TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Bloggskolan

Så skriver du bloggposter som ger trafik från sökmotorer

Skribent:
Publicerad: , 12:44
Respons: Skriv en kommentar!

Så skriver du bra bloggposter som drar trafik från sökmotorerSökmotorer, och då framför allt Google, är för de flesta sajter den största källan till trafik. Som bloggare vill du naturligtvis maximera antalet besökare som kommer från Google, inte minst på grund av att det här är marknadsföring som inte kostar något, förutom tiden det tar att arbeta med sökmotoroptimering.

Hur stor del av dina besökare som kommer från sökmotorer beror på vad det är för typ av blogg du driver. En nischad blogg inom ett specifikt ämne har en större andel, jämfört med en dagboksblogg. Tipset i den här artikeln handlar dock inte om sökmotoroptimering. Istället får du lära dig vad för typ av material som går hem hos sökmotorer.

Oavsett vad det är för typ av blogg du driver, vill du rimligen ha fler besökare. Och det bästa sättet att nå ut till nya potentiella läsare och locka dem till din sajt, är att fokusera på sökmotorer. Du har säkert hört och läst en hel del om sökmotoroptimering.

Men i den här artikeln ska vi inte syssla med framför allt sökmotoroptimering. Istället tittar vi på hur du positionerar dig i sökmotorer genom att publicera bloggposter med innehåll som är intressanta för sökmotorer och de som använder dem.

Fråga dig själv vad det är för information du själv är ute efter när du vänder dig till Google, eller någon annan söktjänst? Det är egentligen väldigt logiskt. Skälet till varför du går till en sökmotor är att du vill ha svar på en fråga. Alla sökningar är i grund och botten en fråga.

För att skapa bloggposter som drar trafik från sökmotorer ska du därför fokusera på att skriva inlägg som ger svar på frågor. Vad det är för typ av inlägg beror på vad din blogg handlar om. Har du en blogg om ett specifikt ämne, är det lättare att hitta uppslag. Om du däremot har en dagboksblogg kan det vara svårare att hitta saker att skriva om.

Hitta uppslag till artiklar folk söker efter

Men oavsett vad din blogg handlar om, finns det alltid alternativ. Det gäller bara att vara tillräckligt fantasirik för att komma på smarta uppslag. Även om du skriver om ditt vardagsliv, har du säkert intressen som du tar upp. Utgå från dessa för att hitta på uppslag med lösningar, guider och tips.

Behöver du inspiration kan du ta en titt bland dina läsarkommentarer och i mejl från dina läsare. Här hittar du förmodligen olika frågor som har med dina ämnen att göra. Ett annat bra tips är att leta upp diskussionsforum inom ämnet. I sådana finns det alltid mängder av frågor (och svar) som du kan inspireras av.

När du skriver den här typen av texter, är det bra att tänka på sökmotoroptimering. Men det är något vi återkommer till i framtida tips i Bloggskolan. Det viktigaste inom optimering är rubriken på din artikel. En bra rubrik lockar till klick när din sida dyker upp i sökresultaten hos Google. Rubriken ska tala om att ”här hittar du lösningen på din fråga”.

Här kan du läsa mer om att hitta uppslag och skriva bra bloggposter:

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Kommentarer

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.