TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Marknadsför din blogg

Så får du besökare från Facebook till din blogg

Skribent:
Publicerad: , 09:38
Uppdaterad: 2010-11-19, 14:39
Respons: 11 kommentarer

rss-grafitti-facebookDet absolut smidigaste sättet att skaffa fler besökare till din blogg, är att använda ditt RSS-flöde för att syndikera ut tips om dina nya bloggposter till andra sajter. Ett exempel på detta är att på Facebook posta länkar till dina blogginlägg.

Med applikationen RSS Graffiti låter du detta skötas helt automatiskt. När du väl installerat och konfigurerat applikationen – vilket är lätt – kommer länkar automatiskt att postas på Facebook, när du uppdaterar din blogg!

RSS Graffiti är en Facebook-applikation som låter dig importera RSS-flöden och återpublicera de som logginlägg, exempelvis som länkar. Applikationen är väldigt flexibel och klarar av det mesta på ett bra sätt.

Jag fick tipset om RSS Graffiti från Gabriel “Skottet” Modéus när jag letade efter en funktion att på ett enkelt sätt posta länkar till mina nya bloggposter på TkJ Bloggs fansida på Facebook. Ett stort tack till honom, och jag hoppas också att du passar på att Gilla min Facebook-sida! :-)

Kom igång med RSS Graffiti

När du har aktiverat applikationen RSS Graffiti får du fram ett rätt lättanvänt gränssnitt. Här hittar du dels din privata sida och alla de Fan Pages som du är administratör för. Klicka på den fansida som du vill koppla ditt RSS-flöde till.

rss-grafitti

Klicka på Add feed för att ange adressen till ditt RSS-flöde. Jag rekommenderar att du använder dig av FeedBurner istället för den feed som WordPress automatiskt genererar. Fördelen med FeedBurner är att du får statistik över hur många som läser ditt flöde.

Dessutom slipper du att belasta din server, eller ditt webbhotell, med den trafik som det innebär att tusentals användare kontinuerligt hämtar den fil som RSS-flöden består av. Har du bara några prenumeranter spelar det ingen större roll, men i mitt fall har jag över 4000 RSS-prenumeranter och det skulle påverka min server eftersom det körs PHP-kod varje gång RSS-flödet hämtas.

Bestäm utseende på blogglänkarna

När du kopplat ditt RSS-flöde kan du bestämma hur nya inlägg ska postas till Facebook. Klicka på Edit och sedan Refresh Preview för att visa hur länkar kommer att se ut i din logg.

rss-facebook-blogg

Du kan göra massor av justeringar för att bestämma huruvida du vill att en bild ska inkluderas, hur mycket text det ska vara, vem som ska stå som avsändare och så vidare. Jag har valt standardinställningarna; fliken Basic -> Style -> Standard. Då visas rubrik, ett utdrag av texten samt en bild från inlägget. Länken går till bloggposten.

Under fliken Schedule kan du ställa in hur ofta RSS Graffiti ska läsa av ditt RSS-flöde, för att se om du publicerat några bloggposter som ska länkas från din logg. I rullgardinsmenyn Update frequency har jag valt As soon as possible, eftersom jag har dåligt tålamod.

När du kopplat din blogg till Facebook, kan du fortsätta med att automatiskt posta länkar till nya blogginlägg till din Twitter.

Tidigare poster om att marknadsföra din blogg:

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Kommentarer

11 kommentarer

 1. MaryCaroline2010-11-28 at 20:34Reply

  Hej på dig! Jag har testat den där applikationen, plus andra applikationer. Det fungerar inte alls att visa inlägg från bloggen på FaceBook. Trots att jag lagt in bloggadressen och uppdaterat min blogg kommer det ändå inte in någonting på FaceBook. Har du någon idé om vad som kan vara fel?

 2. Så mycket bättre kan inte bli bättre! | Christers Blogg2010-11-21 at 00:59Reply

  […] revyn. En av våra ensemlemedlemmar skriver också i en revyblogg och idag kunde man läsa på Tommys blogg hur man sammankopplar dessa två sidor med varandra så att det genererar mer besökare. Inte helt […]

 3. Tisdag v46 #xnytt, Facebook livestream, proffspolitiker och Planeto. | Entreprenörsskap, kreativitet och Helsingborg2010-11-16 at 09:59Reply

  […] Ge dina facebookvänner & fans möjligheten att läsa din blogg. Rss grafitti, att jag inte använt den tidigare. Tack @tok för tipset. Viva la diskussion! […]

 4. Lilou2010-11-07 at 12:09Reply

  Tack för tipset!

 5. Musik Promotion Online2010-11-07 at 11:51Reply

  Låter riktigt bra, fast jag hittar inte vart/hur man ändrar detta:

  ”Some of the permissions required to allow RSS Graffiti to function properly are missing. Allow Publishing: Pending. Required for RSS Graffiti to be allowed to write on the wall of this Fan Page.”

 6. Websimon2010-11-06 at 19:28Reply

  Tack, det var ett bra tips!

 7. Så får du besökare från Facebook till din blogg | Domäner, webb & seo - OmDomaner.se2010-11-06 at 19:11Reply

  […] applikationen RSS Grafitti låter du detta skötas helt automatiskt. När du väl installerat […] Tommy k Johanssons blogg om datorer & Internet Spara / dela med […]

 8. Hans2010-11-06 at 13:29Reply

  Nu funkade det helt plötsligt, var väl nåt tillfälligt fel.

 9. Niklas2010-11-06 at 11:28Reply

  Tack för tipset, ska testas!

 10. Tweets that mention Så får du besökare från Facebook till din blogg -- Topsy.com2010-11-06 at 10:40Reply

  […] This post was mentioned on Twitter by Tommy k Johansson, Andreas Rönnqvist. Andreas Rönnqvist said: RT @tkj: Nybloggat: Så får du besökare från Facebook till din blogg http://bit.ly/a2oPEM #svpt […]

 11. Hans2010-11-06 at 10:08Reply

  Hej

  Det funkar inte att aktivera appen på Facebook, varje gång jag går in på den står det ”Authorization required” och gör jag det hamnar jag på min Facebooksida.
  Har du nån idé om vad det kan bero på?

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.