TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Allmänt

Så får du prylarna sålda på Blocket

Skribent:
Publicerad: , 08:39
Respons: 3 kommentarer

Vid ett flertal tillfällen har jag sålt gamla prylar på Blocket, och jag är inte ensam. Det har varit allt möjligt som jag haft liggande och inte haft någon användning av

Senast var det ett grafikkort jag hade till övers (med närmare 20 år som datornörd i ryggen så har jag – till min fästmös begränsade glädje – en förmåga att samla på mig rätt mycket tekniska prylar). Jag satte in en annons på Blocket och det tog exakt två minuter från det att annonsen publicerades tills dess att jag fått respons. Någon timme senare fick jag svar från en intressant som även bodde i närheten. Ytterligare några timmar senare hade han ett nytt grafikkort och jag hade pengar för att köpa en gräsklippare (300 vuxenpoäng bytes mot en ny hårddisk!).

När jag sålde mitt gamla Xbox tog det två timmar från det att jag satte in annonsen tills dess att jag lämnat TV-spelet hos en glad student på campus. Har du inte provat det, tycker jag att du ska göra det. Här är några tips:

Tänk på rubriken
Skriv en vettig och förklarande rubrik som inte snackar strunt. Säg vad det är för pryl.

En pryl per annons
Lägger du in flera prylar per annons blir det svårt att ange en vettig prislapp och rubrik, och då känns annonsen konstig. Jag har sett annonser för Gibsongitarrer där prislappen står på 150 kronor; priset handlar då om en effektpedal som också säljes. Oftast struntar man i att öppna sådana annonser eftersom priset verkar oseriöst. Gibson för 150 kronor? Bespara mig.

De gånger jag har haft flera prylar på en annons har det fungerat sämre än när jag haft en annons per pryl. Söker du efter Gibsongitarrer så lär du bara klicka upp annonser med rubriker som innehåller ”Gibson”, även om det kan finnas bra Gibson-köp i flerprylsannonser med rubriker som ”Kökssoffa, skivbokhylla med mera”.

Kolla upp rätt pris
Sök efter liknande produkter innan du sätter prislappen. Då får du ett hum om var du ska lägga dig någonstans. Räkna med att folk kommer att ge skambud och försöka pruta, men sätt inte ett för högt pris. Tänk så här – vad tjänar du på att ha prylen ståendes och samla damm i förrådet? Då är det bättre att sälja den lite billigare än vad de andra försöker göra, för att garantera att du får den såld.

Använd bild
Annonser utan bild hoppar man ofta över. Av någon anledning vill vi kunna se vad vi vill köpa, oavsett vad det är för något. Du behöver ingen tung digitalkamera, eftersom det är så pass låg upplösning på bilderna. Det räcker gott med din mobilkamera, bara bilden är någorlunda skarp.

Ange telefonnummer
Jag har provat både med och utan, och även om det fungerar rätt bra med att bara ange e-post så är det bra att skriva med telefonnummer. Det beror dock på vad det är du säljer. Är det datorprylar fungerar det fint med bara e-post, men är det exempelvis ett köksbord är det bättre med telefonnummer.

Det finns en väldig massa annonsmarknader och de flesta är gratis, medan Blocket kostar 20 kronor att annonsera på (lite mer ibland). Men Blocket är ledande och jag har aldrig fått någon vettig respons på de andra sajterna jag provat. De har helt enkelt för lite trafik. Fast om du som läser detta har bra erfarenheter av andra sajter än Blocket – skriv en kommentar och rätta mig!

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

Intressant

Kommentarer

3 kommentarer

 1. Jose2016-07-21 at 23:02Reply

  Behöver ett lån mellan särskilt i 48 timmar?

  Hallå

  Akta dig för bedragare på Internet.
  du måste söka lånet eller öka sin verksamhet antingen för ett projekt, eller att köpa en lägenhet, men tyvärr banken frågar de förhållanden under vilka du är oförmögna jag en individ jag bevilja lån från 2000 Kr till kr 1.500.000 till någon möjlighet att respektera mina villkor dess också räntan är 3% per år. om du behöver pengar av andra skäl; Vänligen kontakta mig för mer information. nej tack kontakta mig mail:[email protected]

 2. TkJ2007-08-22 at 14:38Reply

  Helt rätt, tack för din kommentar! Tradera känner jag till, och jag har handlat en del prylar där. Nu är det lite att jämföra äppel och päron, men det jag är imponerad av med Blocket (och vilket var skälet till inlägget) var hur snabbt det går. Tradera erbjuder dock helt andra möjligheter iom auktionshandel. Nästa gång jag har något att sälja ska jag prova Tradera och skriva något om det!

 3. Eilert Björkman2007-08-22 at 14:33Reply

  Blocket är, som Du skriver, ledande annonsplats. En annan är tradera.com. Fördelen med denna är att man ej behöver veta vad en sak är värd. Det bestämmer köparna. Nackdelen är att det tar en eller ett par veckor, innan auktionen är avslutad.

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.