TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Grafik

SnagIT tar skärmdumpar imponerande smart

Skribent:
Publicerad: , 14:58
Respons: 6 kommentarer

Väldigt många bloggare och andra skribenter har idag behovet av att ta skärmdumpar. Det finns en uppsjö av olika program för det här, varav många är gratis program för skärmdumpar. SnagIT kostar däremot en slant men man får en hel del för pengarna.

Jag har testat SnagIT ett par dagar nu, och jag kan lugnt konstatera att jag tar många skärmdumpar. Väldigt många. Dels till bloggen, men framför allt till Allt om PC&Teknik. Tidigare har jag använt mig av Screenshot Captor som är gratis (även om det kräver en registreringskod, som är rätt bökig att komma över).

SnagIT skärmdump på fönster

Kortfattat kan jag konstatera att SnagIT slår Screenshot Captor på fingrarna. Det är helt klart bättre. Screenshot Captor har till exempel haft stora problem med att ta skärmdumpar av fönster när man har Aero aktiverat i Vista eller Windows 7. Detta fungerar finfint i SnagIT.

När du trycker på [Printscreen] efter att SnagIT installerats kommer du att få möjlighet att markera vilket område av skärmen du vill spara som en bild.

Men det fina är att SnagIT fäster sig och automatiskt markerar speciella områden – hela fönster, aktivitetsfältet, menyer, textareor och mycket annat. Det är med andra ord väldigt enkelt att kopiera specifika delar av skärmen och aktiva program, utan att behöva lägga en massa tid på att i efterarbetet beskära bort onödigt område.

SnagIT skärmdump på Aktivitetsfältet

Spara skärmdumpar

SnagIT innehåller en stor mängd funktioner. De jag själv tycker är viktiga är att skärmdumpen ska kopieras till Urklippshanteraren samt att programmet automatiskt ska spara bilden i en utvald mapp. I och med att bilden automatiskt sparas behöver man inte avbryta sitt arbete – som man tar dumpar från – för att klistra in bilden i ett bildredigeringsprogram och manuellt spara.

SnagIT

Nya funktioner i SnagIT version 10 är att det inbyggda redigeringsprogrammet har blivit bättre, att det går att frilägga bilder från bakgrunder, att det går att redigera texter från webbsidor och mycket annat. Men bara grundfunktionerna för att hantera skärmdumpar gör att jag gillar SnagIT rejält. Jag är inte långt ifrån att kalla det här det bästa programmet för att ta skärmdumpar.

Priset ligger på 360 kronor, men du kan även ladda ner och prova programmet gratis i 30 dagar. Det gör du via SnagITs hemsida.

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Kommentarer

6 kommentarer

 1. Andreas Jönsson2010-05-15 at 18:57Reply

  Ett grundläggande gratis program med denna funktion (tangentbordsgenväg som sparar till mapp automatiskt) finns på min hemsida. (SaveScreen) Den sparar till PNG-format. MVH, Andreas.

 2. Mia2010-05-14 at 12:08Reply

  Min kära blivande man visade mig detta program för snart 10 år sedan. Skulle inte klara mig utan detta smarta program okej det kostar en liten slant men det är väl investerade pengar.

 3. Olof2010-05-13 at 21:16Reply

  Vad bra att man får testa det i 30 dagar! Annars hade det troligtvis blivit en del frågor till dig. Har letat efter ett liknande program tidigare, blir ju smidigare än att starta bildprogram hela tiden.

  Hoppas det lever upp till förväntningarna för då blir det troligtvis att man köper det.

 4. Björn2010-05-13 at 16:29Reply

  Med windows 7 operativsystem följer det inbyggda verktyget skärmklipparen. ( du behöver inget printscreen) du kan välja vilka delar du vill klippa ut och på vilket sätt du vill klippa ut skärdumpar , du kan vidare välja i vilket format du vill spara dem i. tex jpg. så verktyget Snag-It är inget som du behöver om du har ett windows 7 operativ system.

  • TkJ2010-05-13 at 17:28Reply

   Skärmklipparen fungerar utmärkt för användare som bara tar enskilda skärmdumpar då och då. För användare som undertecknad, som kanske tar 15 dumpar till en artikel, går det inte att hålla på att böka med Skärmklipparen.

 5. jimmi2010-05-13 at 16:03Reply

  SKärmklippverktyget rockar i vista & windows 7

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.