TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Systemverktyg

Smart gratisverktyg talar om vilka dåliga program du ska avinstallera

Skribent:
Publicerad: , 22:24
Respons: 2 kommentarer

Avinstallera onödiga program och gör din dator snabbareOm du liksom undertecknad testar en hel del program, har du säkert rätt många sådana installerade såvida du inte är väldigt noggrann med att avinstallera allt du inte använder. Och förutom alla programmen du själv installerat, finns det förmodligen en del oönskat som kommit med andra program…

Det är dock inte alltid jättelätt att veta vilka av programmen du har, som kan avinstalleras. Eller som bör avinstalleras. Med gratisverktyget Should I Remove It skannar du igenom Windows efter alla installerade program, och därefter får du upp en lista över programmen tillsammans med en värdering av hur bra det är att ha dem.

När du installerar olika gratisprogram, är det inte speciellt ovanligt att du även får verktygsfält till webbläsaren, adware och spyware. Det gäller att hålla koll på installationsprocessen. Sådant här skräp vill du naturligtvis undvika. Och det är här som programmet Should I Remove It kommer in i bilden.

Programmet utvecklas av Reason Software, som driver en webbsajt med samma namn som programmet. Sajten har en omfattande databas med alla former av program, tillsammans med en betygsskala som talar om hur pass onödigt och ”farligt” programmet är.

Städa datorn och avinstallera program du inte behöver
image-22834

Med gratisprogrammet Should I Remove It kan du snabbt avinstallerade program som har dåliga betyg. Det kan snabba upp din dator och frigöra lagringsutrymme.

Det är denna data som gratisverktyget använder sig av. Du får som sagt fram en lista över alla installerade program och ett betyg. Program som har gul eller röd varning bör du avinstallera, såvida du inte är helt säker på att du använder dem. Klicka på ett program i listan och välj Uninstall (Avinstallera).

Should I Remove It är ett enkelt program som du snabbt kan få nytta av. Det skadar aldrig att rensa upp bland alla gamla program du inte längre använder. Och visst kan du göra det via Windows vanliga Ta bort program-applikation – eller ett verktyg som Revo Uninstaller – men fördelen med Should I Remove It är att du får reda på hur hög skräpvarning det är på respektive program.

Programinformation

Should I Remove It

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

SNABBARE DATOR: Sponsrade länkar

Vill du ha en snabbare dator? Ladda ner SLOW-PCfighter för en gratis skanning efter problem i datorn! Läs mitt test om hur bra det är!

Advanced SystemCare Kraftfullt program för att städa din dator kontinuerligt och automatiskt! Det fungerar faktiskt.

Kommentarer

2 kommentarer

  1. peter hansson2015-02-01 at 07:48Reply

    om man installerar gratisprogrammet unchecky så slipper man adware som kan följa med när man installerar program mvh peter

  2. Hängslen och livrem2015-01-30 at 00:05Reply

    Programmet verkar helt klart användbart. Ett annat sätt är att göra imagefiler vid lämpliga tillfällen. Direkt efter installationer man har för avsikt ska bli permanenta och göra återställningar innan man installerar nya program som inte bara är tester. På så vis vet man att det inte blir några rester kvar efter program, som det eventuellt kan bli efter en avinstallation. Windows update och virusdefinitioner, m m, är det ju bara att installera igen. Detta förutsätter förstås att man har allt eget data på en separat partition.
    Imagefiler, relativt nya i förhållande till installerade program som man faktiskt använder, är ju också bra att ha ifall systemet kraschar. Vad som passar bäst är förstås en smaksak. Eller en kombination av båda sätten.

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.