TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Bloggar

Skitsnack, det går visst att tjäna pengar på bloggar!

Skribent:
Publicerad: , 13:03
Respons: 25 kommentarer

Blondinbella har fått sitt bokslut studerat, och Dagens Nyheter kan konstatera att hon inte alls tjänat de grova pengar hon påstått att hon gjort. Istället för 300000 i månaden så rör det sig om 27000 kronor. Stor skillnad naturligtvis, och det är intressant för att… att… Okej, nej, jag tycker inte det är ett dugg intressant egentligen

Vad som däremot retar mig en del är att Jonas Leijonhufvud på samma tidning, i sin blogg, basunerar ut att bloggbubblan har spruckit och att det inte går att tjäna pengar på bloggar.

I vilket fall som helst känns det som att bloggbubblan spruckit i och med Blondinbellas första bokslut. För om inte Blondinbella tjänar några pengar, vilken bloggare gör det då? […] Nej, några större annonspengar går det inte att tjäna på en blogg idag.

För det första, vilken bloggbubbla? Det enda som har spruckit här är den eventuella bubbla som funnits runt Blondinbellas inkomster, som TDH också skriver om (läs hans inlägg!).

Tjäna pengar på att blogga

För det andra går det visst att tjäna pengar på att blogga. Jag gör det, och min inkomst från bloggen har varit stabil sedan hösten förra året. Jag vill dock understryka att jag tjänar pengar på att blogga, men jag bloggar inte för att tjäna pengar. Det har aldrig varit mitt huvudsyfte. Att jag däremot kan få en inkomst från bloggen gör att jag har kunnat gå ner i tid på mitt vanliga arbete och fokusera mer på att göra en bättre blogg.

Jag vill poängtera detta för att andra bloggare inte ska känna sig helt uppgivna av de bloggposter som nu kommer referera till nyheterna om Blondinbellas ekonomi. Det där handlar enbart om Blondinbella. Det finns gott om annonspengar att plocka av för en engagerad och duktig bloggare. Kom ihåg det!

Uppdatering: Blondinbella kommenterar siffrorna.

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Kommentarer

25 kommentarer

 1. Philip från Tjäna extrapengar2011-12-20 at 12:53Reply

  Det klart att det går tjäna pengar på att blogga. Det finns exempelvis ett blogginlägg från ägaren till bloggen ”Kenza” där hon visar upp en printscreen med inkomster på över 200.000 på en enda månad från Tailsweep.

  Jag är övertygad om att blondinbella tjänar massa pengar på bloggen. Lägg där till alla extra inkomster hon har i form utav att vara modell, hålla föreläsningar och att göra reklam för olika produkter.

 2. johan wallbeck2010-08-06 at 10:25Reply

  För det första, för att kunna tjäna pengar så behöver du lära dig hur du kan använda dig utav bloggar för att generera en inkomst, och du behöver förstå att inte alla hemsidor kan ge pengar. Det är möjligt för dig att tjäna pengar lite om din blogg är om lite småpersonliga saker, men tro mig, det kommer att bli extremt svårt för dig att få in stora pengar genom att skriva om småsaker som “gem och navelludd”. I grund och botten handlar det om att skriva om något som annonsörerna är villiga att betala för – endast då vill de att deras varumärke skall synas på din hemsida.

 3. Påtopp.se2009-09-15 at 19:18Reply

  Skitsnack, det går visst att tjäna pengar på bloggar!…

  Bloggen är en intressant iakttagelse över massmedias kunskap om att kunna läsa källor rätt, ja eller fel. Bloggar som inkomst är inte över, även om massmedia älskar att slänga ur sig sådant….

 4. Hanna2009-08-26 at 02:42Reply

  Det går nog att tjäna pengar på det mesta om man bara har ett litet hum om hur, lägger manken till och hittar sin nisch.

 5. Johan W2009-08-22 at 06:33Reply

  Jag är helt övertygad om att man kan tjäna pengar, både på bloggande och vanlig hemsida. Men samtidigt vet jag, främst utav erfarenhet, att de flesta som försöker bli rika på bloggande faktiskt aldrig tjänar några pengar på bloggande. Summasumarum: Ett fåtal tjänar pengar, resten tjänar inget. Jag avslutar min kommentar med Tommys så passande rubrik: ”Skitsnack, det går visst att tjäna pengar på bloggar!”.

 6. Kreafonbloggen » Blog Archive » Tjäna pengar på att blogga2009-08-17 at 11:34Reply

  […] menar dock att tidningarna räknar med fel siffror, och i så fall visar det sig vara riktigt lönsamt att blogga, åtminstone för […]

 7. Blogga är bra för din business! | joinsimon.se2009-08-16 at 13:08Reply

  […] det går att tjäna pengar på det också, men för mig är det i princip kaffepengar. Bloggen TKJ klarar sig jättebra på annonspengar precis som Blondinbella och Kissie. Kenza tjänar säkerligen jättebra på sitt samarbete med MTV. […]

 8. Det här med att blogga och tjäna pengar | Svensson2009-08-15 at 08:28Reply

  […] hennes månadsinkomster på bloggandet är betydligt högre än 7 000 kronor. Så visst går det att tjäna pengar på bloggande. Och kanske hon inte överdrivit så mycket ändå när det gäller sina […]

 9. / Rolf2009-08-15 at 07:02Reply

  Rätt men fel … allt beror på hur man räknar och på vilken horisont, samt vilken roll bloggen/bloggningen har i ett annat perspektiv. Kikar vi på de siffror som presenteras så viar ju dessa att det finns andra syften med bloggningen. Bloggens roll i den idéella föreningen har visat sig vara väldigt betydelsefull, se http://abc.se/blogg

 10. Frågan är varför DN vill att vi ska tro att Blondinbella tjänar så dåligt | Bloggtidningen2009-08-14 at 20:04Reply

  […] Tommy K Johansson: Skitsnack, det går visst att tjäna pengar på bloggar! … För det andra går det visst att tjäna pengar på att blogga. Jag gör det, och min inkomst från bloggen har varit stabil sedan hösten förra året. Jag vill dock understryka att jag tjänar pengar på att blogga, men jag bloggar inte för att tjäna pengar. Det har aldrig varit mitt huvudsyfte. Att jag däremot kan få en inkomst från bloggen gör att jag har kunnat gå ner i tid på mitt vanliga arbete och fokusera mer på att göra en bättre blogg. […]

 11. Bark delar med sig 14 aug 20092009-08-14 at 12:37Reply

  […] Angående Blondinbellas bokslut. Tommy samlar ihop och sammanfattar snacket kring att det inte går att tjäna pengar på bloggar. http://blogg.tkj.se/skitsnack-det-gar-visst-att-tjana-pengar-pa-bloggar […]

 12. Gabriel2009-08-13 at 20:18Reply

  Klart det går att tjäna bra med pengar. Men det många inte förstår är att man får slita för slantarna, precis så som man gör när man är vanligt anställd i ett företag.

  De få som kan försörja sig på bloggandet, lägger väldigt mycket tid och energi på det. Att blogga är som vilket jobb helst, med skillnaden att man gillar att blogga mer än att sopa golv.

  • TkJ2009-08-13 at 20:28Reply

   Gabriel: Precis. Det räcker liksom inte med att fota dagens outfit, MMS:a till bloggen och sedan tro att man blir miljonär över en natt.

 13. Klang IT2009-08-13 at 19:48Reply

  Jag hade rätt om att statistiken inte såg riktig ut. Blondinbella AB (Blondinbellas blogg?) drar in bra mycket mer pengar än vad tidningarna skriver. Dessutom tjänar hon pengar på andra företag som på sätt och vis hänger ihop med bloggen.

  ”Under 2009 beräknar vi omsätta ca 2 000 000 i Blondinbella AB. Dessutom har jag intäkter från mina andra bolag, Bellme AB och Classified AB. Så den summan som står i Aftonbladet är för fyra månader i slutet på 2008, inte nu under 2009 men antagligen så står det inte i årsredovisningen att försäljningen bara pågick under slutet av 2008 (aktiebolaget startades augusti 2007 men försäljningen sattes inte igång förrens ett år senare, fick lön från Glife under tiden) och då är det typiskt att skvallertidningar ska försöka gotta sig.

  Men en vinst på 113 000 kronor efter skatt på fyra månader som 17 åring är coolt!”

  http://blondinbella.se/svar-till-dagens-media-och-aftonbladet/#Kommentarer

 14. TkJ2009-08-13 at 19:47Reply

  Klang IT: Om du säljer så bra, kan du jobba för mig istället för henne! ;) Men seriöst, jag tycker att du har en poäng.

 15. Klang IT2009-08-13 at 19:40Reply

  TkJ:

  Det är riktigt dåligt sålt och eftersom hennes farsa och lite andra personer sitter i styrelsen så tror jag inte att man missköter annonseringen på det viset. Jag tror inte att uppgifterna stämmer, det är nog inte hela sanningen, inte ens halva sanningen. Om det stämmer så tycker jag att vd Isabella Löwengrip ska kicka farsan mfl och anställa mig istället. :)

 16. Jo, det går visst att tjäna pengar på bloggar2009-08-13 at 17:37Reply

  […] överdrivit några hundra tusen när hon uppgett pengarna hon tjänar på bloggen. Det betyder att Tommy k Johansson tjänar mer pengar på bloggen. Dessutom påstår Jonas Leijonhufvud att man inte kan tjäna pengar […]

 17. Klang IT2009-08-13 at 17:18Reply

  Hm, jag anar ugglor i mossen. Om man litar på Dagens Medias artikel om Blondinbellas trafik enligt SIS Index så har hon minst 300 000 unika besökare per vecka. Om man slänger upp 2-3 annonser från ett vanligt annonseringsföretag så tjänar man nog minst 80 – 100 000 i månaden på en sådan trafik. Med lite jobb bakom annonseringen går det säkert att komma upp i dubbelt så mycket, minst, dvs 200 000 per månad. Sedan blir det skatt och sånt på det, men ändå.

  Jag tycker att Blondinbella är dålig på att tjäna pengar på sina besökare. Vi ska också komma ihåg att Blondinbella har en webbutik, sysslar med produktplacering, syns i TV mm.
  Kort och gott, jag tror inte på hennes inkomster. Det är något skumt med Blondinbellas blogg. :)

  http://www.dagensmedia.se/nyheter/article18323.ece

  • TkJ2009-08-13 at 19:29Reply

   Klang IT: Intäkterna gäller dock bara bloggen och inte merförsäljningen. Fast visst, det är dåligt sålt. Men man får ta in faktumet att det inte är speciellt bra besökare, ur annonsörsperspektiv. Ingen köpstark målgrupp direkt.

 18. Blondinbella, pengar, bloggbubblan | falknet.se - blogg om IT relaterade saker2009-08-13 at 17:02Reply

  […] annat läst Blondinbellas överdrifter har inget med att tjäna pengar på bloggar att göra och Skitsnack, det går visst att tjäna pengar på bloggar! Det är inte svårare att tjäna annonspengar på en blogg än på något annat online just nu. […]

 19. J2009-08-13 at 14:19Reply

  I dagens samhälle förutsätts det på något sätt att det alltid handlar om stora inkomster för kända människor. Gör du en hitlåt är du med i MTV Cribs och flashar…

  7000 i månaden plus tonvis med kläder, skor mm är väl mer än vad den genomsnittliga tonåringen kan dra in på lite extrajobb per månad?

  Klart man kan tjäna pengar på bloggande och kul att det finns folk som gör det.

 20. Beta Alfa » Blog Archive » Så mycket tjänade Blondinbella på bloggen2009-08-13 at 14:12Reply

  […] Uppdaterat: Jonas Leijonhufvud på DN:s medieblogg säger att bloggbubblan har spruckit. Tommy K Johansson kontrar med att säga att det är skitsnack. […]

 21. David Svensson2009-08-13 at 13:37Reply

  Jag tror att du slår huvudet på spiken här. Att det går att tjäna pengar på bloggandet är inga konstigheter. Det skumma är att tidningarna gör en nyhet av att de inkomster de tidigare har rapporterat om nu inte stämmer. Det passar bättre under avdelningen rättelser.

 22. Simon Sundén2009-08-13 at 13:30Reply

  Helt rätt! Givetvis går det tjäna pengar på bloggande.

  Däremot en liten rättelse. Du menar givetvis Jonas Leijonhufvud och inte Jonas Leijon. Den sistnämnda är ägare av Bloggy och ska nog inte förknippas med ett sådant uttalande ;)

  • TkJ2009-08-13 at 13:33Reply

   Ouch, där gick det lite fel. Jonas Leijonhufvud ska det naturligtvis vara! Tack!

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.