TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Entreprenörskap

Remember the Milk, organisera dig med smart Att Göra-lista

Skribent:
Publicerad: , 21:16
Uppdaterad: 2012-05-17, 10:18
Respons: 7 kommentarer

Remember the Milk - Att Göra-listaFör ett tag sedan kastade jag ut en fråga på Twitter om tips på verktyg för att hantera Att Göra-listor. Jag fick massor av bra tips, varav Remember the Milk blev den lösning jag fastnade för. Verktyget är lättanvänt, flexibelt och går att synka ihop med många andra lösningar.

Nu har jag använt Remember the Milk ett tag och jag tycker att det fungerar ypperligt. Jag har deras webbsajt med min Att Göra-lista som startsida i webbläsaren och jag använder även deras iPhone- och iPad-applikationer. Jag kan varmt rekommendera tjänsten.

Jag må ha flera starka sidor, men när det handlar om att komma ihåg och organisera mitt arbete (och privatliv) är jag eländig. Eftersom jag är ensamföretagare med ibland alldeles för många bollar i luften, är det svårt att komma ihåg allt. Jag har försökt med alla möjliga typer av lösningar, men nu har jag alltså fastnat för Remember the Milk.

Det logiska problemet med en Att Göra-lista, är att du måste läsa och uppdatera den ordentligt, för att den ska fungera. Jag har löst detta genom att automatiskt ladda Remember the Milks webbsida så fort jag öppnar en ny flik i Chrome, plus att jag har applikationen i min iPhone (och på min iPad).

Att Göra-lista

För att öppna sajten varje gång en ny flik öppnas i Chrome, använder jag tillägget New Tab Redirect. Det här är sjukt irriterande, men faktumet att jag nu omöjligen kan missa min lista, och det väger upp det negativa.

Enkel men avancerad Att Göra-lista

Att använda Remeber the Milk är väldigt enkelt. Designen är simpel, och för att lägga in en ny uppgift skriver du bara in den i textfältet Lägg till ny uppgift, och trycker Enter. Svårare än så är det inte. När du är klar med en uppgift, kryssar du i den och klickar Avklarad.

Remember the Milk erbjuder dock massor av inställningar, för dig som vill anpassa dina uppgifter. Du kan till exempel välja att sätta ett slutdatum på uppgifterna. Klicka på en uppgift, och under fliken Uppgift i rutan till höger klickar du sedan den lilla ikonen jämte Avklarad till.

Remember the Milk, ändra datum

Här skriver du in när uppgiften ska vara klar. Funktionen är smart, så du kan skriva allt möjligt (svenska går ypperligt); torsdag, nästa måndag, 31 maj, imorgon, eller liknande… Om du har Remember the Milks applikation i mobilen, kan den påminna dig när det är dags att fixa uppgiften.

Du kan dela in dina uppgifter i exempelvis Jobb eller Privat, och du kan sortera efter alla möjliga kriterier, och du kan koppla massor av olika typer av data till varje uppgift. Personligen har jag valt att hålla det väldigt simpelt; det enda jag justerar är eventuellt datum till när uppgiften ska vara klar. Detta för att det ska gå blixtsnabbt att lägga in uppgifter.

Att Göra-listan i din mobil

Remember the Milk iPhoneEn stor fördel med Remeber the Milk är att du kan komma åt dina uppgifter på alla möjliga sätt. Du kan synka in dem i Gmail och Outlook och i Google Calender, du kan få påminnelser via Twitter och Netvibes, och så vidare. Remember the Milk har ett öppet API så det finns också flera verktyg från tredjepartsutvecklare. Här hittar du tjänsterna.

Det finns applikationer för iPhone/iPod Touch, iPad, Windows Mobile, Blackberry och Android. Jag använder främst iPhone-appen och jag har ställt in den på att visa påminnelser på uppgifter som måste göras klart under dagen. För att absolut inte missa det här har jag lagt Remember the Milks app-ikon i menyn i underkanten av iPhone-skärmen.

Jag skaffade Pro-versionen

Remember the Milk fungerar fint i gratisversionen för de allra flesta användare. Det finns dock en stor fördel med Pro-versionen, som gjorde att jag uppgraderade, och det är att iPhone-applikationen uppdateras mycket snabbare i Pro.

Pro-versionen kostar 25 dollar per år, det vill säga cirka 160 kronor. Personligen köpte jag Pro via ett klick i iPhone-applikationen. 160 spänn för att bli bättre organiserad, tycker jag är en väldigt billig investering.

Med det sagt, finns det så klart massor av andra lösningar! Jag skulle gärna vilja veta vad du använder för verktyg för att organisera ditt arbete. Google Calender, Outlook, någon iOS/Android-app eller kanske en hederlig anteckningsbok? Skriv en kommentar här nedan!

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Kommentarer

7 kommentarer

 1. Dan2011-06-06 at 12:59Reply

  I would recommend checking out http://www.Gtdagenda.com for an online task manager.

  You can use it to manage your goals, projects and tasks, set next actions and contexts, use checklists, schedules and a calendar.
  Syncs with Evernote, and also comes with mobile-web version, and Android and iPhone apps.

 2. TkJ2011-05-16 at 20:09Reply

  Rune: Det är ju sant att det finns en risk så klart, så det är upp till var och en att bedöma det. Personligen har jag inga hemligheter i min Att göra-lista. Det skulle iofs vara en smula pinsamt när det kommer fram hur lång tid jag har tagit på mig att skriva om något speciellt… ;) Mina deadlines är ofta lite väl flexibla. Hrm.

 3. Rune2011-05-16 at 20:02Reply

  TkJ: Tja, man kan ju undra varför det blivit så poppis bland ”cyber-skurkar” att hacka/sabba folks Facebook-konton, det som finns där är ju inte stadshemligheter direkt. I en att-göra-lista hos en kändis eller politiker (vilket jag inte är iofs :-) ) kan det ju finnas en del som de inte vill ha allmänt känt. Jag vet ju inte hur du jobbar heller, men jag kan tänka mig att frilansare inte vill att all deras planering ska komma ut i förtid tex.

  Men jag kan hålla med dig att risken är oändligt liten, men jag har inte Facebook-konto heller.

 4. Pjerssan2011-05-15 at 15:37Reply

  Ytterligare alterntiv för Att göra lista:
  http://www.6wunderkinder.com/wunderlist/

 5. hd2011-05-15 at 01:35Reply

  Jag använder tadalist (tadalist.com) som är enkel och gratis. Den funkar kanon på ifånen. Man kan även dela ut en att göra lista om man vill tex om man vill att frugan skall handla åt en. ;-)

 6. TkJ2011-05-14 at 21:39Reply

  Rune: Jag tvivlar på att någon cyberskurk skulle lägga ner tid på att stjäla en massa Att Göra-listor…

 7. Rune2011-05-14 at 21:30Reply

  Kan nog vara bra för de som ej är skeptisk till att lägga ut all sin personliga info i ”molnet”, dvs inget för mig som inte vill riskera att personlig info kommer i orätta händer. Info-stölder händer då och då, och med okrypterad data-lagring så vet du aldrig när du drabbas. Intills det är löst så föredrar jag lokala lösningar, trots dess begränsningar. Men för de som vågar, så är det nog bra.

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.