TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Facebook

Slår Google+ ut Twitter under nästa år?

Skribent:
Publicerad: , 08:06
Respons: 9 kommentarer

Google+Google+ har fått en riktigt bra start, med en väldigt snabb tillväxt av användare. Nu rapporterar analysförtaget Yougov att man tror Google+ kommer att gå om Twitter under nästa år. Det låter inte helt omöjligt.

Det är lätt att tro att Google+ mest har lockat alla oss Internetnördar, men faktum är att det växer snabbt även bland andra typer av användare. Det finns ett intressant skäl till detta.

Vi som jobbar och lever på Internet har naturligtvis skaffat Google+ eftersom vi testar allt som är nytt. Vi står säkert för en stor del av tillväxten för Googles sociala nätverk.

Men det finns tydligen en annan grupp av människor som också börjar ansluta sig i betydande mängder, och det är Facebook-användare som är ute efter en fräsch start. De har lagt till för mycket folk på sina Facebook-konton, varför det blivit svårt att posta saker som inte är relevanta.

Din statusuppdateringen klockan 2:30 ute på krogen fungerar för kompisarna, men inte för mormor eller dina kollegor. I Google+ är det betydligt enklare att dela in kontakterna i olika cirklar och sedan bestämma till vilka du vill göra dina poster.

Twitter tror jag kommer få mycket stryk av Google+ – inte minst i Sverige, där de flesta Twitter-användare är dels Interneträvar och dels mediafolk, och här är det många som gått mer eller mindre över till Google+.

Google+

Google+ har växt på mig

Inledningsvis var jag väldigt tveksam till Google+, men jag har bytt åsikt. Idag använder jag Google+ lika mycket som Twitter. Jag tycker att diskussionerna på Google+ är betydligt bättre och mer givande än på Twitter.

Det som gör att jag inte lämnar Twitter, är att det är roligare. Det är mycket skämtsamt och kul länkar. Sådant passar bra eftersom jag har Twitter som mitt digitala fikarum.

Facebook har jag inga planer på att ge upp. Den använder jag dels för att driva min Facebook-sida TkJ Blogg, men även för mer privata grejor. Har jag tagit ett snyggt foto på min son, postar jag det på Facebook där några utvalda får se det, medan bilder på katterna eller nya testprylar passar bättre på Twitter. Google+ använder jag främst för dess diskussioner.

Vilka sociala nätverk använder du, och varför?

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

Kommentarer

9 kommentarer

 1. Google plus - inledning2011-08-29 at 21:40Reply

  […] Så länge så kan ni ju läsa TKJ’s senaste inlägg om Google +! […]

 2. Tobias2011-08-22 at 11:23Reply

  TKJ jo jag tror till slut när man vet hur man gör för att följa någon men jag är helt blank då jag inte har några twitter kunskaper så har jag heller inte tankegångarna. Som tex om jag hittar en intressant blog /person/företag hur får jag in dom i G+ ?

  jag kan ju inte söka efter TKJ i G+ direkt? eller kan ja? hehe

 3. Pentti2011-08-22 at 10:02Reply

  Jag använder FB, mest av misstag. En polare berättade om spelet ”Mafia Wars” som jag spelade som besatt ett tag. Sen kom det en massa vänförfrågningar från arbetskamrater och släkt utomlands. Har aldrig skrivit så mycket (har tyckt att det var bökigt att ställa in grupperna så det blev aldrig av) just för att man inte gärna kan skriva allt man vill då. Den enda fördelen jag sett med FB och som gör att jag tittar in där ibland att det är ett bra sätt att hålla kontakt med släkt i finland.

  Nu väntar jag bara på att folk runtomkring mig upptäcker Google+ har bara lyckats få in brorsan och ett par jobbarkompisar, men vi är ju alla lite nördar ;) de andra är lite mer tröga att prova på nåt nytt, och det kan man ju förstå på ett sätt då de byggt upp sina nät där.

  Med Google+ blev ju kretsarna löjligt enkla att använda.

 4. Sebastian2011-08-22 at 09:50Reply

  I Sverige tror jag absolut att G+ kommer gå om Twitter förr eller senare för Twitter har inte riktigt slagit igenom bland den vanlige svensken. Det är som du säger mest journalister och internetfolk som hänger på Twitter. Ska bli intressant att se hur det utvecklas!

  • TkJ2011-08-22 at 10:14Reply

   Sebastian: Det tror jag också – Twitter har ingen stor bas i Sverige, Google Plus har alla möjligheter att snabbt springa förbi Twitter här. Sedan finns det så klart flera fördelar med Twitter. Till Twitter postar jag alla möjliga kul och nyttiga länkar, t.ex., men hos G+ sållar jag rätt hårt.

 5. Tobias2011-08-22 at 08:53Reply

  Jag har redan tagit steget att inaktivera mitt konto på Fejjan. Då jag inte använde det så särskilt mycket, kände att det inte fallit mig i smaken och jobbar mot en fel rickning. dock fick jag lite problem till en början och många bra kopplingar som man har i program här och där försvan! men nu har jag vant mig och känner mig rätt fri.
  Dock skulle jag vilja bygga upp mitt kontakt nät på G+

  Fråga?! hur kan man hitta personer att fälja i G+ så som denna bloggen?

  • TkJ2011-08-22 at 10:12Reply

   Tobias: Jag tror att du kommer hitta fler att följa allt eftersom G+ får fler användare. Då kommer fler att lyfta fram sitt G+-konto för att få följeslagare. I väntan på det – följ mig, så klart. ;))

 6. Anders Stolt2011-08-22 at 08:30Reply

  Använder de tre du nämnt mest. FB har jag dragit ner rejält på och Twitter har jag nästan gått över till att läsa istället för att skriva på. G+ använder jag mest, för det ger mig mest.
  Twitter verkar dessutom ha interna problem så det kanske inte är bara G+ fel om de blir omkörda, men det kommer de bli.

 7. Christian Eriksson2011-08-22 at 08:29Reply

  Det skulle vara intressant om du postade ovanstående fråga i G+ också. Jag misstänker att du får en livfull diskussion där. Jag håller med i analysen, mitt Twitter engagemang har sjunkit betydligt sedan G+. Är det dit vi är på väg? Facebook för familj och vänner, Twitter som fikahörna och G+ för diskussionerna och engagemanget?

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.