TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

iOS

Samsung Galaxy S5 nu ute i butik – specifikationer och pris

Skribent:
Publicerad: , 18:08
Respons: Skriv en kommentar!

Samsung Galaxy S5Idag lanseras Samsung Galaxy S5 och intresset för den populära Android-mobilen har varit stort. Telia rapporterar till exempel att deras förbeställningar på Galaxy S5 varit den näst framgångsrika någonsin, endast överträffad av iPhone.

Bland nyheterna i den nya generationen av Samsung Galaxy finns en förbättrad kamera, snabbare uppkoppling mot Internet, vattentålighet samt funktioner för dig som vill använda mobilen i samband med att du tränar.

Samsung Galaxy är den mest populära smartphonen inom segmentet avancerade Android-mobiler. Galaxy var under ett bra tag det enda vettiga valet för dig som ville ha en riktigt bra Android-mobil.

I och med Galaxy S4 dök det dock upp ett par intressanta konkurrenter, och Samsung fick en del kritik för att den fjärde modellen tillförde för lite – den var helt enkelt för lik Galaxy S3. Hur det är med Samsung Galaxy S5 återstår att se när experterna har testat mobilen och sagt sitt.

– Med Galaxy S5 har vi valt att fokusera på det som våra kunder efterfrågat. Därför har vi ökat tryggheten med en fingeravtrycksläsare, förbättrat och förenklat kameran samt sett till att telefonen tål damm och vatten, något som passar väl in i en aktiv livsstil, säger Andreas Bergqvist, produktchef för mobiltelefoner på Samsung i Norden. (Källa: Samsung)

Galaxy S5 har fått ett tåligare yttre som ska klara av vatten och damm. Det här hänger ihop med att mobilen ska kunna tas med ut i exempelvis motionsspåret, i och med att man även lanserar funktioner för dig som tränar. S5 har bland annat en pulsmätare på baksidan. Dessutom finns det en digital personlig tränare i form av applikation.

Tillbehören Gear 2, Gear Neo 2 och Gear Fit

Förutom själva mobilen lanserar Samsung även Gear 2, Gear Neo 2 samt nya Gear Fit. Den sistnämnda är ett armband med industrins första böjda AMOLED-skärm samt pulsmätare.

Gear Fit riktar sig främst mot dig som vill använda din Galaxy S5 i träningen, men enheten kan även hantera enklare saker, som inkommande telefonsamtal, meddelanden om nya mejl och så vidare.

Samsung Gear Fit

Gear Fit har ett riktpris på 2000 kronor. Samsung Gear 2, en smartwatch, kostar 3000 kronor, och Gear Neo 2 – som är lättare än Gear, men saknar kamera, kostar 2000 kronor.

En annan nyhet med Samsung Galaxy S5 är att kameran blivit bättre. Den låter dig numera fotografera i 16 megapixlar, och Samsung använder en större sensor, vilket borde betyda bättre bildkvalitet. Autofokusen har trimmats ner till 0,3 sekunder.

För kompletta specifikationer, läs mer hos Samsung.

Pris på Galaxy S5

Samsungs rekommenderade butikspris för Galaxy S5 ligger på 6500 kronor. Enligt prisjämförelsetjänsten Prisjakt går det att få tag på mobilen till ett lägre pris, även om skillnaderna mellan återförsäljare inte är så stor – än så länge.

2522374

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

Kommentarer

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.