Det här är den viktigaste statistiken för din blogg | TkJ.se

TkJ.se – Teknik, antivirus & säkerhet, Windows och datorer

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Annonser

Bank Norwegian Låna pengar snabbt! Privatlån mellan 5.000 och 500.000 kr till vad du vill!

Fello Mobilabonnemang Inga anslutningsavgifter eller öppningsavgifter och bäst av allt inga bindningstider. Välj surfnivå!

Storytel Gillar du ljudböcker så kommer du älska Storytel! Njut av tusentals bra ljudböcker och e-böcker direkt till din telefon, surfplatta eller dator.

Nextory Marknadens största utbud av ljudböcker & e-böcker!

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.

Feedburner

TkJ RSS

Bloggar

Det här är den viktigaste statistiken för din blogg

Skribent:
Publicerad: , 12:33
Uppdaterad: 2008-08-14, 10:55
Respons: 8 kommentarer

Statistik, fler besökare till bloggenAtt följa statistik för sin blogg är spännande. Det är kul att se hur många besökare man har haft och se hur trenden är över tiden. Ju fler besökare, desto större inkomster. Men antalet besökare och sidvisningar är inte det mest intressanta, när jag kontrollerar mina statistikrapporter. Visst, det är jättekul och spännande, men det är inte lika viktigt som referrals

Referrals innefattar hänvisningstrafik från dels andra sajter men framför allt sökmotorer. Denna sektion av statistiken är något jag alltid följt konstant, och det är mycket tack vare det jag har kunnat lyckas så pass bra jag gjort med min blogg.

För det mesta arbetar jag på samma sätt. Jag kollar igenom sökorden folk kommer till min sida, och väljer ut ett att arbeta med, där jag vet att jag inte ligger högt upp i sökresultaten. Därefter börjar jag förbättra inlägget för att stiga i rankningen.

Som exempel kan vi ta sökordet utorrent på Google. Jag märkte att det var en del besökare som sökte på det och kom till min sida. Men jag insåg snabbt att jag kunde förbättra rankningen. Till att börja med hade sidan en titel som var ”uTorrent”. Den bytte jag snabbt till ”uTorrent: Ladda ner svensk uTorrent gratis” och jag ändrade även adressen (URL). Att ändra adress är väldigt enkelt i WordPress, eftersom det finns en parameter som heter Post Slug där du skriver inlägget.

Därefter började jag skriva lite inlägg om uTorrent, bland annat skrev jag en längre guide om hur man kommer igång med verktyget. Och var jag än skrev om uTorrent så länkade jag till nerladdningssidan. Sedan hade jag tålamod och väntade. Inom en tid hade jag stapplat upp i sökresultatlistan hos Google, och då gick jag igenom sidorna igen för att anpassa dem ytterligare; skriva om texter, lägga till mer information, markera sökord – små enkla SEO-saker, utan att överdriva.

Så håller jag på. Och eftersom jag – numera – har rätt bra tålamod så lönar det sig. I skrivande stund ligger jag bra till på Google när man söker på uTorrent. Jag är dock inte nöjd där, utan när jag väl ser att det ger avkastning i form av sökmotortrafik börjar jag gå igenom landningssidan för att få besökarna att stanna kvar, att skaffa en RSS-prenumeration och att upptäcka sidan. Jag vill inte att de bara ska klicka sig vidare, utan att de stannar kvar.

Jag har massor av andra sökord och sidor jag har arbetat likadant med. Idag har jag närmare 1400 inlägg, så det är en del att hålla reda på, men jag försöker verkligen att inte glömma bort gamla poster. Det är ett omständigt jobb, fast det lönar sig. Låt inte dina gamla inlägg dö i arkivet!

Gilla oss på Facebook, så missar du inget nytt!

Vad tycker du? Diskutera! Skriv kommentar!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

 • Pingback: Fler besökare från Google: Glöm inte bort dina gamla blogginlägg!()

 • Hej !
  Tack för alla god råd, är nybörjare när det gäller bloggandet, hoppas nu på att någon läser vad jag skriver, Tålamod ger inte upp i första taget. Välkommen alla till min, blogg.luktviol.se
  Kram :) Ps/kommer att lägga in din länk på min hemsida /DS

 • ”R.I.P Här med säger jag farväl av mina tidigare inlägg, hoppas att de får ett fint liv inne i arkivet…” Nej så ska det inte vara, ska ge mig på att ordna till ALLA mina inlägg! Du nämnde något om tålamod va =)

 • Intressant. Jag får sluta skriva så mycket om sex, och lite mer om kissiga trosor istället. Det måste löna sig!

 • ”Låt inte dina gamla inlägg dö i arkivet! ”

  Jag har snart 1400 artiklar som mer eller mindre dött i arkivet. Inser att det är dax att ta tag i dem och det rejält. Vet knappt om jag ska bli glad eller förbannad på dig för att du skrivit detta ;-)

  Jag har ett styvt jobb framför mig…

 • Bra inlägg!

 • Intressant! Jag får allt hålla koll på sökorden, men det gäller ju som du skriver att ha tålamod. Inte det roligast med att blogga att sitta och förbättra gamla inlägg. ;)

 • Jan

  Mycket intressant inlägg! Och, ja, det lönar sig att ha tålamod. :-)

Erbjudande: Köp .se-domän för 9 kr!

Är du sugen på att skaffa några nya domäner, ska du passa på just nu! Webbhotellet Loopia låter dig för tillfället köpa .se-domäner för så lite som 9 kronor styck! Har du en idé till en ny sajt kan du testa utan att riskera några summor...
Läs mer och köp din domän idag!

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande sajter om datorer och Internet. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing

Sponsorer

Följ oss på Facebook

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

FS-Data Mycket kompetent och stabilt webbhotell för professionella användare. Har funnits sedan 1997!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick