TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Webbläsare

Så kopplar du RSS-flöden i Chrome till Google Reader

Skribent:
Publicerad: , 18:33
Uppdaterad: 2010-10-10, 19:20
Respons: 4 kommentarer

Google Chrome är en snabb och bra webbläsare som jag själv använder mycket. Ett problem är dock att hanteringen av RSS-flöden fortfarande är riktigt usel. Som standard går det inte att, som i Firefox, snabbt klicka på en RSS-länk och börja prenumerera i Google Reader. Men ett tillägg löser detta!

Jag använder Google Reader för att hantera mina RSS-prenumerationer. När jag tidigare har surfat med Firefox och kommit till en blogg jag vill börja följa, har jag kunnat klicka på RSS-ikonen i adressfältet för att enkelt lägga till flödet i Google Reader.

Detta har inte varit möjligt i Google Chrome. När jag har klickat på en RSS-länk har Chrome bara öppnat filen som ren text. Webbläsaren klarar inte ens av att tolka det som ett XML-dokument. Det här skulle varit brutalt dåligt, om det inte vore för att det fanns ett tillägg som löser det.

Chrome och RSS till Google Reader

Google Chrome erbjuder en växande mängd gratis tillägg som förbättrar webbläsaren. Dessa kallas för Extensions på engelska, och du hittar dem i Chrome under verktygsmenyn och menyvalet Tillägg. För att söka efter och installera tillägg går du till webbplatsen Chrome Extensions.

Det tillägg du behöver för att kunna börja lägga in RSS-flöden i Google Reader heter Tillägget RSS-prenumeration (från Google). Klicka på Installera för att ladda ner och aktivera tillägget. Du behöver inte starta om webbläsaren, då det är klart att använda på några sekunder.

RSS i Google Chrome, länk till Reader

När du härefter kommer till en sajt som erbjuder RSS-prenumeration, kommer den välbekanta oranga ikonen att synas i adressfältet i Chrome. Klicka på den för att lägga in flödet i Google Reader. Voilá!

Läs vidare om Google Chrome:

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

Kommentarer

4 kommentarer

 1. Bobby2010-03-11 at 10:03Reply

  Bra att du uppmärksammar Google Reader, det är ju en grymt bra bloggläsare, du kanske skulle berätta också för andra hur man kan skapa ”mappar” inne i Google Reader och ang. de suveräna tangentbordskommandona (j, k, v, space, shift+space, u) etc…

 2. Mats Deland2010-03-11 at 02:44Reply

  Tack för det, Tommy. För egen del föredrar jag att lägga de feeds jag är mest intresserad av i bokmärkesfältet – detta har faktiskt varit ett av de främsta skälen till att jag stannat kvar hos Firefox. Men nu satte du mig på spåret och jag upptäckte snabbt att även denna funktion finns bland tilläggen och heter fruit-rss.

 3. KlangIT2010-03-10 at 23:09Reply

  Jag saknar ett bra tillägg till Chrome i stil med Sage i Firefox. Är det någon som kan rekommendera en bra feed reader i Chrome? Och nej, jag är inte förtjust i Google Reader. Sage är bra i Firefox, men till Chrome?

 4. Prenumerera enkelt på RSS-flöden i Google Chrome | Teknikbrunnen.se2010-03-10 at 19:01Reply

  […] Via Tkj Posted by Daniel   @   10 March 2010 0 comments Tags : google chrome , webbläsare Related PostsFebruary 9, 2010  –  Tillägg för Dropbox till Google ChromeMarch 7, 2010  –  Så blockerar du valrutan för webbläsare i Windows 7March 3, 2010  –  Opera populäraste webbläsaren i omröstning hos About.comMarch 2, 2010  –  Opera 10.50 släppt – här är nyheternaFebruary 27, 2010  –  Opera 10.50 Beta 2 – tankar vid första testetFebruary 20, 2010  –  Valsidan för webbläsare i Windows 7 – här är denFebruary 17, 2010  –  Internet Explorer 9 släpps i mars 2010February 12, 2010  –  Fav4.org – din enkla och stilrena startsidaJanuary 30, 2010  –  Google Chrome 5 presenterad med nio mindre buggfixar […]

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.