TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Bloggar

Det här är den viktigaste statistiken för din blogg

Skribent:
Publicerad: , 12:33
Uppdaterad: 2008-08-14, 10:55
Respons: 8 kommentarer

Statistik, fler besökare till bloggenAtt följa statistik för sin blogg är spännande. Det är kul att se hur många besökare man har haft och se hur trenden är över tiden. Ju fler besökare, desto större inkomster. Men antalet besökare och sidvisningar är inte det mest intressanta, när jag kontrollerar mina statistikrapporter. Visst, det är jättekul och spännande, men det är inte lika viktigt som referrals

Referrals innefattar hänvisningstrafik från dels andra sajter men framför allt sökmotorer. Denna sektion av statistiken är något jag alltid följt konstant, och det är mycket tack vare det jag har kunnat lyckas så pass bra jag gjort med min blogg.

För det mesta arbetar jag på samma sätt. Jag kollar igenom sökorden folk kommer till min sida, och väljer ut ett att arbeta med, där jag vet att jag inte ligger högt upp i sökresultaten. Därefter börjar jag förbättra inlägget för att stiga i rankningen.

Som exempel kan vi ta sökordet utorrent på Google. Jag märkte att det var en del besökare som sökte på det och kom till min sida. Men jag insåg snabbt att jag kunde förbättra rankningen. Till att börja med hade sidan en titel som var ”uTorrent”. Den bytte jag snabbt till ”uTorrent: Ladda ner svensk uTorrent gratis” och jag ändrade även adressen (URL). Att ändra adress är väldigt enkelt i WordPress, eftersom det finns en parameter som heter Post Slug där du skriver inlägget.

Därefter började jag skriva lite inlägg om uTorrent, bland annat skrev jag en längre guide om hur man kommer igång med verktyget. Och var jag än skrev om uTorrent så länkade jag till nerladdningssidan. Sedan hade jag tålamod och väntade. Inom en tid hade jag stapplat upp i sökresultatlistan hos Google, och då gick jag igenom sidorna igen för att anpassa dem ytterligare; skriva om texter, lägga till mer information, markera sökord – små enkla SEO-saker, utan att överdriva.

Så håller jag på. Och eftersom jag – numera – har rätt bra tålamod så lönar det sig. I skrivande stund ligger jag bra till på Google när man söker på uTorrent. Jag är dock inte nöjd där, utan när jag väl ser att det ger avkastning i form av sökmotortrafik börjar jag gå igenom landningssidan för att få besökarna att stanna kvar, att skaffa en RSS-prenumeration och att upptäcka sidan. Jag vill inte att de bara ska klicka sig vidare, utan att de stannar kvar.

Jag har massor av andra sökord och sidor jag har arbetat likadant med. Idag har jag närmare 1400 inlägg, så det är en del att hålla reda på, men jag försöker verkligen att inte glömma bort gamla poster. Det är ett omständigt jobb, fast det lönar sig. Låt inte dina gamla inlägg dö i arkivet!

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

ANONYM PÅ NÄTET: Gör dig ospårbar!

Erbjudande: Säker & anonym online!
Göm ditt IP-nummer! Titta på film och som är spärrade för exempelvis USA! Skydda dig på öppna WiFi på publika platser! Skaffa PrivateVPN, en riktigt bra VPN-tjänst.

Erbjudande för TkJ: 56% rabatt och 5 månader gratis!
Läs mer om erbjudandet!

Kommentarer

8 kommentarer

 1. Fler besökare från Google: Glöm inte bort dina gamla blogginlägg!2011-06-04 at 17:15Reply

  […] genom att hålla koll på vad folk söker efter och genom att uppdatera sina gamla blogginlägg: Det här är din viktigaste statistik för din blogg!Jag rekomenderar också dessa inlägg:Glöm inte bort alla dina gamla blogginlägg! 5 smarta tips […]

 2. Gunvor Broström2010-02-05 at 10:22Reply

  Hej !
  Tack för alla god råd, är nybörjare när det gäller bloggandet, hoppas nu på att någon läser vad jag skriver, Tålamod ger inte upp i första taget. Välkommen alla till min, blogg.luktviol.se
  Kram :) Ps/kommer att lägga in din länk på min hemsida /DS

 3. Dennis2010-02-01 at 00:37Reply

  ”R.I.P Här med säger jag farväl av mina tidigare inlägg, hoppas att de får ett fint liv inne i arkivet…” Nej så ska det inte vara, ska ge mig på att ordna till ALLA mina inlägg! Du nämnde något om tålamod va =)

 4. good morning terrorism2008-12-29 at 00:36Reply

  Intressant. Jag får sluta skriva så mycket om sex, och lite mer om kissiga trosor istället. Det måste löna sig!

 5. Bingo2008-08-24 at 22:59Reply

  ”Låt inte dina gamla inlägg dö i arkivet! ”

  Jag har snart 1400 artiklar som mer eller mindre dött i arkivet. Inser att det är dax att ta tag i dem och det rejält. Vet knappt om jag ska bli glad eller förbannad på dig för att du skrivit detta ;-)

  Jag har ett styvt jobb framför mig…

 6. Mary2008-08-24 at 19:36Reply

  Bra inlägg!

 7. Klang IT2008-08-24 at 15:23Reply

  Intressant! Jag får allt hålla koll på sökorden, men det gäller ju som du skriver att ha tålamod. Inte det roligast med att blogga att sitta och förbättra gamla inlägg. ;)

 8. Jan2008-08-24 at 14:29Reply

  Mycket intressant inlägg! Och, ja, det lönar sig att ha tålamod. :-)

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.