TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Sociala medier

Så tycker bloggarna om Google+

Skribent:
Publicerad: , 22:03
Respons: 22 kommentarer

Google+Okej, har du fått någon invite till Google+ än? Det har inte jag, så jag har själv inte kunnat testa det. Men det har däremot en del andra bloggare gjort och det finns gott om läsning.

Här har jag samlat ihop länkar till bloggposter om Google+, som kallas för Facebook-konkurrent. Själv tror jag inte att Google+ ska ses som en direkt konkurrent till Facebook.

Fredrik Lyreskog, som publicerat en utmärkt guide till Google+ på sin blogg Wolber, skrev en kommentar på Facebook där han skriver:

Eller så utvecklas Google+ åt ett tredje håll och tar en plats vi inte visste fanns. Jag menar, vem behövde Twitter innan Twitter fanns?

Jag tror att han är inne på rätt spår där. Av det jag har läst om Google+ tror jag inte att det ska ses enbart som en konkurrent till Facebook (eller Twitter, som någon sagt). Lyreskogs teori känns inte helt orimlig.

På JMW:s blogg skriver Brit Stakton, namnkunnig inom sociala medier, ett inlägg med rubriken Vem behöver Facebookdödaren Google+?

Jennifer Bark har på sin TheJennie samlat ihop en utmärkt lista över läsvärda bloggposter om Google+. Här hittar jag även en länk till ett inlägg om Google+ av Fredrik NäsSokoptimering.net. I den här posten går Näs igenom funktionerna i Google+ och därefter har han uppdaterat med ett nytt inlägg, efter att själv ha testat tjänsten.

Emanuel Karlsten skriver att tjänsten är bra men frågar vad grejen är med namnet. Det undrar jag också. Att ta med ett tecken i sitt varumärke är inte speciellt smart. Det blir bara klumpigt att skriva, och det fungerar inte i webbadresser.

Hos Social Factor skriver man att Google+ har mer att erbjuda än Facebook, men att Google kanske är försent ute.

Google+

Tror du på Google+?

Vad tror du? Kommer Google+ att bli en Facebook-dödare, eller kommer den att utvecklas åt ett tredje håll, som Lyreskog skriver? Eller tror du att tjänsten kommer gå samma väg som Google Wave – det vill säga rakt ner i soptunnan..?

Personligen tror jag alltså inte att Google+ kommer att bli en Facebook-dödare. Däremot kanske den mer slår mot LinkedIn. Jag tror inte heller att tjänsten kommer att slå hårt mot Twitter. Om man bortser från konkurrenterna, så tror jag dock inte att Google+ kommer läggas ner.

Och slutligen, om du har en invite, vill jag gärna ha en! :-) Är det någon av er läsare som har invites, eller om du också vill ha en, lämna gärna en kommentar nedan. Tänk på att du behöver en Gmail-adress för att kunna använda Google+.

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Kommentarer

22 kommentarer

 1. Veronica2011-07-03 at 05:30Reply

  Ååå jag e oxå sugen på en invite :-) Få jag en så ger jag vidare!
  [email protected]

  Tanx

 2. Nicklas2011-07-02 at 14:36Reply

  Jag fick en inbjudan igår, och således gjorde en översikt på alla funktioner och samt tog några bilder och skrev två inlägg om upplevelsen.

  Varken Google Wave eller Google Buzz har inte lyckats snappa upp mitt intresse, men G+ har visat sig vara något tuffare.

  Men jag håller med dig; jag tror inte heller Google + kommer ta Facebooks användare ifrån dem. Man väljer ju Facebook för att sina vänner redan finns där – även om G+ tillhandahåller modernare utvecklade funktioner och ser bättre ut.

 3. TkJ2011-07-01 at 13:27Reply

  John: Det hade nog lett till en massa spam, plus att det bara gagnat stora sajter.

 4. John Blunder2011-07-01 at 11:43Reply

  Kan inte google ta del av antal likes när de rankar sökresultat i Google? Då hade förmodligen alla börjat använda sig av +1..

 5. Pentti2011-07-01 at 07:32Reply

  Nu har jag bara läst beskrivningar om Google+ men om detta med Circles är så simpelt som det beskrivs så låter det riktigt intressant. FB har gjort det onödigt svårt. Jag har gjort grupper där men vet fortfarande inte om någon som jag inte vill ska se något jag skriver ser det tack vare att vi har gemensamma vänner. Som jag förstår så är dessa circles som egna rum som bara medlemmarna kan se?
  Sparks verkar intressant också.

 6. Anders G:son2011-07-01 at 06:01Reply

  Jag har inte testat Google+, men jag har också svårt att tro att den skulle döda Facebook. Facebook har ett så brett stöd och många hängivna anhängare.
  Jag hoppas dom går en egen väg och inte försöker bli en Facebook kopia.

 7. agakhan2011-06-30 at 23:40Reply

  Tommy, det blir ingen anstormning i detta fallet. Idèn är dödfödd från början.Invitès är ingen bra början på en redan dålig idè.
  Håll mig accountable för mitt uttalande.Det blir en fet donering till din site nästa år om jag har fel.

 8. agakhan2011-06-30 at 23:18Reply

  Som jag ser det blir det ytterligare en stor Google flopp!

 9. agakhan2011-06-30 at 23:14Reply

  Största bluffen jag varit med om på senaste tiden. Presentera en tjänst som ingen kan använda för det finns inga användare och du skall ha en ”invite” för att använda tjänsten!!!! Hur långt får det gå med dumheterna? Hur mycket går vi på?

  • TkJ2011-06-30 at 23:20Reply

   agakhan: Nåja, invites är ingen dålig idé. Det ger utvecklaren mer möjlighet att testa sin plattform innan anstormningen. Både Gmail och Spotify började med invites, och de fungerar ju rätt bra.

 10. Mikael Engvall2011-06-30 at 23:09Reply

  Synd att du missade mitt blogginlägget och Björn Liljas på valtech-bloggen. Jag skickar en invite till dig. Maila mig din gmail-adress.

 11. Peter2011-06-30 at 23:06Reply

  Jag är givetvis också sugen på en invite ;) tack på förhand!

 12. anitha östlund2011-06-30 at 22:59Reply

  Jag tar gärna emot en invite. Är jättenyfiken på det här, och hoppas att de ger Facebook en match som heter duga.
  Tack för alla tips

 13. Henrik2011-06-30 at 22:32Reply

  Min adress är henrik108 (a) gmail.com ;)

 14. jesper2011-06-30 at 22:31Reply

  Att det skulle slå mot Linkedin har jag svårt att se, utan att ha testat det.

 15. Petter2011-06-30 at 22:25Reply

  För min del har Google+ en potential att smälta samman Facebook-gemenskapen med Twitter-gemenskapen. På gott och ont. Bara de lyckas att hålla användarna på plats och att det det inte blir någon auto-post-historia som Buzz blev direkt. Då finns det ingen mening.

 16. wifi3g 64gb2011-06-30 at 22:24Reply

  Ska kolla om jag får någon invite att dela ut

 17. Mats Nissilä2011-06-30 at 22:22Reply

  Skulle gärna vilja ha en invite! Kul att testa nya saker. Google har ju en massa prylar på gång hela tiden.

 18. Dan2011-06-30 at 22:21Reply

  Invite till mig? JATACK ;-) Testade också Wave men fattade den aldrig. G+ verkar lovande, men svårt att göra en rättvis bedömning om man inte har prövat själv.

 19. Henrik2011-06-30 at 22:19Reply

  Predikade också över wave, och anser väl egentligen fortfarande att de var på rätt väg.
  Och som sagt är det någon som får en invite till google+ så är jag grymt sugen.

 20. Johan2011-06-30 at 22:15Reply

  Har fått tag på en invite, men jag tror att sättet många kom in på var en backdoor som Google nu har stängt!

 21. Paul2011-06-30 at 22:11Reply

  Vem vill inte ha en invite? Minns hur jag jagade invite till Google Wave. Jag trodde verkligen på Wave med tillslut blev det bara en massa testande av olika detaljer utan mening. Google+ verkar betydligt mer lovande. Så om någon har en invite över…

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.