TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Bloggar

Skriv dina bloggposter med känslor

Skribent:
Publicerad: , 07:29
Respons: 1 kommentar

Blogga med känslorHos John Chow läste jag för några dagar sedan en intressant bloggpost om två regler för att skriva inlägg som genererar trafik. Ett av tipsen tyckte jag var tillräckligt viktigt för att snappa upp och påminna om; nämligen om att skriva med känslor, även om jag inte tycker trafik är rätt skäl.

Har du bloggat i ett tag, kanske du vet om du har skrivit något speciellt som har genererat ovanligt mycket respons i form av kommentarer, inkommande länkar från andra bloggar och delningar i sociala medier. Ofta handlar det om bloggposter där du, medvetet eller ej, visat dina känslor.

I artikeln hos John Chow lyfter man fram känslor som ett bra sätt att driva trafik och därmed tjäna pengar. Den infallsvinkeln tycker jag är periferi jämfört med faktumet att känsloskrivna bloggposter är så läsvärda. Om du vågar öppna dig och bli mer personlig, kommer det att skapa en betydligt bättre kontakt med dina läsare och göra dig mer mänsklig.

Jag tycker inte det är rätt väg att gå att skriva från hjärtat för att få trafik. Det blir bara fel. Riktigt bra känslosamma bloggposter kommer från hjärtat och/eller magen. Att planera ett sådant blir bara fånigt.

Christian Rudolf på Disruptive pratar ofta om vikten av att ta med känslor i sådant man gör, kanske framför allt entreprenörsskap. Du kan till exempel läsa hans bloggpost Vår viktigaste muskel är våra känslor. Han har skrivit en rad andra bloggposter i ämnet som är värda att ta del av.

När vi blir inspirerade väcks känslor och strax därefter kommer handlingen. Det är i ljuset av detta du skall se entreprenörsbloggande eller att du som entreprenör, tar dig tid att berätta din Entreprenörshistoria.

Att använda känslor blir inte bara bra i bloggform. För att återknyta till ett aktuellt exempel kan jag nämna Thérèse Mannheimers föreläsning på Webbdagarna, som jag skrev om igår. Hon berättade om sin raketkarriär och när kroppen sa stopp, och hon pratade från hjärtat och magen. Hade hon skrivit det här i en bloggpost hade den delats hur många gånger som helst på Facebook och Twitter.

Artikeln hos John Chow tar upp ett utmärkt exempel – en bloggpost hos ProBlogger om hur vem som helst kan säga upp sig från sitt jobb som man hatar, för att ta tag i sitt liv. Det är en riktigt härlig bloggpost som varmt rekommenderas för alla som vill inspireras.

Jag har själv märkt av det här de gånger jag skrivit off topic om något personligt, exempelvis de gånger jag legat på sjukhus. Responsen från sociala medier är enorm. Det har varit kul att se, men det är knappast därför jag skriver sådana inlägg. Jag gör det för att jag har något att berätta för alla de som följer min blogg och som har någon mer personlig kontakt med mig.

Att skriva personliga och känslosamma bloggposter för att få trafik, blir inte bra. Men däremot är det bra att gärna använda känslor i dina vanliga bloggposter med jämna mellanrum. Våga ha åsikter, att säga vad du tycker. Det är det som gör bloggar till så intressanta komplement till vanliga medier.

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Kommentarer

En kommentar

  1. Property Marbella2012-03-24 at 16:25Reply

    Hejsan Tommy,
    Vad jag vart förvånad över att du följer John Crow, jag har gjort det i något år också och kan bara starkt rekommendera honom likaså Hesham med famousBlogger och Wong med TheBadBlogger, de har massor av bra tips varje dag i sina bloggar.

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.