TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Sociala medier

Sociala medier 2013: Så säger experterna

Skribent:
Publicerad: , 14:47
Respons: 2 kommentarer

Sociala medier 2013Hans Kullin driver bloggen Sociala Medier har frågat 25 svenska experter inom sociala medier om vilka trender de ser komma under 2013. Det är intressant läsning för oss som tycker ämnet är spännande.

Det är en skara namnkunniga som svarat på Kullins fråga om att spå hur utvecklingen inom sociala medier kommer att vara under det kommande året. Svaren handlar om Facebooks ställning, det så kallade Internet of things, API:er och mycket mer.

Jag bad ett antal personer som är erkänt kunniga inom sociala medier att spå utvecklingen inför 2013. I följande presentation delar de med sig av sina tankar. Det rör till exempel integritetsfrågor, API:er, Facebooks dominanta ställning, lifelogging, content marketing, internet of things och andra “buzzwords” som vi kanske får vänja oss vid under kommande år. [Källa: Sociala Medier]

En del säger att 2013 blir året då vi ”lekt” färdigt, och att sociala medier kommer att utnyttjas smartare av företag. Idag är det många företag som finns på Facebook och Twitter bara för att man ska göra det. Man har sällan något vettigt att tillföra och man utnyttjar inte möjligheterna. Det kommer att ändras.

Instagram vs Twitter

Själv är jag lite halvcynisk. Jag tror inte på några större förändringar, mer än att fler kommer att börja använda Twitter och Google+. Nyligen lanserade Google+ något man kallar för Communitys, och det verkar som om det har fått fart på användarna. Det är ett sätt att samla användare för att diskutera olika ämnen, ungefär som en slags nischade forum.

Instagram är väldigt hett, och Jonas Lejon postade på Facebook ett diagram från Google Trends som visar att Instagram börjar komma ifatt Twitter. Frågan är om Instagram kommer att fortsätta växa lika snabbt. Allt pekar på att Twitter är på gång att lansera bättre kamerafunktioner med filter, vilket ska få användare att ta bilder direkt via Twitter-appen istället för att gå via Instagram och sedan dela ut på Twitter.

Instagram vs Twitter

Häromdagen stoppade Facebook, som numera äger Instagram, möjligheten för Twitter att visa Instagram-bilder direkt i användarnas flöden (läs också på Twitters blogg). Det kan innebära att användare, som har många fler följare på Twitter, istället väljer att börja använda Twitters egna app för att posta bilder.

Vad tror du? Vilka tjänster använder du idag och har du ändrat din användning under 2012? Personligen har jag varit tämligen offline från allt utom Facebook, eftersom jag inte jobbat så mycket under året. Jag har som bekant mest varit hemma med barnen. Fast jag har börjat använda Google+ lite mer aktivt igen, och jag tar en del bilder i Instagram.

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

Kommentarer

2 kommentarer

  1. Linus2012-12-11 at 09:04Reply

    Intressant läsning! Jag är dock rätt skeptisk till Google+ och undrar hur många av de 135 miljoner användarna som verkligen är aktiva. Vad är det som gjort att antalet användare växt så starkt de senaste tre månaderna? Jag tror ju på tanken om nischade forum men finns det inte redan rätt etablerade kanaler där som t ex Reddit, LinkedIn grupper och andra forum?

  2. Linus Johansson2012-12-11 at 00:33Reply

    Intressant läsning. Jag är dock mycket skeptisk vad gäller Google+ och det skulle vara intressant att veta hur många av de 135 miljoner användarna som faktiskt är aktiva. Vad är det som gjort att antalet användare ökat så dramatiskt de senaste tre månaderna? Jag tror på tanken om Communitys-funktionen men uppfylls inte det behovet idag av Reddit t ex?

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.