TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Webbläsare

Read It Later sparar läsvärda webbartiklar till senare

Skribent:
Publicerad: , 12:08
Respons: 13 kommentarer

read-it-later-chromeRead It Later är ett av alla de verktyg som hjälper dig att spara ner länkar för att återkomma till dem senare. Jag har provat flera av dem efter att det spred sig ett rykte om att Delicious skulle lägga ner, och jag gillar verkligen Read It Later.

För att använda tjänsten behöver du registrera dig för ett gratis konto, och därefter installerar du ett tillägg för din webbläsare. Detta lägger till en ikon i webbläsaren som du klickar på för att spara ner länken, och när du loggar in på sajten får du upp en lista över alla inlagda länkar.

Read It Later har ett öppet API, vilket betyder att det finns gott om tillägg för webbläsare. Det finns tillägg för Firefox, Google Chrome, Internet Explorer och Safari. Men även om du använder någon annan webbläsare finns det lösningar.

Dessutom finns det applikationer för iPhone, iPad, Android, Blackberry och WebOS som låter dig läsa dina sparade artiklar i din mobil eller på din surfplatta. Det här är smidigt för dig som exempelvis spenderar mycket tid i kollektivtrafiken.

chrome-it-later
image-13970

Det tillägg jag valde heter Chrome It Later och är som namnet antyds för Google Chrome – den webbläsare jag använder mest. När du installerat tillägget visas en knapp uppe i verktygsfältet.

Högerklicka på den och välj Alternativ. Här fyller du i ditt användarnamn och lösenord för Read It Later. Jag kryssade också i rutan Add instantly som gör att länken läggs in utan att det visas en popup-ruta.

När du sedan hittar en webbsida (exempelvis en bloggpost eller en artikel hos en tidning) klickar du bara på ikonen. Därefter loggar du in på Read It Laters hemsida, för att få fram en lista över alla dina sparade länkar. Du kan sortera dessa efter att bara visa de du inte läst ännu.

Om du laddar ner en applikation för din mobil eller surfplatta kan du alltså läsa artiklarna direkt via denna.

Read It Later är klart värt att prova. Du får gärna komma med tips på andra tjänster som du tycker är bättre!

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

Kommentarer

13 kommentarer

 1. Ilias2011-04-27 at 09:33Reply

  Detta är helt klart en av de mest använda apparna i min Anddoid-mobil. Mycket lättare än att behöva administrera bokmärken. När man har läst klart så är det bara att markera ”läst” så försvinner länken ifrån alla mina enheter.

  OffTopic: Vill man synka bokmärken mellan mobilen, datorn och andra ställen så är Xmarks det verktyg jag kan rekommendera. Xmarks i kombination med Lastpass gör mitt liv på nätet både tryggare och smidigare.

 2. Hans2011-04-26 at 18:03Reply

  Den officiella Read It Later-appen till Android är mycket bra. Jag läser mer och bättre med den appen på min Android-lur. Det är värt pengarna att köpa appen. Jag har kört den ett tag. Rekommenderas varmt.

 3. Fredrik VW2011-04-26 at 06:38Reply

  Licorize.com kan även löpande importera bokmärken från read it later.

 4. Fredrik vW2011-04-25 at 23:39Reply

  Själv använder jag licorize.com sedan ryktet kring delicous dök upp. Där kan man importera de bokmärken man lagt in i delicous.

 5. iHanna2011-04-25 at 22:29Reply

  Nisse, jag var kanske otydlig. Refererade till delicious bookmark plugin som inte finns för firefox 4.0 vad jag sett, vilket är den browser jag använder.

 6. Nisse2011-04-25 at 20:44Reply

  ”Fast undrar om de uppdaterar sitt firefox plugin? Det slutade fungera när jag installerade senaste firefox, mycket irriterande!”

  Funkar i senste officiella FF 4.0 , är det senare Beta du provat sä är det som sagt en Beta.

  Funkar klockrent tycker, mkt trevligt att den synkar så bra.

 7. iHanna2011-04-25 at 19:01Reply

  Read it later gillar jag!
  Fast jag använder bara read it later på det sätt som namnet antyder, för sånt jag öppnat och tycker ser intressant ut men inte vill läsa just nu utan senare, inte för att sortera bokmärken i, då vill jag ha taggar och beskrivningar som på delicious. Fast undrar om de uppdaterar sitt firefox plugin? Det slutade fungera när jag installerade senaste firefox, mycket irriterande!

 8. Magnus2011-04-25 at 15:21Reply

  Kul att du skriver om den här tjänsten, det var relativt nyss jag upptäckte och började använda den.

  Jag använder den främst till Google Reader, där jag istället för att stjärnmarkera flöden, har en knapp bredvid som lägger till artikeln i Read it later. Jag använder samma funktion på min Android-telefon när jag inte orkar läsa långa artiklar.

  En trevlig funktion är att det går att slumpa fram sparade artiklar.

  52133: Det smidiga är att när du läst artikeln så markerar du den bara som läst, inget krångel med att plocka bort bokmärken. Dessutom synkar den mellan telefoner och datorer, vilket jag gillar.

 9. TkJ2011-04-25 at 13:45Reply

  tobbe: Jag använder LastPass så jag behöver bara logga in en gång, sedan görs det automatiskt hela tiden.

  Termen Internetcafé kan du ersätta med ”arbetsdator”, ”hos kompis”, ”på kundbesök” etc…

 10. Martin2011-04-25 at 13:44Reply

  bättre eller sämre än instapaper?

 11. tobbe2011-04-25 at 13:34Reply

  allså vem behöver internet cafe när man har surf i mobilen? men då tänker ni säkert det är dyrt utomlands.. må hända men växa man till en billig utomlands taxa när man väl åker så är det inte så faligt å hälldre betala en lite extra slant då för att få den flexibilitet än att ränna runt om för att hitta ett internet cafe för att posta ett inlägg eller maila :P

  håller med om att det kan bli stökigt med bokmärken men finns massor med addons för bokmärken så varför uppfinna hjulen en gång till och måste logga in på en sida hela tiden?

  va gött väder det är btw =D

 12. TkJ2011-04-25 at 13:26Reply

  52133: Alla kan/vill inte skriva egna applikationer – varför återuppfinna hjulet? Och vad gäller bokmärken så är det alldeles för stökigt att hantera. Dessutom finns det inget bra sätt att synkronisera bokmärken mellan alla plattformar på samma sätt som Read It Later. Hur kommer du åt din mapp med bokmärken från ett Internetcafé?

 13. 521332011-04-25 at 12:30Reply

  Hur fasen blir det om sidan som man väljer att läsa senare läggs ner? om det är bara länkar man sparar kan man vell lika väl göra ett eget app? eller bara spara sidan som bokmärke i en mapp som heter read it later?

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.