TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Systemverktyg

SLOW PCfighter: Rensa datorn – så blir din PC snabbare

Skribent:
Publicerad: , 07:48
Uppdaterad: 2016-12-29, 16:56
Respons: 9 kommentarer

Rensa datorn med SLOW PCfighterSLOW PCfighter är ett av många program som finns för att rensa datorn och göra din PC snabbare. Till skillnad mot ett flertal av konkurrenterna, så har mina tester visat att SLOW PCfighter faktiskt fungerar bra – speciellt för dig som inte manuellt brukar rensa datorn.

Vill du slippa sköta om arbetet med att rensa datorn från skräpfiler, fel och annat, är SLOW PCfighter ett bra val. Programmet kostar 130 kronor om året och det kan det vara värt om du vill slippa det här arbetet.

SLOW PCfighter har funnits i ett antal år nu och har laddats ner av drygt 28 miljoner användare i skrivande stund. Jag har skrivit om programmet tidigare på TkJ.se. Bland annat har jag kunnat konstatera att din dator blir snabbare efter att ha kört programmet.

Du kan testa din dator med SLOW PCfighter genom att ladda ner gratisversionen av det. Den här versionen kommer dock inte att rätta till felen men du får en uppfattning om hur mycket skräp som finns i din dator.

Snabbare dator med SLOW PCfighter

SLOW PCfighter kostar 130 kronor om året – det bli billigare om du köper licens för flera år. Tanken är att du ska köra programmet kontinuerligt, förslagsvis någon gång i månaden, för att hålla datorn rensad och trimmad.

När jag testade SLOW PCfighter kunde jag uppmäta skillnader i hur lång tid det tog att starta ett par utvalda program. Det ska dock påpekas att datorn vi testade på brukar rensas manuellt då och då, så om du aldrig har städat din dator kan resultatet bli ännu bättre.

Test av Slow-PCfighter

TkJ RekommenderarDet finns väldigt många gratisprogram som säger sig hjälpa dig att rensa datorn och göra den snabbare. Många av dessa städar visserligen bort skräp men det är enligt mina erfarenheter sällan som de ger något mätbart resultat.

Ett liknande program, som också är kommersiellt, och som även det fungerar riktigt bra, är Advanced System Care.

Programinformation

SLOW PCfighter

 • Hemsida: SLOW PCfighter
 • Utvecklare: SPAMfighter
 • Pris: 130 kronor
 • Plattform: Windows
 • Betyg: (8/10)
 • Kategori: Systemverktyg
 • Testat av:
 • Antal nedladdningar: 952

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

SNABBARE DATOR: Sponsrade länkar

Vill du ha en snabbare dator? Ladda ner SLOW-PCfighter för en gratis skanning efter problem i datorn! Läs mitt test om hur bra det är!

Advanced SystemCare Kraftfullt program för att städa din dator kontinuerligt och automatiskt! Det fungerar faktiskt.

Kommentarer

9 kommentarer

 1. SLOW PCfighter rensar din dator och gör de...2014-05-26 at 01:12Reply

  […] SLOW PCfighter är ett bra program för att rensa din dator. Med programmet fixar du enkelt din slöa dator och gör den snabbare.  […]

 2. exzrael2014-05-23 at 10:34Reply

  Det är bra att man har flera programalternativ att välja mellan, men SLOW PCfighter verkar ha en omotiverad prislapp när det finns flera andra program som är helt gratis – och verkar göra precis samma sak. Glary Utilities är ett sådant, CCleaner ett annat som någon nämnde i kommentarerna.

 3. Robert2014-05-23 at 08:50Reply

  När jag ser ditt diagram om hur snabbare Phototshop är att starta tycker jag det är lite konstigt att SLOW PCfighter skulle göra så mycket skillnad. Har du någon idé vad programmet gör för att snabba upp en uppstart? Kan det inte vara så att du hade Photoshop i din HD cache andra gången du provade? Eller att datorn gjorde något i bakgrunden första gången?

  • Sebastian Bjurbom2014-05-23 at 09:12Reply

   Det är ju svårt att säga något om testet då hårdvaran inte är redovisad men att dömma av tiderna så skulle jag gissa på mekanisk hårddisk och inte allt för mycket ram.
   Har dock svårt att se vad SlowPC-fighter skulle göra för unikt som motiverar en 130 kronors prenumeration. Det finns säker flera gratis eller betydligt billigare program som gör exakt samma sak.

   • Robert2014-05-23 at 09:21Reply

    Jag installerade programmet och testade det, den hittade 198 ”fel” i mitt windows. Att den kostar 130 kronor när det finns CCleaner för 0:-. Skulle aldrig köpa ett sådant program.
    Det som jag mest reagerade på är att den installerar sig och körs varje gång datorn startas och även installerar en Ikon längst ner till höger där man får upp en meny med alla program de har, denna ikon kan man inte ta bort alls utan att avinstallera programmet. Sedan kommer det upp reklam i SLOW-PCfighter om deras Driverfighter där de påstår att jag har utdaterade drivrutiner, vilket jag inte har.
    Tommy: Jag läser din blogg och följt den i flera år, men denna recension känns sponsrad?

    • Tommy k Johansson2014-05-23 at 11:38Reply

     Nej. nej, den är INTE sponsorad – då hade jag skrivit ut det.

     Alltså, jag har testat massor av sådana här program. CCleaner och liknande är bra på att städa bort skräpfiler. Men sådant snabbar knappast upp datorn.

     SLOW PCfighter gör mer. Det städar på flera andra delar, register och annat. Det är mer omfattande än CCleaner.

     Testet gjordes för ett tag sedan. Jag minns faktiskt inte vilken dator jag använde just då – klantigt av mig att inte skriva ut specarna. Men jag kallstartade datorn, klockade tiden på att starta datorn och sedan köra igång programmen. Därefter körde jag SLOW PCfighter, och efter det gjorde jag om proceduren.

     Som jag skrev i testet (länkat i artikeln) är det här ”naturligtvis inget vetenskapligt test”. Resultatet blir rimligen inte samma hos andra. Det är för mycket som spelar in.

     Men faktum är att SLOW PCfighter faktiskt gjorde ett bra jobb. Till skillnad mot massor av andra program.

     Hade det inte varit så bra hade jag inte skrivit om det. Jag lovar.

     • Robert2014-05-23 at 12:01

      Kändes lite sponsrat, men du brukar skriva ut det som du säger. tänkte om det va en miss.
      Den hade lite mer saker än CCleaner såg jag också, men känns som att den inte skulle kunna optimera starten av PS så mycket utan att defragmentera hdn. Det står att den rensar ”Felaktiga typsnitt” så kanske där skillnaden ligger? Det som du kunde nämna i artikeln är att den installerar sig i startupen och att den lägger en ikon som ligger och (gör vad?) Företaget som ligger bakom är ju ett seriöst företag men de bloatar sina egna program som bara den genom ikonen längst ner och även i SLOW PCfighter (driverfighter)

     • lionheart10002014-05-26 at 00:16

      Har tidigare använt SP och den rensar en hel del, tex tomma mappar men inte har jag märkt att datorn är snabbare. Dessutom lägger den in lite extra i datorn som man inte vill ha.

  • Tommy k Johansson2014-05-23 at 11:43Reply

   De exakta omständigheterna kommer jag tyvärr inte ihåg. Men datorn blev märkbart snabbare, det vet jag. Vad SLOW PCfighter fixade har jag inget bra svar på. Programmet kontrollerar många fler parametrar i datorn än vad CCleaner, Glary, Slim etc gör.

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.