TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Marknadsföring

Skapa en egen Facebook-sida och bli framgångsrik!

Skribent:
Publicerad: , 13:33
Respons: 2 kommentarer

Skapa Facebook-sidaOm du har en egen hemsida, oavsett om det är en blogg, en e-butik eller något annat, är det viktigt att synas på Facebook. Genom att ha en Facebook-sida för ditt företag eller projekt, kan du dels marknadsföra dig och dels skapa en kontakt med de som är intresserade av dig och dina produkter och tjänster.

I den här bloggposten har jag samlat ihop ett gäng artiklar som vi tidigare publicerat på TkJ.se. Här kan du läsa om hur du skapar en Facebook-sida, hur du får fler som gillar den och hur du använder den för att till exempel driva trafik till din webbsajt.

TkJ.se finns sedan länge tillbaka på Facebook. På vår Facebook-sida, som i skrivande stund gillas av över 3100 personer, publicerar vi framför allt länkar till nya bloggposter, men vi diskuterar även med följarna, postar bilder och länkar, ställer frågor och så vidare.

Här nedan hittar du länkar till flera artiklar om att starta och driva en Facebook-sida.

Så skapar du en Facebook-sida för din blogg

Att sätta upp en sida (Page) på Facebook är enkelt och det är inte heller svårt att implementera en Facebook-widget på din blogg för att marknadsföra den. I den här guiden får du lära dig att skapa en Facebook-sida!

Gillar du artiklarna? Då får du gärna rekommendera dem på Facebook. Varmt tack på förhand! :-)

 

Så får du besökare från Facebook till din blogg

Det absolut smidigaste sättet att skaffa fler besökare till din blogg, är att använda ditt RSS-flöde för att syndikera ut tips om dina nya bloggposter till andra sajter. Ett exempel på detta är att på Facebook posta länkar till dina blogginlägg.

Gör det enkelt att sprida dina bloggposter på sociala nätverk

Idag är de viktigaste kanalerna att få besökare till din blogg, efter sökmotorer, olika sociala nätverk. Facebook och Twitter är de två största tjänsterna varifrån du kan få väldigt många besökare om du får spridning på en bloggpost.

50 tips på hur du får fler Gilla-klick på Facebook

Driver du en egen sajt finns det fördelar i att arbeta med marknadsföring på Facebook. En stor del av dina besökare använder garanterat Facebook, och det finns flera sätt att använda det sociala nätverket för att dels hålla kontakten med dina besökare men även för att dra trafik till din sajt.

Så får jag mina bloggläsare att gilla inlägg på Facebook

Som bloggare vill man att läsarna sprider länkarna till ens inlägg i sociala nätverk. Jag har haft en rad olika ikoner och länkar för att sprida vidare, men nu har jag skalat ner antalet. Less is more, var min tanke. Och det verkar funka!

Länkar som gör dig glad, delar du på sociala nätverk

Idag verkar de flesta länkar som postas på Facebook och Twitter ha att göra med tråkiga saker, framför allt nyheter rörande höger- och vänsterextremister. Men tittar vi generellt sett så är det positiva nyheter som delas mest. Saker som gör oss glada vill vi dela med oss av.

Bloggar på Facebook? Det vore inte helt otippat!

TechCrunch har publicerat en intressant analys av Facebook som bloggplattform, och om hur Facebook vill börja konkurrera med Tumblr. Idag går det knappt att använda Facebook som en blogg.

Facebook allt mer populärt bland småföretagare

SEB har gjort en undersökning bland små- och medelstora företag, varifrån man bland annat kan utläsa att småföretagare blivit allt duktigare på att använda sociala medier. Främst är det Facebook som gäller, men även Twitter, bloggar och andra forum används.

Har du några egna tips på att lyckas med din Facebook-sida? Lämna gärna en kommentar – till exempel länkar till bra sajter och artiklar!

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Kommentarer

2 kommentarer

  1. itsit2014-05-03 at 07:09Reply

    Är det inte så att en G+-sida ger större effekt på hur man hamnar i sökningar. Vad jag vet så påverkar inte postningar på FB-sidan sökresultatet utan det är bara de som följer sidan och som algoritmerna på FB känner för att placera postningen i flödet för som ser den (om man inte vill betala för att synas).

    Jag tror att det optimala är att ha sidor på både G+ och FB samt att även posta sina inlägg på Twittrer.

    • Tommy k Johansson2014-05-03 at 12:57Reply

      Nej, det du gör på G+ påverkar inte din sajts position i Google. Det har Google dementerat och det finns enligt SEO-proffs inga indikationer på att så sker. Det är iaf vad jag har läst.

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.