TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Marknadsför din blogg

Så skapar du en Facebook-sida för din blogg

Skribent:
Publicerad: , 10:32
Uppdaterad: 2010-11-19, 16:25
Respons: 7 kommentarer

facebook-skapa-sidaFör några veckor sedan började jag marknadsföra min fansida på Facebook. Jag satte upp som mål att få minst 500 personer att gilla min sida fram tills årsskiftet. I skrivande stund är det drygt 1000 Facebook-användare som gillar min blogg!

Att sätta upp en sida (Page) på Facebook är enkelt och det är inte heller svårt att implementera en Facebook-widget på din blogg för att marknadsföra den. Du ser min ruta uppe till höger, där listas också tio personer som gillar TkJ Blogg.

Facebook har idag 500 miljoner användare. Det är ett väldigt gott skäl till varför du ska synas på sajten. Genom att starta en sida som andra kan gilla, bygger du upp ett nätverk av trogna läsare.

Jag använder mig av RSS Graffiti för att automatiskt posta tips om nya artiklar till min sida. De som gillar Facebook-sidan får upp dessa länkar i sitt flöde på förstasidan, vilket i sig driver trafik.

Men dina fans hjälper också till att sprida dina länkar i och med att de kan klicka Gilla på varje respektive inlägg de tycker om. När de gör det tipsar de sina vänner om ditt inlägg. En bra bloggpost kan sålunda spridas väldigt effektivt på Facebook.

Starta en sida/page på Facebook

Så hur gör du då för att starta en sida för din blogg, eller ditt företag? Facebook har en väldigt enkel guide på sin sajt, som stegar dig igenom skapandet. Det är väldigt enkelt och du behöver egentligen bara fylla i lite information och eventuellt ladda upp en bild. Välj att skapa en Officiell sida och för ett varumärke eller person.

skapa-sida-facebook

När du väl har skapat din sida är det bara att sätta igång och ragga folk som gillar din blogg. Det bästa sättet är så klart att implementera en widget, det vill säga en ruta av den typ jag använder, på din blogg. Det gör du via Facebooks widgetsida. Fyll i adressen till din Facebook-sida och ange parametrar för bredd och så vidare:

facebook-sida-widget

Klicka på Get Code för att få ut Javascript-koden som du klistrar in där du vill ha rutan på din blogg. Använder du WordPress kan du till exempel lägga in en Text-Widget i ditt tema.

Skapa en bra Facebook-sida

En bra Facebook-sida är en levande sida, där både du och fansen skriver kommentarer, postar länkar och annat, gillar bra grejor, och så vidare. Fall inte för misstaget att bara automatposta länkar till dina blogginlägg.

Här kan du läsa tips om att bland annat göra bra Facebook-sidor:

Det finns till och med företag helt inriktade på marknadsföring av Facebook-sidor. Ett sådant är Inches Marketing, ett svenskt bolag. Jag har dock ingen som helst aning om huruvida de är duktiga eller inte.

Tidigare bloggartiklar:

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Kommentarer

7 kommentarer

 1. TkJ2011-11-08 at 08:13Reply

  Ulrika: Läs om RSS Grafitti, som jag skriver om i artikeln – det fixar just detta.

 2. Ulrika Sandström2011-11-07 at 20:05Reply

  Hur gör jag för att mina nya inlägg som jag skrivit ska hamna på min fanpage?

 3. Mikael Engvall2011-07-14 at 17:12Reply

  Mycket bra artikel. Vill du läsa om hur du får fler gillare, hur du skapar en Facebook-sida och mycket mer gällande Facebook och din marknadsföring? Läs då gärna min blogg http://www.socialfactory.se/category/facebook/
  Allt är på svenska.

 4. Jon Berggren2010-11-21 at 15:48Reply

  Tack för en bra blogg!
  Jag har skapat en like box på sidan jag driver men upptäkte att koden som genereras av facebook inte verkar ta hänsyn till inställningarna man gör. Jag ville bara visa ”header” och ”connections” men koden visar hela tiden även strömmen. Fick modifiera koden och storleken manuellt för att få det att lira.
  Kan vara bra för andra användare att känna till!

  MVH
  Jon

 5. Garm2010-11-21 at 11:02Reply

  Hej.
  Beträffande Facebook Like Box. Antar att detta gäller för WordPress.org och inte WordPress.com. Den sistnämnda tillåter tyvärr inte att jag skriver in denna kod i en textwidget.

 6. Så mycket bättre kan inte bli bättre! | Christers Blogg2010-11-21 at 01:01Reply

  […] så ska det fungera utan problem. Har inte er förening en sida på nätet så skaffa det. Läs på TkJs blogg hur man går till […]

 7. Tweets that mention Så skapar du en Facebook-sida för din blogg -- Topsy.com2010-11-20 at 12:27Reply

  […] This post was mentioned on Twitter by Tommy k Johansson, missanjelina. missanjelina said: RT @tkj Så skapar du en Facebook-sida för din blogg http://bit.ly/9zA5cL […]

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.