TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering för nybörjarens blogg

Skribent:
Publicerad: , 06:29
Uppdaterad: 2011-07-12, 13:14
Respons: 7 kommentarer

sökSökmotoroptimering är en del av arbetet med en blogg. En del gör det till en väldigt stor del, medan andra struntar helt i det. Det skrivs en väldigt massa artiklar inom ämnet sökmotoroptimering, och när det gäller grundläggande tips för nybörjaren brukar de alla låta likadant. Därför vill jag tipsa om ProBloggers 8 tips för SEO-nybörjare.

Artikeln grundar sig på en fråga från en av deras läsare, som ville ha tips om sökmotoroptimering av sin blogg. I artikeln går skribenten igenom åtta grundläggande tips. Det handlar om sökord, titeltaggen och så vidare. Vanliga saker, alltså. Men artikeln avslutas med att skribeten förklarar att han inte tror att traditionell sökmotoroptimering är lika viktigt idag som förr.

Sökmotorerna har blivit bättre och smartare och de tittar på betydligt mer saker än sökord i fetstil. Det de är ute efter är att tipsa sina användare om det bästa materialet. Så för att positionera sig bäst i sökmotorerna idag, skriver ProBlogger, är det bästa sättet att helt enkelt producera bra artiklar och bloggposter. Visst ska man använda några knep för att bättre förklara för sökmotorerna vad sidorna innehåller (exempelvis genom vettigt förklarande titel-taggar/rubriker) men främst är det bra skrivna texter som väger mest.

Det tycker jag var ett vettigt och sansat råd. Läs hela artikeln hos ProBlogger.

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Kommentarer

7 kommentarer

 1. Jontz Internetmarknadsföring2010-10-25 at 00:04Reply

  Precis som du säger så är den allra effektivaste metoden egentligen att bara kompilera jäkligt bra artiklar, känslosamma, intressanta eller lärorika.

 2. The Blackjacker2009-07-03 at 14:05Reply

  Det hela beror lite på vad man menar med sökmotoroptimering. Vissa saker onpage, exempelvis med att trixa med nofollow-länkar internt osv, verkar numera inte göra någon större nytta exempelvis.

  Men att skriva artiklar och sedan rulla tummarna tror jag inte är så effektivt vilket det kan låta som ibland när man får seo-råd från problogger.

  Oavsett hur smarta sökmotorerna blir måste de fortfarande på något sätt förstå hur populära och således relevanta olika sidor är och då kommer man inte ifrån länkar.

  • TkJ2009-07-03 at 14:19Reply

   The Blackjacker: ProBlogger menar att man egentligen inte behöver jobbaa så effektivt med länkar. Skriver man bra material så kommer folk att spontant länka. Det har jag själv märkt. Bra inlägg får många bra inlänkar, utan att man ber om det.

 3. Pluxus2009-07-03 at 12:06Reply

  TkJ: ja de skulle vara trevligt om ni kunde bygga vidare på utgåva ett. Även om jag förstår att ni började från grunden och jag kanske inte själv lärde mig så mycket så var det ju en väldigt bra grund och kan ju bli riktigt stort om ni senare kan gå in på mer avancerade saker. Bara att hoppas då ;) . Trevlig blogg för övrigt.

 4. Pluxus2009-07-03 at 11:33Reply

  Bra bloggtidning ni släppte. Fråga. Står Nr1 2009, innebär det att det kommer bler tidningar av Bloggguiden? När kommer i så fall nästa?

  • TkJ2009-07-03 at 11:59Reply

   Pluxus: Tack! Om det kommer fler nummer beror på hur detta numret säljer. Är det tillräckligt med intresserade kommer det fler utgåvor.

 5. Klang IT2009-07-03 at 09:40Reply

  Jag har för mig att Google egentligen bara erkänner två SEO-metoder som verkligt fungerande, att hålla koden ren och lättnavigerad, samt att ha ett bra innehåll på sajten. Det finns säkert ett och annat trick som är bra, men fan vet om man tjänar på att lägga ner tid på det?
  För en person som inte är expert på SEO så är det kanske lika bra att lägga tiden på själva bloggandet.

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.