TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Smarta Hem

Nu kan du spela musik upp på din Sonos-högtalare via Siri

Skribent:
Publicerad: , 08:21
Respons: Skriv en kommentar!

Sonos AirPlay 2Sonos har nu lanserat stöd för Apple AirPlay 2, och låter dig enkelt strömma musik, poddradio och annat ljud från iOS-enheter till alla Sonos högtalare som har stöd för AirPlay. Sonos samarbetar med en stor mängd tjänster för att göra det enkelt att strömma musik i ditt smarta hem.

Bland tjänsterna återfinns Spotify, Pandora, Audible, Apple Music och ett dussintal andra. Om du har en kompatibel Sonos-högtalare ansluten till ditt nätverk, kommer du att hitta en ny ikon i dina appar som låter dig strömma ljudet från din iPhone eller iPad till högtalaren.

Den allra största nyheten är att när du har aktiverat AirPlay 2 på din Sonos-enheter, gör du också det möjligt att använda Siri i din iOS-enhet för att börja spela musik. Du kan ge Siri kommandon som ”Hey Siri, play P3 in the livingroom” för att spela radiokanalen via Sonos-högtalaren du har i ditt vardagsrum (jag är osäker på stödet i Sverige och med svenska Siri – återkommer om det).

För att koppla ihop dina Sonos-högtalare med ditt AirPlay-nätverk i ditt smarta hem, och ge kommandon via Siri, ansluter du bara högtalarna via din Hem-applikation på iPhone eller iPad. Öppna Hem-applikationen, lägg till en enhet och sök upp Sonos högtalare.

Över 50 applikationer inom ljud och video har numera stöd för Sonos högtalare. När du kör igång en app på din iOS-enhet kommer du att hitta en ikon som låter dig skicka ljudet via din Sonos-högtalare istället för din smartphone eller surfplatta.

Här är några av apparna med stöd för Sonos: Apple Music, Spotify, Soundcloud, Deezer, Bandcamp, Sveriges Radio, Storytel, WIMP, Pocket Casts och Tidal.

Med appen TuneIn får du tillgång till över 100000 såväl lokala som intenationella radiokanaler som strömmar via Internet. Appen erbjuder även poddradio. Allt är helt gratis, och även för den mest kräsne musiklyssnaren lär det finnas i alla fall en radiokanal som passar.

Sonos One med AirPlay
image-26256

Sonos högtalare har nu stöd för AirPlay 2 och kan styras via en iOS-enhet med Siri.

Spela egen musik via tuff högtalare

Vidare kan du strömma musik som du har lagrad på din dator eller en annan lagringsenhet på nätverket (till exempel en nätverkshårddisk med stöd för CIFS). Stöd finns för MP3, OGG, WMA, ALAC, FLAC och en rad andra.

Bland Sonos produkter är det högtalaren Sonos One som företaget främst lyfter fram i och med nyheten med AirPlay 2-stöd. Sonos One ger dig mycket ljud från en hyfsat liten enhet, och högtalaren har inbyggda mikrofoner för att vara redo för röststyrning.

I skrivande stund fungerar dock inte röststyrningen i Sverige. På den här fronten är Sonos One kompatibel med röstassistenten Alexa från Amazon. Genom att aktivera stöd för Alexa kan du ge kommandon genom att prata med din Sonos One (alternativ Beam, eller annan Alexa-kompatibel Sonos-enhet).

Hänger du med i tekniken om röstassistanter och smarta hem, eller har du frågor och vill att jag ska skriva mer om det? Skriv en kommantar nedan eller hör av dig via mejl eller Twitter.

Läs mer om smarta hem

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

Kommentarer

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.