt ombud. Bedrövligt!

 6. Jaan Tombach2015-08-07 at 21:40Reply

  Det är stora problem med Postnord i Stockholm också. Jag kan nästan skriva en uppsatts kring hur inkompetenta dom har varit. Packet med sönderrivna streckkoder känner jag igen. Paket som under flera års tid levereras till fel utlämningsställe, paket som inte körs ut alls mm.
  Jag har aldrig fått tag på någon som tar ett ansvar. Blir lovad bättring men inget händer. Senaste lev av en reparerad Sony Experia från Dustin var det dock någon på Dustin som stal. Tog flera månader och hot om Konsumentombudsmannen innan jag fick kredidering.

 7. Jaan Tombach2015-08-07 at 21:40Reply

  Det är stora problem med Postnord i Stockholm också. Jag kan nästan skriva en uppsatts kring hur inkompetenta dom har varit. Packet med sönderrivna streckkoder känner jag igen. Paket som under flera års tid levereras till fel utlämningsställe, paket som inte körs ut alls mm.
  Jag har aldrig fått tag på någon som tar ett ansvar. Blir lovad bättring men inget händer. Senaste lev av en reparerad Sony Experia från Dustin var det dock någon på Dustin som stal. Tog flera månader och hot om Konsumentombudsmannen innan jag fick kredidering.

 8. Andreas Carlsson2015-08-07 at 21:04Reply

  Vet inte riktigt varför det här hamnade på min Facebook-sida, men jag kan sätta ganska mycket pengar på att någon i Torsvik säljer sällsynt mycket saker på Blocket…!

 9. Andreas Carlsson2015-08-07 at 21:04Reply

  Vet inte riktigt varför det här hamnade på min Facebook-sida, men jag kan sätta ganska mycket pengar på att någon i Torsvik säljer sällsynt mycket saker på Blocket…!

 10. Peter Ask2015-08-07 at 20:36Reply

  Det var nog inte slarv utan stöld av någon anställd.

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.