TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Bizniz

Så säljer du själv reklam på din blogg

Skribent:
Publicerad: , 17:38
Respons: 8 kommentarer

För några dagar sedan skrev Webmastern en artikel om hur du säljer reklam på sin blogg, efter en förfrågan från mig. Han berättar hur han själv arbetar med att själv sälja reklam, och för- och nackdelar

Det är inget lätt jobb att själv sälja reklam. Om det hade varit det, hade det inte funnits säljare eller säljnätverk… Själv säljer jag själv inte, just på grund av detta. Tidsmässigt tycker jag att det idag är bättre att betala provision till nätverk som Tailsweep för att de ska sälja annonser åt mig.

ProBlogger har nu också skrivit en artikel i samma ämne, där han berättar om hur han arbetar för att sälja reklam på sin blogg. Vad du ska tänka på, hur du ska sätta priset, hur många besökare du behöver och så vidare. Det är en hel del att tänka på.

För att du ska kunna hantera det behöver du ett annonssystem, och detta har Daily Blog Tips tagit upp i en post. Här kan du läsa om tre olika annonssystem att använda dig av i din blogg, för att visa annonser, räkna exponering och klick och så vidare.

Några snabba tips inför säljandet:

 • Skaffa ordentligt med statistik. Antalet besökare och sidvisningar är givetvis självklart, men viktigt är även att skapa en bild av besökaren. Undersökningar för att ta reda på kön, ålder, inkomstsgrupp, arbete och boende är väldigt bra.
 • Ha ett bra verktyg. Manuell hantering av annonser är inte bra. Med hjälp av ett annonsverktyg mäter du annonsvisningar, hur många som klickat, hur många unika besökare som sett annonsen och så vidare.
 • Bestäm annonsplatser. Ha ett fast antal annonsplatser som du ser till att fylla ut, så att annonsörer kan se var de kan ligga någonstans och så att dina besökare vänjer sig. Lite ändringar gör inget, men lägg inte till fem annonsplatser en dag för att inte ha några andra. Har du osålda platser, lägg in annonser från affiliatenätverk för att fylla ut.
 • Bestämt ett pris på annonserna. Det här är svårt. Det beror på hur bred målgrupp du har, hur nischad du är, hur mycket du vet om besökarna och givetvis vilken annonstyp det gäller. En stor annonsplats brukar kosta cirka 30-60 kronor CPT (Cost Per Thousand – kostnad per tusen visningar). För klick brukar köpare betala 1-5 kronor. Har du en nischad sajt med bra besökare kan du ta mer, har du en bred sajt med stor odefinierbar målgrupp får du mindre.

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Kommentarer

8 kommentarer

 1. Otto2011-09-05 at 22:16Reply

  Tack för Tailsweep! Har letat hela kvällen efter det nätverket då min pappa tipsade mig för något år sedan.. men ingen av oss kom ihåg vad det hette.

 2. Reklambyrå Stockholm2010-09-14 at 07:53Reply

  Jag har bloggat ganska länge och testat många metoder för att tjäna pengar. Måste säga att det smartaste är att producera sina egna produkter om det är pengar man är ute efter. Har man inte riktigt orken eller lusten till det fungerar affiliate marketing bäst.

 3. Henrik2010-03-25 at 13:51Reply

  Daniel: Om man behöver reklam för att hålla motivationen uppe måste ju vara varje enskild bloggares ställningstagande.

 4. jorgenomjoakim2009-03-08 at 18:42Reply

  Jag använder Blogg.se och undrar hur det kan komma sig att Google-annonser har reklam på min blogg utan att jag gett mitt godkännande och utan att jag får några intäkter?
  Vore kul om någon kunde berätta för mig…

  Hälsningar
  Pappa och make i en hel underbar familj

 5. TkJ2008-02-11 at 09:28Reply

  Jag vill lägga in att, ja, jag har mycket reklam på min blogg. Det har jag dels för att jag vill tjäna lite extrapengar, för att jag behöver det, dels för att det får mig att känna mig som en proffsbloggare ;-) och dels för att jag tycker det är väldigt intressant att arbeta med Internetreklam. Det är spännande att t ex utforma textannonser och se vad som går bra, vad som går dåligt. Jag har stor nytta av de kunskaperna. Jag drömmer ibland om att leva på att blogga. Det är dock inte möjligt utan inkomst från bloggen.

  Jag skriver för både mig och för mina läsare. Jag tycker det är sjukt roligt att skriva om datorer och Internet och det är ännu roligare när folk läser det jag skriver och gillar det.

 6. Daniel2008-02-10 at 17:46Reply

  Christian: Det är det jag göra genom att blocka all reklam. Då kan jag fokusera på den text jag vill. Och du har fel i att bloggen bara är till för ägaren – du trodde väl inte bloggarna riktar sina texter till sig själv?

  Det är givetvis ägarens val hurvida reklam ska finnas på bloggen eller inte…men det ändrar inte det faktum att det tar plats, irriterar och är får bloggen att se ”kluttrig” ut.

 7. Christian Rudolf2008-02-10 at 11:27Reply

  En faktor som man inte tänker på är att som annonsköpare vill jag köpa volym. Det är därför TV: är så stort. Att bränna iväg 20 MSEK går fort och effektivt. Att som litet medium nå ut till köpare är ofta olönsamt om man räknar in tiden man måste lägga för att sälja.

  Som bloggare är det nog lättare att få saker eller upplevelser. Jag har tex nästan aldrig blivit nekad att gå på ett event som kostar pengar. I många fall mycket pengar. Det är också lättare att skapa relationer som man kan kapitalisera på i andra fall.

  En grej som dock är hyfsat lätt sålt är länkar, dock skall man tänka på att Google är inte så förtjust i det!

  Som kommentar till Daniel nedan. Det är väl upp till blogägaren att själv välja vilken drivkraft man har. Bloggen finns ju till för ägaren och inte för dig! Din rättighet ligger ju i att välja ngt annat att läsa!

 8. Daniel2008-02-09 at 20:21Reply

  Reklam är något av det mest irriterande som kan finnas på en blogg och sänker direkt mitt intresse. Andelen bloggare som behöver reklam för att finansiera sina trafikkostnader är väldigt låg så jag blockerar alla reklam jag kan utan att tänka två gånger.

  När vissa sidor visar 50% vettigt innehåll och 50% reklam, ja då kan man undra varför de egentligen skriver. Är det för att vi ska ha något att läsa, eller för att sidägaren ska tjäna pengar på det?

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.