TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Bloggar

Om sociala nätverk och ett videoklipp!

Skribent:
Publicerad: , 22:44
Uppdaterad: 2011-08-08, 20:14
Respons: 11 kommentarer

Det här inlägget utgår från en länk till en utmärkt video med fem tips för affiliates. Men framför allt handlar det om något annat – nämligen om hur viktiga sociala nätverk är, och hur bra de kan fungera!

Det här blev en lång och pratig artikel, något som jag sällan postar här. Jag hoppas just därför att den kan hjälpa till att engagera några av er till att utforska sociala nätverk ytterligare, att våga ta kontakt och helt enkelt bli lite mer framgångsrika!

Igår skickade Christian Rudolf på Mjukvara.se mig ett e-post med länk till en video. Videon hade han spelat in med Andreas Bard, en av landets ledande inom att tjäna pengar genom affiliateprogram. Det sista tipset av fem handlar om att skapa förtroende, där Andreas tar upp mig som exempel.

Tjäna pengar som affiliate

Att se och höra Andreas, som jag själv ser upp till och lärt mig mycket av, beskriva hur duktig jag är på att bygga förtroende – den viktigaste punkten bland tipsen – är sjukt roligt! Jag är väldigt stolt över detta.

Givetvis tar jag upp en sådan här sak i min blogg, och skickar därmed en hög med besökare till Christians blogg Mjukvara.se, där han publicerat videon. Det är här det viktiga med sociala nätverk kommer in i bilden.

Och så träffade jag…

Idag träffade jag Johan ChristensonCity Network – bolaget som äger City Cloud, den plattform (webbhotell är fel ord, det är så mycket mer) som bloggen idag ligger på. Det var första gången vi träffades IRL, tidigare har all kontakt varit via e-post, Twitter och telefon.

City CloudJag kom i kontakt med Johan när han e-postade mig i samband med att han besökt min blogg, och där råkat ut för felmeddelanden om överbelstad SQL-server. Han hade även sett att jag på Twitter klagat på mitt webbhotell, över just dessa fel. Johan hade i och med City Cloud en bättre lösning att erbjuda, och snart flyttade vi över bloggen dit.

Syftet med mötet var bland annat att spela in en videointervju av mig, som – om vi lyckades lösa det rent tekniskt – kommer att dyka upp i City Networks blogg framöver. Vi satt även och diskuterade hur intressant och viktigt det är med sociala nätverk.

Vill man nå framgång på Internet måste man ha ett bra nätverk av kompetenta personer. Man måste också våga ta kontakt med dem. Om du till exempel har ett tips som du tror passar min blogg, skicka det till mig! Vad har du att förlora, egentligen? Jag är av tidsbrist dålig på att svara på e-post, fast jag lovar att jag läser allt. Precis som med alla bekantskaper börjar det med en kontakt.

Bredda ditt viktiga nätverk

TwitterNätverket används på så många olika sätt. Jag har själv berättat om att jag använder Twitter som ett digitalt fikarum, men det är så klart bara halva sanningen. Jag uträttar en hel del jobb via Twitter. För att ta ett exempel retweetar (skickar vidare) jag gärna länkar till bra grejor som personer i mitt nätverk postat.

Jag gör det för att det är kul och ger ett värde för mina följeslagare (followers), men jag gör det så klart även för att vårda mitt nätverk. Det betyder dock inte att jag skulle få för mig att skriva om dåliga saker som folk i mitt nätverk byggt eller författat, bara för att jag följer dem på Twitter eller är kompis med dem på Facebook.

Så otroligt korkat självklart!

Vad det förenklat handlar om, är att vi lyssnar mer på personer vi känner. Det låter naturligtvis som en dum självklarhet, nu när jag skriver det så här.

Men det är en så dum självklarhet att vi ofta inte tänker på det!

Vi som arbetar med Internet utnyttjar inte våra nätverk speciellt bra. Jag tänker presentera några punkter på saker jag förlorar, varje gång jag skriver ett bra blogginlägg och sedan inte utnyttjar mina kontakter:

 • Massor av fler besökare.
 • Inlänkar från minst en annan blogg.
 • Gratis marknadsföring på Twitter, Facebook och många andra sociala nätverk.
 • Nya bloggläsare som prenumererar på nyhetsbrev och RSS.
 • Annonsintäkter.

Hade inte Andreas Bard pratat om mig i sin video, och hade inte Christian Rudolf e-postat mig och talat om det här, och hade jag idag inte träffat Johan Christenson och diskuterat sociala medier, hade aldrig det här blogginlägget blivit skrivit.

Alla dessa sammanträffanden är egentligen inga sammanträffanden, eftersom jag under alla år lyckats bygga upp ett brett nätverk. Det blev därför ett klockrent exempel på hur sociala nätverk kan fungera bland Internetentreprenörer.

Nu ska jag vårda mitt näverk, och se till att tacka Andreas ordentligt för hans vänliga och engagerande ord i videoklippet!

Fler som skrivit om videon:

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

WEBBHOTELL: Sponsrade länkar
Webbhotell Pris/mån Utrymme Trafik Domäner
Loopia REK! 84 kr 75 GB 750 GB Obegränsat
City Network REK! 49 kr 250 GB 5000 GB Obegränsat
One.com 15 kr 15 GB Fri* 1
FSData REK! 149 kr 20 GB 300 GB Obegränsat
Crystone 12:50 kr 250 GB 5000 GB Obegränsat
Surftown 18 kr 10 GB 30 GB 1
Cliche 24 kr 5 GB Fri* 1
Inleed REK! 29 kr 5000 GB 250 GB Obegränsat
Webbdo 9 kr 1,5 GB 40 GB 11
Ev startavgift & domänkostnad tillkommer. Pris uppdaterat 140415.
* Fritt så länge du inte har för mycket
REK = Rekommenderas

Kommentarer

11 kommentarer

 1. Andreas2010-06-07 at 18:38Reply

  Sociala medier är något helt underbart. Vad skulle vi göra utan det?

 2. MarketShark2010-06-04 at 12:22Reply

  Bra länkbete andreas!

 3. Beta Alfa » Blog Archive » Noterat 2010-06-042010-06-04 at 08:01Reply

  […] Om sociala nätverk och ett videoklipp! […]

 4. Affiliatetips, personal branding och strumpbutik2010-06-04 at 02:10Reply

  […] Tomaz Lavén, Jonny Elofsson, Benny Kvist, Håkan Liljeqvist, Marcus Westberg, Kim Angalid, Tommy k Johansson och Commission Junction. Jag ber om ursäkt på förhand om något namn skulle vara felstavat — […]

 5. Jonas Lejon2010-06-03 at 20:29Reply

  Bra tips från Er båda!

 6. Thomas Svenson2010-06-03 at 15:42Reply

  Tjenis Tommy,

  Du har definitivt kommit en bra bit på vägen sedan du började din karriär med att skriva om PD program när du hjälpte mig starta AmigaInfo. Kanske var det där allt började :)

  Är ofta inne på din blog och läser en hel del av dina inlägg och artiklar med stort intresse.

  Som du skriver så handlar det mycket om att skapa förtroende och vårda sina nätverk, både vad gäller det mer affärsinriktade nätverket och det där alla besökarna finns. Går lite hand i hand.

  Fast, som du tog upp i dom tre inläggen om att att driva en blogg, så handlar det om mycket mer. Som t.ex. att man måste brinna för ämnet, men även ha en stark vilja av att dela med sig.

  Personligen är min åsikt att det egentligen handlar om en kombination av alltihop. Skapa man förtroende och vårdar sitt nätverk så får man så mycket positiv energi tillbaka. Då är det i sin tur inte så svårt att hitta energin för att brinna vidare och jobba ännu hårdare eftersom det är så jäkla kul.

  PS: Sluta bara att klaga så förbaskat på vädret i Småland i Twitter, det är inget du kan påverka :)

 7. GustafE2010-06-03 at 15:20Reply

  Absolut inte något fel… men bäste TkJ, inte vill jag kalla det ett bra inslag, dåligt filmat, burkig röst så det är svårt att höra vad som sägs. Därför menar jag att det är synd att ett bra inslägg blir så förstört och jag har sett detta videoinslag lite överallt.
  Ni kan alldeles för mycket och är jätteskickliga så det är synd med ett dåligt inslag menar jag bara i all enkelhet.
  Vänligen GustafE

 8. TkJ2010-06-03 at 13:16Reply

  GustafE: Vad är det för fel med kompisar?

 9. Petrus2010-06-03 at 12:34Reply

  Mjukvara.se länken fungerar inte, fattas ett w i http://www.mjukvara.se

 10. GustafE2010-06-03 at 11:39Reply

  Bra inlägg? Ja, kanske men ett löjets skimmer dalar ner över videoinslaget. Är det ett skämt? Eller bara taskigt inspelat?
  Kompis klia mig på ryggen… typ!
  Hälsningar GustafE

 11. Andreas Bard2010-06-02 at 22:56Reply

  Mycket bra sagt i detta inlägg Tommy! Jag får tacka dig för omnämnadet också :)

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.