TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

iOS

Söndagsklotter: Jag kommer skaffa iPad

Skribent:
Publicerad: , 14:46
Uppdaterad: 2012-05-17, 10:19
Respons: 10 kommentarer

Sedan årsskiftet har jag varit en väldigt nöjd ägare till iPhone 3GS. Som hängiven Windowsanvändare är jag inget fanboy av Apple, och erkänner absolut att det finns nackdelar med iPhone.

Batteritiden är katastrof, den låser sig då och då, kameran är ingen höjdare och som mobiltelefon är den faktiskt rätt halvsunkig med bristfälligt ljud och halvbra mottagning.

Men det som väger upp nackdelarna är tillgången till applikationer, det suveräna gränssnittet, hastigheten och skärmens bildkvalitet. Det är främst applikationerna jag har min iPhone till. Här finns dock ett stort problem – nämligen storleken på skärmen. Att surfa, chatta och skicka e-post på min iPhone är, jämfört med andra mobiltelefoner, en fröjd.

Fast hur man än vänder och vrider på det, är skärmen för liten för att man problemfritt ska kunna surfa, skriva lite längre än SMS och läsa längre texter.

Apple iPad

Därför kan jag med största säkerhet säga att jag kommer köpa en Apple iPad så fort den kommer ut i de svenska butikerna. Jag kommer inte att importera från USA. Dels för att jag numera har tålamod, men framför allt för att jag inte vill ha en iPad utan svenskt skärmtangentbord (de som importerar kommer emellertid att kunna byta till svenskt tangentbord när det lanseras). Jag kommer att satsa på 3G-modellen, då jag har ett väldigt mobilt kontor och vill kunna använda min iPad var som helst.

Något jag hoppas att iPad kommer att göra, förutom att agera utmärkt surfplatta, är att få mig att läsa e-böcker. Tyvärr har jag aldrig haft någon bra plattform att läsa på – datorer är otympliga och mobiltelefoner har för liten skärm. Jag håller tummarna för iPad!

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

PRISGUIDE ÖVER ANTIVIRUS: Sponsrade länkar
2019 års säkerhetspaket med antivirus och komplett skydd!
Säkerhetspaket Pris Licens
F-Secure SAFE 490 kr
(163 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Mycket populärt säkerhetspaket, för Windows, OS X, Android, iOS och Windows Phone. Bra skydd vid e-handel!
Panda Global Protection 425 kr
(142 kr/enhet)
1 år
3 enheter
25% rabatt! Skyddar PC, Mac, Android mot skadlig kod och din integritet. Backup. Trimmar datorn. Testa gratis!
Symantec Norton Security 599 kr
(120 kr/enhet)
1 år
5 enheter
Min personliga favorit! Resurssnålt och full av funktioner, lätt att använda. Skyddar PC, Mac, Android, iOS. Läs mitt test!
McAfee All Access 445 kr
(89 kr/enhet)
1 år
5 enheter
PC, Android, Blackberry och Symbian. Stoppar skadlig kod, nätfiske, skyddar nätverk etc.
Kaspersky Total Security 669 kr
(223 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Lättanvänt och kraftfullt. Populärt! Skyddar ”privatliv, pengar, identitet, foton och filer” på PC, Mac, Android, iOS, Windows Phone. Testa gratis i 30 dagar!
ESET Multi-Device 742 kr
(247 kr/PC)
1 år
3 PC
Väldigt resurssnålt, omtyckt av gamers och andra som vill ha hög prestanda. Snabbt, lättanvänt och skydd med höga betyg.
BullGuard Internet Security 300 kr
(100 kr/PC)
1 år
3 PC
50% RABATT! Riktigt bra paket som håller din dator skyddad mot alla hot, och optimerar även din PC för bättre prestanda. Testa gratis!
Bitdefender Total Security Multi-Device 349 kr
(70 kr/PC)
1 år
5 enheter
Imponerande lättanvänt – använder vad man kallar OneClick-hantering – och snabbt säkerhetspaket, för PC, OS X, Android. Just nu 50% rabatt! På engelska.
Kommentarer

10 kommentarer

 1. CaseShop.se2010-08-06 at 15:06Reply

  Personligen kommer jag nog att använda iPaden till att läsa böcker och tidningar med. Det är fantastiskt att man kan ta med sig hela sitt bibliotek var man än befinner sig! …själv kommer jag nog dock vänta tills iPadden kommer med 3G, för utan den så blir den ju inte så mobil som man vill eller hur?

 2. Fred2010-05-03 at 00:30Reply

  Varför klagar alla på kameran? Är det för att ni inte vet hur den fungerar? Välj motiv, peka där du vill ha fokus eller peka i en mörk del av bilden för att ljusa upp, håll nere slutarknappen, håll stilla och släpp knappen. Bilden tas när man släpper, inte när man trycker. Här är alla mina bilder från april månad – jag laddar upp en om dagen till Flickr i mitt 365 Project:

  http://www.flickr.com/photos/fredstuffcom/sets/72157623748691910/

  Alla bilder är tagna med iPhone 3GS och ingen redigering är gjord i efterhand.

 3. TkJ2010-05-02 at 22:45Reply

  Thomas: Word på det – videosamtal hade varit trevligt, fan vad jag saknade det när jag låg på sjukhuset!

  Håller också med dig om att man på något sätt ändå älskar sin iPhone. Har aldrig använt en mobil så mycket som min iPhone. Det är en sjukt bra pryl helt enkelt. :)

 4. Thomas2010-05-02 at 22:28Reply

  Kan inte annat än att hålla med i det mesta som Tommy skriver om iPhone, som telefon är den inte den bästa och kameran och batteritiden är riktigt dålig men älskar den ändå på nått sätt.

  Laddar den varje natt och har nu blivit ganska så van vid det. Sen undrar jag varför har dom inte en kamera även på framsidan för videosamtal ??

 5. Fredrik Hed2010-05-02 at 21:51Reply

  Jag är Mac-frälst sedan länge, har fyra olika Macar hemma och en iPhone. Men ”alla” ni som har en iPad – vad ska jag ha den till. Varför är den bättre än min 13 tums MacBook Pro som är kanon att ha i soffan, i sängen, i köket, på tåget – ja överallt?!
  Berätta gärna för mig vilket syfte den fyller – för jag har inte fattat det!

 6. joacim2010-05-02 at 20:33Reply

  Jag håller med dig till punkt och pricka. Fyller på med deras kassa Apple- funktioner och superäckliga iTunes. Men de har betydligt fått mobilbranschen att ta steg i rätt riktning… Känns som det blivit lite hysteri om att byta till det tuggade äpplet, inklusive jag själv.
  Byter bort den snarast. Har dock oxå för avsikt att verkligen köpe en iPad eller kanske en likadan av annan leverantör. Det bör ju finnas alternativ innan de e i Sverige.

 7. Bobby2010-05-02 at 15:12Reply

  Skriver detta inlägget från min importerade iPad, den är fantastisk och som du säger kommer den bli ännu grymmare när nytt firmware släpps med svenskt tangentbord, nu är det ju lite meckigt att skriva å, ä, ö. Jag använder min vanliga dator mycket mindre nu när jag fått min iPad. Du kommer inte att bli missnöjd med den kan jag lova.

 8. Bengt2010-05-02 at 14:54Reply

  Har funderat på iPhone, men om den har dålig batteritid får de va. Tycker att det är dåligt redan på den telefon som jag har, då pratar vi 4 dagar normal användning.
  Får fundera vidare

  • TkJ2010-05-02 at 21:32Reply

   Bengt: Jag laddar min iPhone varje kväll. Batteriet håller max ett dygn, ibland måste jag ladda oftare. Men jag har lärt mig att leva med det. Faktiskt – trodde jag skulle bli galen på det.

 9. J.Backlund2010-05-02 at 14:50Reply

  ”Batteritiden är katastrof, den låser sig då och då, kameran är ingen höjdare och som mobiltelefon är den faktiskt rätt halvsunkig med bristfälligt ljud och halvbra mottagning.”

  Batteritiden kan jag faktiskt inte hålla med om, jag får ut rätt bra tid trots att jag använder den otroligt mycket. Kameran kan jag däremot hålla med om, tekniken har kommit bra mycket längre än det som sitter i iPhone. Själv så har jag aldrig upplevt ljudet som något problem.

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.