TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Egenutgivning

Publit ger ut din e-bok hos Bokus, Adlibris och iBooks

Skribent:
Publicerad: , 08:02
Uppdaterad: 2016-04-13, 21:48
Respons: 2 kommentarer

Publit, ge ut e-bokEn av de största tjänsterna för att hjälpa dig att ge ut din egen bok, och hantera allt praktiskt arbete, är Publit. De erbjuder olika betaltjänster för att till exempel trycka, sälja och distribuera din bok, och de kan även ta hand om utgivning av e-böcker.

Jag använder själv Publit för att se till att mina egna e-böcker finns att köpa från Bokus, Adlibris, Dito och Apples iBooks. Det fungerar väldigt smidigt och via ett enkelt grafiskt gränssnitt kan du ladda upp e-böcker, sätta priset och sedan är det bara att följa statistik över försäljning och intäkter.

Jag har ännu inte testat Publits tjänster för tryckta böcker, utan har hållit mig till e-böckerna eftersom det är så enkelt och smidigt, samt intressant. Men jag har hört från annat håll att printtjänsterna fungerar fint, att trycket och priserna är bra. Så vitt jag kan förstå är Publit bättre än Vulkan.

Om tryckta böcker fungerar lika bra som e-böcker, så är Publit att rekommendera. Att använda Publit för att distribuera och sälja e-böcker har ingen startkostnad. Istället tar företaget en liten procent av intäkterna när du väl säljer en e-bok.

Nu har jag själv skaffat ISBN-nummer för mina e-böcker, och själv satt ihop epub-filerna, så för min del gick det väldigt smidigt att komma igång med Publit. Skaffa ett konto och ladda upp epub-filen tillsammans med ett omslag i jpeg-format.

Publit, ge ut e-bok

Med PUblit kan du enkelt ge ut din e-bok via flera olka återförsäljare.

Publit är sjukt smidigt för e-böcker

Välj var du vill sälja din e-bok; Adlibris, Bokus, Dito och Apple iBooks är de största. Du kan sätta olika priser beroende på återförsäljare. Tänk på att priset är så kallat F-pris, så återförsäljarna kommer själva att lägga på en viss procent för sin egen förtjänst.

Du får själv ange namn på utgivare av böckerna, det vill säga förmodligen ditt företagsnamn, och Publits namn kommer inte att stå i listningarna hos återförsäljare. Det här skiljer sig mot många av de tjänster som publicerar din e-bok hos exempelvis Apple iBooks; i flera fall står tjänsten som utgivare, men i Publits fall står ditt namn.

Det är ett stort plus för det ser mycket mer professionellt ut. Att Publit har stöd för Apple iBooks är tacksamt, eftersom det inte är helt simpelt att själv ansluta sig till deras bokhandel, en del beroende på att företaget är amerikanskt.

Två timmar efter att jag laddat upp min första e-bok till Publit, dök den upp hos Bokus och Dito. Några dagar senare hos Adlibris. Det tog dock två veckor innan den fanns hos Apple, men det var bara vid första boken – den andra e-boken jag laddade upp kom in hos iBooks dagen efter.

Försäljning går att följa dagligen via Publits hemsida, och du kan snabbt se hur mycket pengar du tjänat. Utbetalningar görs en gång i kvartalet.

Länkguiden: Egenutgivning

Publit

 • Kategori: Egenutgivning
 • Utgivare: Publit
 • Publicerad: 2015-08-29
 • Antal besök: 420
 • Testat av:
 • Besök: publit.com

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

 

Skapa din egen bok!: Prova Solentro!!

Vill du ge ut din egen bok? Har du skrivit en fantasysaga eller en biografi över ditt liv. Prova Solentro – här skapar och ger du ut din egen bok!

Kommentarer

2 kommentarer

 1. Maria H2018-09-24 at 15:05Reply

  Hej! Jag testar att fråga i denna artikel, trots att det gått några år. Hur är det med Amazon?
  Mvh
  Maria

 2. Bo Westin2016-03-11 at 16:05Reply

  Tack för en bra artikel. Uppskattar dina ord. Jag tänker ge ut ett femtiotal av mina dikter som ofta publicerats i de större dagstidningarna. Funderar på att använda e-boks formatet, det här med att välja bokstorlek och papperskvalitet verkar krångligt att göra på distans och kanske kan jag tjäna mer pengar på e-boksformatet. Många läser ju böcker på ipads och mobiler så det verkar ju ganska vettigt.

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.