TkJ.se – Teknik, antivirus & säkerhet, Windows och datorer

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Bjud på en kaffe!

Topplista appar

Radannonser

Surfa SÄKERT: PrivateVPN! En av världens största och snabbaste VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning.

PureVPN Väldigt stor VPN-tjänst, världens snabbaste VPN-tjänst! Passar för dig som laddar ner mycket.

NordVPN Populär VPN-tjänst som rekommenderas av många!

OVPN - svensk säkerhet! OVPN är en svensk VPN-tjänst med hög kvalitet - rekommenderas!

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Hitta RÄTT banklån! Behöver du låna pengar, använd Lendo för att hitta den bank med bäst villkor för just dig!

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Fildelning

RIAA: Säkerhetskopia på köpt CD är också stöld

Jag bara väntar på att den första polisanmälan mot den person som spelar en CD-skiva så att fler än han själv hör musiken… Washington Post har skrivit en ganska syrlig artikel om att RIAA numera tycker det är stöld att kopiera dina köpta CD-skivor till din dator, för personligt bruk. Man får en känsla av ”dra åt helvete, kundjävel!” när man läser artikeln

The industry ”will continue to bring lawsuits” against those who ”ignore years of warnings,” RIAA spokesman Jonathan Lamy said in a statement. ”It’s not our first choice, but it’s a necessary part of the equation. There are consequences for breaking the law.” And, perhaps, for firing up your computer.

Som Gizmodo skriver, är det här med RIAA förvisso inga supernyheter. Musikbolagens organisation har redan tidigare förklarat att det är olagligt med privata kopior. Bloggen Recording Industry vs The People skriver mer om ett åtal mot en privatperson som fört över sina musikskivor till datorn för att kunna lyssna på dem i sin iPod.

Nu ska det väl understrykas att det, så vitt jag vet, är fullkomligt lagligt att göra personliga kopior av köpta musikskivor i Sverige. Även om RIAA, och den internatonella versionen IFPI, gör sitt bästa för att diktera lagar i Europa, så hålls det kriget främst på nationell marknad.

Gillade du artikeln? Här kan du visa ditt stöd!

 

4 kommentarer

 1. opassande » Blog Archive » Skum när man ifrågasätter2007-12-30 at 14:10Reply

  […] Tommy K Johansson konstaterar att musikindustrin ber sina kunder dra åt helvete, genom att olagliggöra kopiering av sin egna […]

 2. emma2007-12-30 at 12:41Reply

  Kan inte hitta länken nu, men läste om en stundande rättegång där arbetare på någon verkstad spelade radio, och eftersom kunder hade möjlighet att höra den borde de betala royalties. Så ditt scenario är faktiskt inte sådär skitlångt borta…

 3. Flyer2007-12-30 at 12:09Reply

  Lägg märke till ”The industry “will continue to bring lawsuits” against those who “ignore years of warnings,”

  I Sverige kan ”industrin” än så länge inte åtala enskilda personer men om Ask får som hon vill kan det mycket väl snart bli så här också.

  Så VARFÖR tror du att våran förre och nuvarande justitieministern är så heta på gröten att kriminalisera – jaga och straffa svenska fildelare? – Varför struntar Ask i folkets rätt till personlig integritet och försöker hon införa ett system liknande de har i USA – där branschen själv kan spionera på – hota och åtala vanliga medborgare som ägnar sig åt något som INTE SKADAR NÅGON? – INGEN har iaf så här långt kunnat visa att ”olaglig fildelning” skadar samhället – den berörda branscher eller artisterna. – Allt vi har är branschens EGNA lögnaktika påståenden och ohederliga propaganda.

  Det hela blir först begripligt när man vet att det ENDAST är 4 AMERIKANSKA musikbolag som kontrollerar 95% av världens musikproduktion/försäljning – och att dessa förutom en enorm ekonomisk makt även har POLITISK makt ända in i VITA HUSET.

  Då – och endast då blir allt begripligt:

  1) Varför Bodström skärpte upphovsrättslagen UTAN hänsyn till minst en halv miljon svenska fildelare- och därefter ljög folket rätt upp i anskitet när han påstådd att det hela var för att stoppa dem som tjänade miljoner på fildelningsverksamheten – frågan VILKA som tjänade dessa miljoner är fortfarande obesvarad!!!

  2) Varför Bodström ägnade sig åt MINISTERstyre och han i uppdrag av USA beordrade åklagare Roswall att slå till mot The Pirate Bay.

  3) Varför Roswall mer än 1½ år efter händelsen fortfarande inte har väckt åtal och varför han gång på gång kan begära och får uppskov i ärendet

  4) Varför Ask så gärna vill införa ett USA liknade system här – eftersom VÅR rättspraxis inte tillåter polisen att efterlysa personliga uppgifter från internetoperatörerna om brottet är av mindre art – dvs högst ger böter

  5) Varför Ask ljuger oss rätt upp i ansiktet när hon påstår att hon måste följa EU lagstiftningen – när i själva verket EU’s generaladvokat TYDLIGT har sagt att den enskildas rätt till personlig integritet har företräde före branschens intressen!!

  6) Varför en åklagare utan vidare kan ge en mistänkt fildelares hårddisk till MOTPARTEN – dvs Antipiratbyrån – för vidare undersökning trots att den även kan innehålla PRIVAT information av KÄNSLIG och PERSONLIG karaktär – urskuldar sig med argumentet att hon (och polisen) själv SAKNAR dom nödvändiga KUNSKAPERNA.

  7) Varför Reinfeld FÖRRE valet säger att han vill ändra upphovsrättslagen till fildelarnas fördel men EFTER valet tillsätter en justitieminister som går fram som en slåttermaskin och som för fram den ena folkfientliga lagen av facistisk karaktär efter den andra – allt för att gynna den AMERIKANSKA musikbranschen

  När skall svenska folket och framförallt dess företrädare vakna? – Inte vill vi väl bli den 53:e staten i USA??

  Vill vi verkligen införa ett facistiskt och poliskontrollerat samhälle – där privata utländska SÄRINTRESSEN styr och ställer och tvingar våra politiker att stifta den ena lagen efter den andra som gynnar DERAS intressen?

  Kan vi verkligen accepterar den alltmer större utbredningen av RÄTTSRÖTAN i Sverige där våra rättsvårdande myndigheter ger fan i svensk lag för att stryka USA medhårs och där de – politikerna och massmedia har ingått en ohelig allians mot det egna folket?

  Och märk väl Jinge – BÅDE vänster och höger är lika goda kålsupare när det gäller att trampa på folkets fri och rättigheter samt rätten till den personliga integriteten!

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande sajter om datorer och Internet. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing

Följ oss på Facebook

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.