TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Raspberry Pi

Raspberry Pi – Här köper du dator och tillbehör

Skribent:
Publicerad: , 20:54
Uppdaterad: 2015-05-08, 11:07
Respons: Skriv en kommentar!

Köpa Raspberry PiI slutet av april fick jag min Raspberry Pi, en modell B som jag tänkte bygga en mediadator av framöver (det kommer bloggpost om det, jag lovar). Jag köpte mitt exemplar från Webhallen, men sedan dess har jag hittat andra återförsäljare.

Tanken bakom Raspberry Pi är att inspirera folk till att bygga häftiga lösningar av olika slag. Idag finns det ett par modeller på marknaden och det finns också tillbehör som du kan behöva för att använda den till olika saker. I den här bloggposten har jag samlat ihop ett gäng länkar till där du kan köpa Raspberry Pi och tillbehör.

Här har jag samlat ihop ett par olika produkter relaterade till Raspberry Pi.

Köpa Raspberry Pi i SverigeRaspberry Pi Model B+

För ett tag sedan kom den senaste versionen av Raspberry Pi – som går under namnet Model B+. Den har uppgraderats till bland annat 1 GB internminne och fyra USB-portar. Detta utan att den kostar speciellt mycket mer än vad de tidigare modellerna har kostat.

Raspberry Pi Model A och Raspberry Pi Model B

Grundmodellen av Raspberry Pi heter Model A. Några få detaljer skiljer Model A mot Model B – den dyrare Model B har två USB-portar, Ethernet-port samt 512 MB internminne istället för 256 MB i Model A. I och med att den mindre modellen har färre komponenter drar den också lite mindre ström. Vill du ha Internet behöver du Model B med Ethernet.

Raspberry Pi chassi

Många av de som skaffar en Raspberry Pi bygger en egen låda av något slag. Men om du inte vill göra det, utan vill använda din dator till exempelvis mediaspelare eller server av något slag, kan du köpa ett chassi för 99 kronor. Roliga Prylar har tre olika varianter; svart, vit eller transparent.

Raspberry Pi USB till Ström-adapter

Raspberry Pi får sin ström från en USB-port (Micro USB). Du kopplar alltså en USB-kabel från kretskortet till ett strömuttag med en sådan här USB-adapter. Förutom adaptern behöver du en USB-kabel med vanlig kontakt i ena änden och en Micro USB i andra. Det är samma modell som de flesta smartphones använder idag, så du kanske redan har ett sådant här paket liggande. USB till Ström-adaptern kostar 95 kronor, och en USB-kabel kostar 69 kronor.

WiFi, trådlöst nätverk, till din Raspberry PiRaspberry Pi Trådlöst Nätverkskort USB

Vill du kunna ansluta till Internet behöver du en Model B med Ethernet-port. Men det är ju inte säkert att du vill ha din Raspberry Pi i närheten av din router, och då kan det vara bra att skaffa en WiFi-dongel. En sådan ansluter du till en USB-port för att få tillgång till trådlöst nätverk. Det finns riktigt små sådana.

Raspberry Pi Blueooth

Vill du ha Bluetooth-stöd i din Raspberry Pi, köper du en liten USB-adapter. När du väl fått igång den kan du ansluta tangentbord, möss och annat via Bluetooth, vilket är mycket smidigt om du ska använda din Raspberry som mediadator.

Kommentarer

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.