TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Skapa nyhetsbrev

Nyhetsbrevsskolan: Så skaffar du nya prenumeranter!

Skribent:
Publicerad: , 19:56
Uppdaterad: 2018-07-01, 01:08
Respons: 1 kommentar

När du väl har startat ett nyhetsbrev för att komma igång med din e-postmarknadsföring, behöver du skaffa prenumeranter. Det är naturligtvis en av de viktigaste delarna av ett nyhetsbrev.

I den här delen av nyhetsbrevsskolan ska jag ge ett par tips om hur du kommer igång med att marknadsföra ditt nyhetsbrev. Du kommer att få 6 stycken smarta tips på hur du samlar ihop adresser som prenumeranter på ditt nyhetsbrev.

Ett vanligt fel som många ofta gör, är att de sätter kvantitet framför kvalitet när det gäller antalet prenumeranter på ett nyhetsbrev. Det är ingen bra strategi. Du vill att de som prenumererar på ditt nyhetsbrev ska tycka det är kul och intressant när det dyker upp, inte att de blir irriterade över att de får ett e-post som de inte vill ha. Det är bra att ha i bakhuvudet så att du inte stirrar dig blind på antalet prenumeranter.

Det finns gott om nyhetsbrev som säger sig ha hundratusentals prenumeranter, och det låter säkert väldigt bra. Men vad gör det om bara några procent öppnar och läser brevet? Tidigare har jag skrivit en del om att få dina mottagare att öppna och läsa utskicken – ta en titt på sidan för nyhetsbrevsskolan för att hitta alla artiklar jag skrivit om e-postmarknadsföring.

En viktig regel är att du aldrig ska köpa listor över e-postadresser att importera i ditt nyhetsbrev! Det är olagligt och du kommer dra ditt varumärke rakt ner i smutsen.

Testa Get a Newsletter gratis! TkJ.se använder Get a Newsletter, ett prisvänligt system med alla funktioner du behöver. Skapa formulär för att starta prenumerationer och lägg på din sajt. Skriv nyhetsbrevet i ett smidigt webbverktyg med färdiga mallar.

Du följer statistik – hur många som öppnat mejlet och vilka länkar som klickats. Get a Newsletter har olika nivåer för hur många mejl du får skicka per månad, och du kan skapa hur många listor du vill. Systemet är överlag väldigt lättanvänt. Tjänsten rekommenderas varmt!

Registrera dig och prova gratis!

1. Formulär på webbsidan

Din webbsajt är med största säkerhet den källa som ger dig flest prenumeranter. Lyft fram ditt beställningsformulär på ett bra ställe och se till att det syns på alla sidor. Det är mycket mer effektivt att ha ett prenumerationsformulär på alla sidor, än bara en länk eller annons till en sida med formuläret.

Skriv en kort text om varför man bör beställa en prenumeration. Det är bra att antingen ha en länk till mer information eller i samband med formuläret tala om hur ofta brevet kommer ut, att man när som helst kan avbeställa det, att det är gratis och att du inte säljer vidare e-postadresserna.

2. Gör en tävling

Prenumeranter nyhetsbrevEn tävling är ett bra sätt att dra trafik till din webbsida, och det kan vara väldigt effektivt för att samla in prenumeranter till ditt nyhetsbrev. Ordna en vinstprodukt eller -tjänst. Antingen om du själv är e-handlare eller om du tar kontakt med ett företag inom det område du bloggar/skriver om.

Använd dig av ett tävlingsformulär där du låter deltagarna fylla i e-postadress – så att du kan kontakta vinnaren – och under fältet för e-post lägger du till en kryssruta med en text av typen ”Vill du få vårt gratis nyhetsbrev till din e-post?”. En stor del av deltagarna kommer att kryssa i denna ruta och när tävligen är avgjort plockar du bara ut listan över e-postadresser som kryssat i frågan, och importerar dessa till ditt nyhetsbrev.

3. Koppla ihop med blogginlägg

Driver du en blogg, eller någon annan redaktionell sida, kan du koppla ihop nyhetsbrevet med sajten genom att fortsätta en artikel i nyhetsbrevet. Med fortsätta menar jag inte att du ska kapa artikeln rakt av, utan att du gör en uppföljare. I blogginlägget tipsar du om att läsaren kan få ännu mer tips genom att läsa ditt nyhetsbrev som utkommer om några dagar, vari du skriver mer om ämnet.

4. Byt annons med andra nyhetsbrev

Det finns som bekant väldigt många e-postbaserade nyhetsbrev, även om de kan vara svåra att hitta ibland. På webbplatsen Nyhetsbrev.nu finns det en hel del svenska brev listade. Ta kontakt med nyhetsbrev som är inom samma genre som ditt eget och hör om de är intresserade av att byta annonser. Ofta fungerar det här väldigt bra, eftersom de som läser breven är intresserade av nyhetsbrev.

5. Erbjud en digital gåva

Webmastern är ett bra exempel på hur man kan erbjuda en gåva till dem som beställer en prenumeration på ditt nyhetsbrev. I skrivande stund får man hos Webmastern hans egna e-bok om bloggande om man beställer en gratis prenumeration på nyhetsbrevet. Vad har du som du kan erbjuda? Kanske rabattkuponger, om du driver en e-shop?

6. Vid beställning i e-butik

Det här tipset är för dig som driver en e-shop, och det påminner en del om tips nummer 2 om att starta en tävling. När dina kunder kommer till beställningsformuläret, där de godkänner sin order, kan du lägga till en kryssruta för en gratis prenumeration på ditt nyhetsbrev.

Tala kortfattat om varför det är så bra att skaffa en prenumeration – att du ger läsvärda tips inom ditt område, att brevet innehåller erbjudanden och bra rabatter och så vidare. Dessa e-postadresser är guld att ha med i din lista, eftersom det är riktiga kunder som är intresserade av ditt företag.

Nyhetsbrevsskolan:

Prenumerera på mitt gratis nyhetsbrev!

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

PRISGUIDE ÖVER ANTIVIRUS: Sponsrade länkar
2019 års säkerhetspaket med antivirus och komplett skydd!
Säkerhetspaket Pris Licens
F-Secure SAFE 490 kr
(163 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Mycket populärt säkerhetspaket, för Windows, OS X, Android, iOS och Windows Phone. Bra skydd vid e-handel!
Panda Global Protection 425 kr
(142 kr/enhet)
1 år
3 enheter
25% rabatt! Skyddar PC, Mac, Android mot skadlig kod och din integritet. Backup. Trimmar datorn. Testa gratis!
Symantec Norton Security 599 kr
(120 kr/enhet)
1 år
5 enheter
Min personliga favorit! Resurssnålt och full av funktioner, lätt att använda. Skyddar PC, Mac, Android, iOS. Läs mitt test!
McAfee All Access 445 kr
(89 kr/enhet)
1 år
5 enheter
PC, Android, Blackberry och Symbian. Stoppar skadlig kod, nätfiske, skyddar nätverk etc.
Kaspersky Total Security 669 kr
(223 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Lättanvänt och kraftfullt. Populärt! Skyddar ”privatliv, pengar, identitet, foton och filer” på PC, Mac, Android, iOS, Windows Phone. Testa gratis i 30 dagar!
ESET Multi-Device 742 kr
(247 kr/PC)
1 år
3 PC
Väldigt resurssnålt, omtyckt av gamers och andra som vill ha hög prestanda. Snabbt, lättanvänt och skydd med höga betyg.
BullGuard Internet Security 300 kr
(100 kr/PC)
1 år
3 PC
50% RABATT! Riktigt bra paket som håller din dator skyddad mot alla hot, och optimerar även din PC för bättre prestanda. Testa gratis!
Bitdefender Total Security Multi-Device 349 kr
(70 kr/PC)
1 år
5 enheter
Imponerande lättanvänt – använder vad man kallar OneClick-hantering – och snabbt säkerhetspaket, för PC, OS X, Android. Just nu 50% rabatt! På engelska.
Kommentarer

En kommentar

  1. Stefan2009-12-20 at 11:47Reply

    Såg att du fått relativt få kommentarer på din nyhetsbrev-serie så jag passar på att tacka för den. Skickade själv ut mitt första nyhetsbrev i söndags och i kväll är det dags för mitt andra.

    Det har blivit en del prenumeranter i veckan men jag skulle vilja erbjuda något extra i stil med din e-bok. Tyvärr har jag inte lyckats komma på något relaterat till kändisar / TV och jag undrar därför om du kanske har någon idé?

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.