8 saker att tänka på när du skriver blogginlägg | TkJ.se

TkJ.se – Teknik, antivirus & säkerhet, Windows och datorer

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Annonser

Bank Norwegian Låna pengar snabbt! Privatlån mellan 5.000 och 500.000 kr till vad du vill!

Fello Mobilabonnemang Inga anslutningsavgifter eller öppningsavgifter och bäst av allt inga bindningstider. Välj surfnivå!

Storytel Gillar du ljudböcker så kommer du älska Storytel! Njut av tusentals bra ljudböcker och e-böcker direkt till din telefon, surfplatta eller dator.

Nextory Marknadens största utbud av ljudböcker & e-böcker!

Feedburner

TkJ RSS

Bloggar

8 saker att tänka på när du skriver blogginlägg

SkrivandeNär du skriver ett inlägg till din blogg är det bra att tänka igenom det litegrann före du publicerar det. Här har jag samlat ihop ett par av de tips jag själv använder mig av när jag skriver, för att göra inlägget lättare att läsa och för att det ska uppfattas bättre av andra sajter och sökmotorer

1. Skriv en bra rubrik
En bra rubrik är viktigt. Ett schysst inlägg kan antingen förlora eller vinna massor av besökare baseratpå hur bra rubriken är. Det här är speciellt viktigt om du är intresserad av att få trafik från sökmotorer, eller om du vill att dina läsare – som läser andra inlägg på din blogg – ska klicka sig vidare till din nya text.

2. Dela upp texten i korta stycken
Om det är ett längre inlägg du skriver, se till att dela upp texten i kortare stycken. Det gör att den är mycket mer lättläst på skärmen. Långa stycken av text är hopplöst jobbiga att läsa när man sitter framför en datorskärm.

3. Markera viktiga ord
Att markera väsentliga ord eller fraser i din text är ett annat sätt att öka läsbarheten. Dessutom är det bra när det gäller sökmotoroptimering. Men främst gör det posten lättare att överskåda. Överdriv inte för då blir det istället svårläst.

4. Använd mellanrubriker
Om det är en väldigt lång text (för att vara ett blogginlägg alltså) bör du, förutom styckeindelning, satsa på att ha med underrubriker. Gör dem tydliga och förklara vad texten under rubriken handlar om.

5. Lägg in en bild
Bilder gör artiklar lättare att läsa. Om du skriver om en produkt blir texten så klart mycket bättre om du har en bild på prylen. Men även i andra fall är det bra. Använd dig av illustrativa bilder enbart för att pigga upp läsningen. Läs vidare: Här hittar du gratis bilder att använda i din blogg.

6. Länka till andra sajter
Förr i tiden var många tveksamma till att länka vidare, speciellt till ”konkurrerande” redaktionella sajter. Man trodde att man skulle förlora sina besökare till den andra sajten. Om man tror det, så tror man inte på att sin egen sajt är bra. Och om så är fallet kan man likaväl lägga ner den – varför driva en dålig sajt? Länka ofta, för dina besökare vill gärna läsa mer om ämnet du skriver om.

7. Länka till tidigare inlägg
Du har säkert många inlägg som påminner om det du skriver om. Kanske nämner du något som du har skrivit om tidigare (som jag gör nu)? Se då till att länka till ditt tidigare inlägg. Då behåller du läsaren och får den att ytterligare fastna för din sajt. Läs vidare: Glöm inte bort alla dina gamla blogginlägg.

8. Belöna dig själv!
Jag gillar att belöna mig själv när jag har skrivit något bra. När jag är klar med det här tänker jag till exempel äta en rejäl bit prinsesstårta (något som kanske inte passar alla, men jag löper knappast någon risk att bli tjock ;-)).

Mer läsning:

Gillade du artikeln? Här kan du visa ditt stöd!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande sajter om datorer och Internet. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing

Följ oss på Facebook

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

FS-Data Mycket kompetent och stabilt webbhotell för professionella användare. Har funnits sedan 1997!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.