TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Konsument

Sälja mobil: Så enkelt säljer du din begagnade mobil!

Skribent:
Publicerad: , 22:20
Respons: Skriv en kommentar!

Sälj din gamla mobil och få pengarSälja mobil eller behåll den? Det är frågan här. Har du också en eller flera begagnade mobiler som ligger och skräpar i en låda någonstans? När vi diskuterat den här frågan tidigare på bloggen framgick att det var många som kastade sina gamla mobiler, en del sålde dem och andra sparade dem för att ”den kan vara bra att ha”.

Idag finns det ett antal svenska företag som fokuserar i princip helt på att köpa in gamla mobiler och sedan restaurera dem för återförsäljning, eller använder dem för reservdelar. Det här kan vara ett bra alternativ för dig som vill slippa jobbet med att göra det själv. I den här artikeln förklarar jag hur du säljer din gamla mobil.

Det finns flera sätt att sälja din begagnade smartphone på. Det beror framför allt i vilket skick den är, och hur mycket tid du vill lägga på det. Du har till exempel förmodligen ingen framgång med att försöka sälja en mobil med helt trasig skärm på Blocket. Men är den he däremot, då kan det gå fort…

Sälja mobil privat via Blocket

De gånger jag vill sälja något på Blocket, brukar jag som regel ta med sakerna ner till min bror i Malmö. Det är enormt stor skillnad på att försöka kränga en gammal dator i Malmö än i Klavreström – marknaden är avsevärt större. Det finns helt enkelt för lite folk här i Kronoberg.

Så det är ett tips: ska du sälja på Blocket, utnyttja dina kompisar och släktingar i storstäder, om du själv bor på landsbygden. Naturligtvis går det alltid att sälja den mobil och skicka den med Posten, men det kostar en förmögenhet och det finns inga garantier för att det når fram.

Sälj begagnad smartphone på Blocket
image-26467

Ska du sälja mobil, så är det Blocket du vänder dig till. Det finns lokala småalternativ, men Blocket är störst och bäst.

Och på tal om Blocket – det finns en hel hög konkurrenter. Men i slutändan tenderar man att hellre betala lite för en annons på Blocket eftersom de når ut till då många.

Däremot öppnade Facebook relativt nyligen en tjänst vid namn Marketplace, för att sälja prylar privat. Jag har sålt lite därigenom och det har fungerat riktigt bra. Annonserna kommer att riktas till rätt potentiella köpare, så jag har fått förvånansvärt många svar på annonser hos Facebook Marketplace.

Städa din mobil innan försäljning

Innan du säljer din smartphone behöver du rensa bort allt, så att den är helt tömd när du lämnar ifrån dig den. Annars finns en risk att någon återskapar filerna – och det kan vara negativt beroende på vad du har på din mobil…

Att göra detta på en iPhone är rätt enkelt. Gå bara in i Inställningar -> Allmänt. Skrolla sedan längst ner för att hitta Nollställ. Här går du in och i menyn hittar du allting som kan nollställas. Välj att radera och nollställa allting.

Nollställ din iPhone
image-26468

Innan du säljer en iPhone (eller iPod, iPad) måpste du nollställa den helt – det vill säga radera allting.

Är det en Android hittar du här en guide till att radera allt på en Android-mobil.

Att rensa din smartphone noga beror inte bara på att du vill förhindra att någon kan återskapa dina privata bilder. Det är en rad olika säkerhetsproblem med att inte nollställa allt. Tänk på hur många appar du har, som du har givit alla möjliga rättigheter till. Det krävs inte mycket kvarlämnad data, för att någon ska kunna komma åt ditt Facebook-
konto eller din mejl.

Företag som köper din gamla mobil

Ett av de största företagen som köper upp begagnade mobiler, är Pantaluren. De har en lättförståelig hemsida där du fyller i ett formulär på vad det är för mobil som ska säljas. Därefter skickar du mobilen till dem och slutligen får du dina pengar.

Sälj gammal mobil
image-26469

Sälj din gamla mobil till Pantaluren – det är smidigt upplagt.

Det går väldigt smidigt också, eftersom du får ett vadderat och förfrankerat kuvert hem till dig, i vilken du skickar mobilen. Så du behöver inte betala pengar för porto och emballage.

En liknande tjänst är Mobilfynd. De fungerar i princip likadant – du anmäler till dem att du har en mobil som du vill sälja. Då skickar de över ett returkuvert som du postar din mobil i.

Mobilpart är ett tredje alternativ som sysslar med inköp, försäljning och reperation av mobiler. Den enda direkta skillnaden mellan Mobilpart och Pantalurem eller Mobilfynd, är att de förstnämnda tar ut en utgick på 99 kronor för att skicka ut ett returkuvert.

Å andra sidan kan du utgå från att kostnaden för frakt på något sätt kommer att påverka det slutpris du blir erbjuden.

Mest pengar för din begagnade mobil?

Så vad ska du välja? Sälja mobilen själv eller låta ett mobilföretag köpa den? Helt klart är att du kommer få mer pengar om du säljer den själv. I alla fall så länge du har satt en bra prislapp (undersök alltid vad andra tar för din mobil).

Den enda egentliga anledningen du har att använda Pantaluren eller de andra, är att det är smidigt. Framför allt är det Pantaluren som lyckats göra en snygg, enkelt och användarvänlig sajt. Att sälja själv via Blocket innebär en hel del jobb med att hantera alla skambud, och bibehålla kontakten med potentiella köpare etc.

Har du en efterfraktad produkt – vilket bra mobiler är – kan du utgå från att du måste lägga flera timmars arbete på mejlande och ringande. Vill du slippa allt det här, använd företagen som köper den utan krångel..

Nu har jag emellertid inte testat – vilket jag kommer att göra – så om du har erfarenheter av företagen, lämna gärna en kommentar här nedan!

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

PRISGUIDE ÖVER ANTIVIRUS: Sponsrade länkar
2019 års säkerhetspaket med antivirus och komplett skydd!
Säkerhetspaket Pris Licens
F-Secure SAFE 490 kr
(163 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Mycket populärt säkerhetspaket, för Windows, OS X, Android, iOS och Windows Phone. Bra skydd vid e-handel!
Panda Global Protection 425 kr
(142 kr/enhet)
1 år
3 enheter
25% rabatt! Skyddar PC, Mac, Android mot skadlig kod och din integritet. Backup. Trimmar datorn. Testa gratis!
Symantec Norton Security 599 kr
(120 kr/enhet)
1 år
5 enheter
Min personliga favorit! Resurssnålt och full av funktioner, lätt att använda. Skyddar PC, Mac, Android, iOS. Läs mitt test!
McAfee All Access 445 kr
(89 kr/enhet)
1 år
5 enheter
PC, Android, Blackberry och Symbian. Stoppar skadlig kod, nätfiske, skyddar nätverk etc.
Kaspersky Total Security 669 kr
(223 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Lättanvänt och kraftfullt. Populärt! Skyddar ”privatliv, pengar, identitet, foton och filer” på PC, Mac, Android, iOS, Windows Phone. Testa gratis i 30 dagar!
ESET Multi-Device 742 kr
(247 kr/PC)
1 år
3 PC
Väldigt resurssnålt, omtyckt av gamers och andra som vill ha hög prestanda. Snabbt, lättanvänt och skydd med höga betyg.
BullGuard Internet Security 300 kr
(100 kr/PC)
1 år
3 PC
50% RABATT! Riktigt bra paket som håller din dator skyddad mot alla hot, och optimerar även din PC för bättre prestanda. Testa gratis!
Bitdefender Total Security Multi-Device 349 kr
(70 kr/PC)
1 år
5 enheter
Imponerande lättanvänt – använder vad man kallar OneClick-hantering – och snabbt säkerhetspaket, för PC, OS X, Android. Just nu 50% rabatt! På engelska.
Kommentarer

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.