Så gör du din PC snabbare – 10 gratis artiklar! | TkJ.se

TkJ.se – Teknik, antivirus & säkerhet, Windows och datorer

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Annonser

Bank Norwegian Låna pengar snabbt! Privatlån mellan 5.000 och 500.000 kr till vad du vill!

Fello Mobilabonnemang Inga anslutningsavgifter eller öppningsavgifter och bäst av allt inga bindningstider. Välj surfnivå!

Storytel Gillar du ljudböcker så kommer du älska Storytel! Njut av tusentals bra ljudböcker och e-böcker direkt till din telefon, surfplatta eller dator.

Nextory Marknadens största utbud av ljudböcker & e-böcker!

Feedburner

TkJ RSS

Windows

Så gör du din PC snabbare – 10 gratis artiklar!

Har datorn du köpte för något år sedan börjat bli ordentligt slö? Då är du inte ensam – att döma av mejlen jag får. Det här är utan tvekan det vanligaste problemet som användare drabbas av. Och det är inte så konstigt…

Allt eftersom du använder din dator, installerar program och laddar ner filer, så kommer den att bli mer och mer belastad. Program och bråte byggs upp i systemet och allt medan tiden går blir det långsammare och långsammare. Men då är det tur att det går att lösa utan att installera om allt! Här kommer 10 artiklar med massor av tips om hur du gör din dator snabbare.

Användare som haft PC och Windows sedan 95 och XP har ofta en vana att det krävs formatering och ominstalleration för att få ordning på en långsam dator. Så är inte fallet. Sedan Windows XP har jag personligen inte installerat om någon dator – det är i slutändan smidigare att istället lösa problemet.

Men hur gör man det? I de här 10 artiklarna hittar du massor av tips och guider, program och lösningar för att rätta till slöa datorer och få dem att bli snabba som i ursprungsläget. Lycka till med trixandet!

Trevlig läsning!

Så fixar du en snabbare dator

7 gratis program för att göra din dator snabb igen!

Har din PC förlorat den snabbhet den hade när du först köpte den? Det är inte ett dugg ovanligt. Allt eftersom du använder din dator och installerar nya program och laddar ner filer, så blir den alltmer tröttare.

Advanced SystemCare 8

Advanced SystemCare är ett av de ytterst få program som säger sig kunna snabba upp din dator, som verkligen fungerar.

Hur länge håller en SSD-disk egentligen? Så byter du!

Köper du en ny bärbar dator idag – och då menar jag inte sådana där lågprismodeller för någon tusenlapp – så sitter det som regel en SSD istället för traditionell hårddisk i den. De är snabbare, helt tysta och stöttåliga, så de passar utmärkt i bärbara datorer.

7 smarta helt gratis lösningar för att göra din PC snabbare!

Börjar det bli dags att städa din långsamma dator? Här kommer 7 enkla lösningar och gratisprogram som fixar det åt dig! Med lite tur kan du få tillbaka din dators forna hastighet. Att en dator blir allt mer slö beror helt enkelt på att du använder den. Om du installerar program och testar saker kommer systemet med tiden bli långsammare.

AdwCleaner ett gratis verktyg för att städa bort adware

Om du har problem med att det visas annonser i tid och otid, har du säkert blivit drabbad av ett adware. AdwCleaner är ett gratisprogram som kan fixa det. I princip är adware (annonsprogram) inte direkt farliga men däremot kan de vara extremt irriterande och sänka prestandan på din dator.

Smart gratisverktyg talar om vilka dåliga program du ska avinstallera

Om du liksom undertecknad testar en hel del program, har du säkert rätt många sådana installerade såvida du inte är väldigt noggrann med att avinstallera allt du inte använder. Och förutom alla programmen du själv installerat, finns det förmodligen en del oönskat som kommit med andra program…

Windows 8 i julklapp? Så återfår du skrivbord och startmeny!

Om tomten kom med en ny dator eller surfplatta som kör Windows 8 eller 8.1, kanske du är lite frustrerad över att en hel del är annorlunda. Startmenyn saknas, datorn startar upp till hemskärmen istället för skrivbordet, och det händer skumma saker när du sveper över musplattan.

Så städar du hårddisken med CCleaners nya Disk Analyzer-verktyg

CCleaner 5.01 kom nyligen och lanserar funktionen Disk Analyzer (Diskanalyserare), ett smart verktyg för att skanna din hårddisk och visa vad det är för typ av filer, och vilka enskilda filer, som tar upp mycket plats på din hårddisk eller SSD. Om du börjar få ont om utrymme är Diskanalyserare bra för att hitta stora filer.

Advanced System Care 8 trimmar din dator gratis

Advanced SystemCare är ett av alla de program som påstår sig kunna snabba upp din dator. Och till skillnad mot de flesta fungerar Advanced SystemCare. En klar majoritet av dessa program ljuger, då de bara rensar bort skräpfiler tillsammans med cachade filer från webbläsare. Det gör inte din dator snabbare. Advanced SystemCare, nu i version 8.1, är bättre än så.

Quick Startup gratis verktyg för att snabba upp datorns uppstart

Det som främst ökar tiden det tar för Windows att starta på din dator, är alla autostartande program som körs igång samtidigt som Windows. Allt eftersom du installerar nya program så läggs det till autostartande verktyg som används för att kolla efter nya versioner och göra att huvudprogrammet startar snabbare.

Så här gör du datorn snabbare med smarta tips och program!

Tycker du att din dator är slö? Då är du inte ensam. Alla tycker att våra datorer är slöa – ett par månader efter att vi köpt en ny dator känns det långsam. Det är delvis psykologiskt, för att vi vant oss vid hastigheten och inte längre tycker den är snabb. Men det finns också flera andra skäl – saker du kan fixa för att återfå prestandan!

Gillade du artikeln? Här kan du visa ditt stöd!

WINDOWS 10: Uppgradera din PC!

Microsoft Surface Pro 4 Större, lättare och bättre! 12-tumsskärm, bättre tangentbord. Surface Pro 4 en suverän kombination av laptop och surfplatta. Läs mitt test av Surface Pro 3.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande sajter om datorer och Internet. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing

Följ oss på Facebook

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

FS-Data Mycket kompetent och stabilt webbhotell för professionella användare. Har funnits sedan 1997!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.