TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

E-böcker

Så säljer du din e-bok via Filehill.se!

Skribent:
Publicerad: , 17:46
Respons: 5 kommentarer

Har du drömt om att ge ut en e-bok om någonting du kan? Med svenska Filehill kan du enkelt lägga upp din bok till försäljning, och allt hanteras av tjänsten. Du behöver bara marknadsföra och börja tjäna pengar!

Har du någonsin drömt om att sälja en e-bok, en programvara eller något annat digitalt på nätet? Nu kan du göra det på ett väldigt enkelt vis, via den nystartade svenska webbtjänsten Filehill. Det är lätt att komma igång och det kostar ingenting.

För att börja tjäna pengar på din egna e-bok behöver du registrera dig som medlem hos Filehill. Det är gratis och tar inte speciellt lång tid. Därefter är det bara att börja ladda upp de filer du vill sälja, och sedan marknadsför du dem efter bästa förmåga. Du kan välja att ta betalt via kontokort och mobiltelefon (SMS).

Du bestämmer själv hur mycket du vill att dina produkter ska kosta. SMS-betalning är begränsat till 50 kronor, men för kortbetalning finns det inga gränser. Om du vill nå så många som möjligt föreslår jag att du lägger dig på en nivå där du kan få med både SMS och kort, så att kunderna kan välja efter egen smak.

Filehill tjänar sina pengar genom att ta en liten provision på all försäljning. Du tjänar mer på att sälja via kort eftersom teleoperatören också tar ut en viss provision på skickade SMS. Om du väljer ett pris på 50 kronor kommer du att tjäna 36:20 på kortförsäljning och 25:82 kronor på SMS. Dessa pengar hamnar på ditt Filehill-konto.

Sälja din e-bok

Så får du betalt

För att ta ut pengar från ditt konto, behöver du även ett konto hos betalningstjänsten Paypal. Minigränsen för uttag ligger på 100 kronor. När du har passerat det och vill göra ett uttag, gör du det via Min sida -> Insättning/Uttag. Skrolla ner till Uttag, fyll i summan och klicka på Nästa. Via Paypal kan du sedan överföra pengar till ditt bankkonto. Tänk på att du behöver ta upp dessa inkomster i din deklaration.

Att lägga upp en produkt är enkelt. När du är inloggad klickar du på Sälj och fyller i formuläret. Jag rekommenderar att du lägger ner extra tid på att skriva i en riktigt bra beskrivning som säljer din produkt. Fundera på huruvida du själv hade köpt produkten efter att ha läst beskrivningen? Det är viktigt att stava rätt, så be gärna kompisar läsa igenom texten först.

Sälj mer på rätt sätt

Jag föreslår även att du fixar bilder till din produkt och laddar upp dessa via formuläret. En bild ökar intresset hos potentiella kunder och du har lättare att locka till dig intressenter, om du exempelvis hamnar på Filehills förstasida. Är det en e-bok du ska lägga upp, gör du ett snyggt omslag i ett bildredigeringsprogram.

Här bör understrykas att du så klart bara kan lägga upp produkter som du själv äger rättigheterna till. Det gäller produkter du själv har producerat. Du kan inte ladda upp musik, bilder, filmer och annat du inte har rätt att återanvända. Att ladda ner något från Internet och sedan försöka sälja är som regel inte lagligt.

För att öka din försäljning behöver du marknadsföra din produkt. Viss marknadsföring sker via Filehills sajt, men du ökar chanserna att sälja betydligt mer genom att själv arbeta för att dra trafik till din produktsida.

Ett sätt att öka försäljningen är att marknadsföra din produkt via din blogg, om du har en sådan. Använd också dina sociala nätverk, som Twitter och Facebook, att nå ut med din produkt.

Tjäna på att ge bort gratis

Du kan även skicka recensionsexemplar till relevanta bloggar och sajter. Har du skrivit en e-bok om webbdesign, finns det gott om bloggar som skriver om just webbdesign. Leta reda på bloggarnas e-postadresser och skicka ett personligt brev med e-boken bifogad. Berätta om boken och dig själv och fråga om de är intresserade av att recensera boken och länka till produktsidan. Detta är väldigt effektiv och bra marknadsföring!

Bara fantasin sätter gränser för vad du kan sälja hos Filehill. Så länge det är en digital produkt kan du lägga upp vad som helst. Digitalfoton, MP3-musik, programvaror, källkod till skript och program, grafiska mallar för webbsidor och mycket annat.

Det fina med att använda Filehill är att du inte behöver bygga och hantera en egen e-butik. Du slipper all kundtjänst och du slipper allt tekniskt arbete. Vem som helst utan tekniska kunskaper kan komma igång med försäljning på en kort stund.

Jag säljer själv min e-bok Datorsäkerhet för nybörjare via Filehill.

Steg för steg att komma igång

1. Lägg upp filen

Sälja e-böcker

När du skaffat ett konto hos Filehill, loggar du in och klickar på Sälj. Från nästa sida kan du ladda upp din fil. Klicka bläddra och leta upp filen på din hårddisk.

2. Beskriv din produkt

Filehill låter dig sälja digitala filer enkelt

Tänk på att skriva en riktigt bra beskrivning på din produkt! Föreställ dig om du själv hade köpt den efter att ha läst texten. Ladda även upp bilder för bättre produktplacering.

3. Ange ett pris

Tjäna pengar på att sälja din e-bok

Att sätta rätt pris är inte lätt. Sätter du för högt säljer du inga alls, sätter du för lågt tjänar du inga pengar på det. Du kan prova dig fram, och ändra senare!

Lycka till! Jag återkommer med fler tips framöver…

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

PRISGUIDE ÖVER ANTIVIRUS: Sponsrade länkar
2019 års säkerhetspaket med antivirus och komplett skydd!
Säkerhetspaket Pris Licens
F-Secure SAFE 490 kr
(163 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Mycket populärt säkerhetspaket, för Windows, OS X, Android, iOS och Windows Phone. Bra skydd vid e-handel!
Panda Global Protection 425 kr
(142 kr/enhet)
1 år
3 enheter
25% rabatt! Skyddar PC, Mac, Android mot skadlig kod och din integritet. Backup. Trimmar datorn. Testa gratis!
Symantec Norton Security 599 kr
(120 kr/enhet)
1 år
5 enheter
Min personliga favorit! Resurssnålt och full av funktioner, lätt att använda. Skyddar PC, Mac, Android, iOS. Läs mitt test!
McAfee All Access 445 kr
(89 kr/enhet)
1 år
5 enheter
PC, Android, Blackberry och Symbian. Stoppar skadlig kod, nätfiske, skyddar nätverk etc.
Kaspersky Total Security 669 kr
(223 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Lättanvänt och kraftfullt. Populärt! Skyddar ”privatliv, pengar, identitet, foton och filer” på PC, Mac, Android, iOS, Windows Phone. Testa gratis i 30 dagar!
ESET Multi-Device 742 kr
(247 kr/PC)
1 år
3 PC
Väldigt resurssnålt, omtyckt av gamers och andra som vill ha hög prestanda. Snabbt, lättanvänt och skydd med höga betyg.
BullGuard Internet Security 300 kr
(100 kr/PC)
1 år
3 PC
50% RABATT! Riktigt bra paket som håller din dator skyddad mot alla hot, och optimerar även din PC för bättre prestanda. Testa gratis!
Bitdefender Total Security Multi-Device 349 kr
(70 kr/PC)
1 år
5 enheter
Imponerande lättanvänt – använder vad man kallar OneClick-hantering – och snabbt säkerhetspaket, för PC, OS X, Android. Just nu 50% rabatt! På engelska.
Kommentarer

5 kommentarer

 1. Sanna2014-07-17 at 08:58Reply

  Går det att sälja till folk i andra länder med filehill?
  Tack på förhand

 2. Rasmus2012-03-19 at 13:40Reply

  Jag letade precis efter ett bra och smart alternativ för att sälja min E-bok om sports trading. Jag kommer definitivt att testa Filehill ! Verkar vara precis det jag söker efter :)

  Tusen tack för ett kanonbra tips !

 3. NB2010-03-05 at 12:45Reply

  Vill bara tillägga att det är en fantastisk blogg du har skapat. I normalfallet, läser jag endast utrisiska bloggar, men denna kan man återkomma till med jämna mellanrum. Bra och överskådlig info.

 4. NB2010-03-05 at 12:42Reply

  Bra tips. Tål att fundera på.

 5. Mats Deland2010-03-03 at 18:37Reply

  Det låter nog bra allt det där, men ur konsumentupplysningsperspektiv hade jag gärna sett en jämförelse med andra liknande sajter, t ex Vulkan. Vilken är bäst, vad gäller marknadsföring, ersättning till författare etc.?

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.