TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Hårdvara

Sälja din gamla iPhone – Pantaluren en enkel lösning

Skribent:
Publicerad: , 12:09
Uppdaterad: 2013-05-09, 00:00
Respons: Skriv en kommentar!

Sälj din begagnade iPhone med PantalurenHur många mobiltelefoner har du liggande i byrån i hallen eller i garderoben i datorrummet? Jag sålde för något år sedan en hög med mina gamla mobiler till en herre som tog hand om ungdomar med svåra hemförhållanden, och som jag träffade på sjukhuset. När jag började leta i lådorna insåg jag hur sinnessjukt mycket elektronik jag har liggande till ingen nytta.

Att sälja din gamla mobil på Blocket går ibland utmärkt – i andra fall är det bara bökigt med högvis av mejl från hobbyhandlare som ger skampriser. Vill du slippa allt det här, samtidigt som du vill känna dig ekonomisk och miljövänlig, är Pantaluren en ny och till synes vettig tjänst.

Jag har inte testat Pantaluren, eftersom jag bara har två gamla iPhone liggande; en av dem totalt trasig (varför har jag sparat den?) och en som vår son använder. Jag kan inte sälja någon av dem, allra minst den sistnämnda. Alla som har haft att göra med en treåring vet att det ryms rätt mycket humör i en så lite kropp.

Jag kan dock konstatera att Pantaluren har lyckats med gränssnittet. Idag tar man bara emot olika modeller av iPhone, men man satsar på att bredda sortimentet. På sajten klickar du dig enkelt fram genom en guide där du anger vad det är för iPhone du har, hur sliten den är och om den är låst. Därefter får du reda på hur mycket betalt du får och sedan kan du skicka in den. Det är väldigt lättförståeligt.

Pantaluren, sälj gammal iPhone

Om du talat sanning i formuläret kommer du att få pengarna insatta på ditt bankkonto inom några dagar, annars kommer Pantaluren med ett nytt bud. Skulle du inte nappa på det returnerar de din mobil fraktfritt.

Likt många smarta Internettjänster kom idén till Pantaluren när upphovsmannen Ted Hagen själv försökte sälja sin gamla mobil. När han hörde sig runt bland sina kompisar var det väldigt många som satt och hamstrade på sina gamla mobiler. Varför det? Om din Samsung Galaxy S3 skulle sluta fungera, hade du då utan tvekan ersatt den med din gamla Nokia 5110? Vad är Angry Birds jämfört med Masken?

Återvinn elektronikAll elektronik innehåller en massa typer av metaller. Det går att återvinna mycket men ofta är det inte alltid en speciellt miljövänlig metod. Speciellt inte om företagen som sysslar med återvinning skickar iväg elektronikskräpet till ställen som Guiyu i Kina. Allra bäst är att lyckas sälja mobilen till någon annan. Då är det 100% återvinning.

Nu inför vårstädningen vill jag slå ett slag för att försöka sälja dina gamla elektronikprylar. Det är miljövänligt och dessutom ger det dig lite pengar på fickan. Visst vore det bättre med en tusenlapp i handen än en laptop som står och dammar i garderoben?

Innan du säljer din dator eller mobiltelefon på Blocket, Tradera – eller varför inte Pantaluren, om det är en iPhone – ska du se till att rensa lagringsutrymmet. Om du har använt din dator eller mobil länge lär det finnas en hel del på lagringsutrymmet. Även om du raderar filerna går det som regel att återskapa dem. Läs mer om detta:

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

Apple iPhone!: Sponsrade länkar

Tillbehör för iPhone 8 Här hittar du massor av tillbehör; headset, skal och så vidare…

Kommentarer

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.