Rykte: Nokia surfplatta med Windows 8 under 2012 | TkJ.se

TkJ.se – Teknik, antivirus & säkerhet, Windows och datorer

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Annonser

Topplista appar

Annonser

Bank Norwegian Låna pengar snabbt! Privatlån mellan 5.000 och 500.000 kr till vad du vill!

Fello Mobilabonnemang Inga anslutningsavgifter eller öppningsavgifter och bäst av allt inga bindningstider. Välj surfnivå!

Storytel Gillar du ljudböcker så kommer du älska Storytel! Njut av tusentals bra ljudböcker och e-böcker direkt till din telefon, surfplatta eller dator.

Nextory Marknadens största utbud av ljudböcker & e-böcker!

Feedburner

TkJ RSS

Allmänt

Rykte: Nokia surfplatta med Windows 8 under 2012

Nokia Windows 8-surfplattaNokia kommer att tillsammans med Microsoft ta fram en surfplatta som bygger på QualComms dual-core ARM-arkitektur och Windows 8, för lansering tidigast under sista kvartalet 2012, enligt källor till nyhetssajten DigiTimes.

Att Nokia är på gång med en surfplatta med Windows 8 har det gått rykten om länge. Företaget har själva inte sagt något officiellt, förutom att en chef råkade försäga sig i en intervju under november 2011. Det här förnekades dock. Att en sådan produkt är på gång verkar dock troligt.

Nokia och Microsoft har sedan ett bra tag tillbaka ett samarbete där Nokia storsatsar på operativsystemet Windows Phone. Nokia Lumia-serien använder sig av Windows Phone, och även om modellerna ännu inte sålts i jättekvantiteter, är det en riktigt bra lösning. Jag har personligen bytt min huvudmobil från iPhone 4 till Nokia Lumia 800, och trivs väldigt bra med den.

Windows Phone kommer dock inte att finnas kvar för evigt, utan kommer med tiden att fasas ut för att ersättas av Windows 8. Microsoft kommer att lansera en version som kallas för Windows 8 on ARM, anpassad för ARM-arkitekturen – en processor som används flitigt av smartphones och surfplattor.

Som jag skrivit om tidigare har Nokia redan lanserat surfplattor, fast ett par år före Apple visade hur surfplattor skulle fungera i och med iPad. Deras Nokia 770 Internet Table och uppföljaren Nokia 800 blev aldrig några succéer. Skälet till det var nog en kombination av att surfplattor inte kommit igång, och att operativsystemet Maemo kan knappast konkurrera med iOS.

Windows 8 har visat sig vara ett väldigt intressant operativsystem för surfplattor. Det nya Metro-gränssnittet passar fint för just surfplattor, och de som har testat de tidiga konceptlösningar som visats upp har varit positiva till det. Jag har inte själv testat det, men efter vad jag har läst och hört fungerar det fint. Det enda som saknas är appar. Microsoft har dock ganska goda möjligheter att övertyga utvecklare att bygga för Metro, så det ska bli spännande att se vad som kommer.

Nokia Lumia 800 lanserades lagom till julhandeln 2011. Det vore en god chansning att man satsar på att få ut en eventuell surfplatta med WoA till julhandeln 2012.

Källa: DigiTimes

Gillade du artikeln? Här kan du visa ditt stöd!

WINDOWS 10: Uppgradera din PC!

Microsoft Surface Pro 4 Större, lättare och bättre! 12-tumsskärm, bättre tangentbord. Surface Pro 4 en suverän kombination av laptop och surfplatta. Läs mitt test av Surface Pro 3.

  • Andreas

    Nokia får nog lägga sig under iPad i pris om de ska ha någon chans att sälja några surfplattor, speciellt efter lanseringen av nya iPad. Mycket hänger på Windows 8 och hur väl det fungerar som operativsystem i surfplattor.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande sajter om datorer och Internet. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing

Följ oss på Facebook

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

FS-Data Mycket kompetent och stabilt webbhotell för professionella användare. Har funnits sedan 1997!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.