Artweaver, ett imponerande och helt gratis ritprogram | TkJ.se

TkJ.se – Teknik, antivirus & säkerhet, Windows och datorer

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Annonser

Bank Norwegian Låna pengar snabbt! Privatlån mellan 5.000 och 500.000 kr till vad du vill!

Fello Mobilabonnemang Inga anslutningsavgifter eller öppningsavgifter och bäst av allt inga bindningstider. Välj surfnivå!

Storytel Gillar du ljudböcker så kommer du älska Storytel! Njut av tusentals bra ljudböcker och e-böcker direkt till din telefon, surfplatta eller dator.

Nextory Marknadens största utbud av ljudböcker & e-böcker!

Feedburner

TkJ RSS

Digitalfoto

Artweaver, ett imponerande och helt gratis ritprogram

Skribent:
Publicerad: , 07:14
Uppdaterad: 2008-11-30, 12:26
Respons: 7 kommentarer

ArtweaverEfter att ha testkört Artweaver en stund är jag väldigt imponerad – och det krävs en del för att jag ska bli det idag. Artweaver är ett gratis (freeware) program som är avsett för bildbehandling och ritande och målande. Det känns som en nerskalad blandning av Photoshop och Painter

Det som utmärker sig i och med att programmet är mer inriktat på ritande och digital konst, än redigering av digitalfoton, är att det finns mängder av penslar av olika slag. Vattenfärger, olja, airbrush och så vidare. Alla penslarna har dessutom massor av inställningar. Bland annat finns det en pensel som heter Artists, som innehåller alternativ för Impressionst. Bara för att ta ett exempel…

Artweaver är ett väldigt imponerande program, för att vara freeware. Sysslar du med bildredigering eller om du bara tycker om att rita, tycker jag att du ska ladda ner och prova det. Det finns i svensk översättning och det tar inte mycket plats på hårddisken.

[Källa: Klang IT]

Mer om gratis bildbehandling:

Gillade du artikeln? Här kan du visa ditt stöd!

PHOTOSHOP: Sponsrade länkar

Photoshop Elements är det bästa alternativet för hemanvändare som vill redigera och organisera dina digitalfoton! Lätt gränssnitt, enkelt att komma igång och mängder av de bästa funktionerna.

Premiere Elements Klipp ihop dina egna videos och filmer med hemversionen av Premiere! Gör om dina videoklipp till snygga filer för YouTube eller att bränna på DVD.

 • LG

  Ang Artweaver. var hittar jag den svenska versionen?

 • Martin

  Tips om Artweaver, numera kan den läsa Photoshop-filer med lager (ej justeringslager dock) samt finns i portabel version – man kan alltid ha med sig den på USB-minnet. Inte illa!

 • jag har använt detta ypperliga grafik/ritprogram länge och har bara gott att säga om det. det är ju inte stort heller vilket oxå är bra(liten hårddisk-litet program;)) fast nu kan jag ju ha photoshop och andra tyngre program men har ändå fin nytta av Artweaver!!

 • Ja, du behöver inte ta det som någon kritik, stavningen alltså. Jag var bara nyfiken på om du smög in någon typografisk finess där. Jag såg att du ändrade min stavning, men det hade du inte behövt ödsla tid på, men, men, nu är det ju redan gjort.

  Ja, fråga gärna Kent. Jag är lite orolig för skärmen, är det inte så att det är lite ”tetigt” att sitta och jobba med en så liten skärm? För skärmen är ju faktiskt egentligen ganska liten. Annars verkar det vara en barnlek att kasta in ytterligare 1GB RAM i Acer One med 512MB som standard. Alltså duger framförallt skärmen till att jobba med eller stör man sig på skärmens storlek?

 • TkJ

  Klang: Ehrm, nej det är bara jag som skrivit fel. :) Jag har fått för mig att du skriver ihop det, men det stämmer ju inte, inser jag nu. Så den här gången är det inte stilistiskt, utan bara slarv från min sida! :)

  Jag ska kolla med Kent om Aspire One!

 • En annan grej också. Jag har lagt märke till att du ofta skriver KlangIT och inte Klang IT. Inte för att det spelar mig någon roll alltså, men jag är lite nyfiken bara. Kan det ha med någon typografisk grej att göra, typ som TkJ?

 • Intressant! Var hittade du det här utmärkta programmet? ;) Äh, skojar bara, men tack för länken.

  Förresten, har du hört något mer från killen som köpte en Acer One? Wilhelmsson eller vad han hette, vad tycker han om Acer One nu med lite erfarenhet av datorn? Jag går och funderar på att köpa en sådan själv nämligen så det hade varit bra med lite feedback.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande sajter om datorer och Internet. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing

Följ oss på Facebook

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

FS-Data Mycket kompetent och stabilt webbhotell för professionella användare. Har funnits sedan 1997!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.