TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Bloggar

Spambloggar från fula SEO-företag retar oss

Skribent:
Publicerad: , 18:56
Uppdaterad: 2009-03-10, 09:13
Respons: 5 kommentarer

SEO-företag luras och jävlasPå den senaste tiden har bland annat Aftonbladet märkt ett uppsving på så kallade spambloggar, på sin gratis bloggtjänst, skriver IDG i en artikel om fula SEO-företag. De är inte ensamma om det. Spambloggar svämmar över på de allra flesta tjänster som erbjuder gratis blogg. De är irrelevanta, menlösa och de förstör sökmotorernas resultat.

Bakom de här bloggarna ligger skrupelfria SEO-företag. Det är företag som arbetar med att sökmotoroptimera sajter. De tar kontakt med andra företag och säger sig kunna leverera en massa trafik från sökmotorer till deras sajt, och det gör de med – på väldigt kort sikt och för dyra pengar.

Genom att bland annat skapa bloggar, med material som de stjäl från andra bloggar (alla som har en blogg och accepterar trackbacks, har säkert noterat sådant här), kan de skapa mängder av inkommande länkar på specifika sökord till uppdragsgivaren. Det här lurar Google och de andra sökmotorerna, och på kort sikt studsar trafiken från sökmotorerna upp. Fast på lång sikt kommer söktjänsterna att upptäcka det och svartlista sajterna. Då är det inte lika kul att vara ett företag som anlitat skräpbolag inom SEO… Fast då har man ju redan betalt.

– Ett förbannat ofog, säger Joakim Jardenberg.

Bättre än så kan man nog inte sammanfatta problemet. Tack och lov finns det många kompetenta och seriösa SEO-företag, men det kryllar verkligen av sådana här bedragare. Om du har företag och blir kontaktad av ett SEO-företag som säger sig att snabbt kunna ge dig mer trafik och högre placeringar i Google, dra öronen åt dig…

Mer läsning av de små asen:

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Kommentarer

5 kommentarer

 1. Att sätta sig själv på kartan | Trygghetsvakten blogg2009-05-27 at 11:22Reply

  […] var väldigt viktigt för oss innan vi fattade beslutet, att bloggen skulle ha ett värde i sig. Det är helt enkelt inte en bra idé att försöka sig på någon form av spamliknande, […]

 2. TkJ2009-03-10 at 09:12Reply

  Victoria: Nej, det är inte specifikt SEO-företag som stjäl texter. Det skrev jag väl inte?

  Angående högre trafik etc, så har ordet ”snabbt” trillat bort ur min text. Naturligtvis ger både fint och fult SEO-arbete oftast mer trafik. Det är företag som kontaktar och säger att de snabbt kan ge högre placeringar som man ska akta sig för.

  Som jag skriver finns det seriösa aktörer också, och de följer Googles regler. De fula gör det inte.

  Vad gäller din kommentar om Aftonbladet och Twingly hänger jag inte riktigt med på vad det har med oseriösa SEO-företag att göra.

 3. TkJ2009-03-10 at 09:04Reply

  Patrik: Jag länkade till den för att det var därifrån jag hittat ett par av de övriga länkarna.

 4. Victoria2009-03-10 at 08:48Reply

  Du skriver: ”Genom att bland annat skapa bloggar, med material som de stjäl från andra bloggar (alla som har en blogg och accepterar trackbacks, har säkert noterat sådant här), kan de skapa mängder av inkommande länkar på specifika sökord till uppdragsgivaren.”
  Det är en massa folk som stjäl texter. Varför skulle det vara spesifikt för SEO-företagen?

  Du skriver också att det finns kompetenta och seriösa SEO-företag. Kan du rekommendera någon?

  Jag menar om man vill ha ett SEO-företag som ska jobba åt en, så vill man väl ha mer trafik och bättre placeringar.. varför ska man dra öronen åt sig då? Vad är det annars de kan erbjuda?

  Google tycker väl om SEOföretagen för att de hjälper företag att synas och därmed så får deras användare bättre resultat vid sökning. Samtidigt som de inte vill att någon ska styra vad som visas. Det är ju google själva som gett reglerna på hur man ska göra för att synas, å därför borde de heller inte ha något emot när det praktiseras.

  Aftonbladet har väl också ett eget ansvar att plocka bort skräp på nätet eller förhindra att det skapas. Som den här sajten den är ju full av reklamskräp. Du kan ju inte påstå att du inte själv tjänar på att få länkar från twingly.

 5. Patrik Berggren2009-03-10 at 08:22Reply

  Varför länka till SEO-bloggen när det inlägget inte tillför något vettigt? En repris på de länkar du redan lagt upp. Tillför det ditt blogginlägg något eller är det bara så att du föder en ”sblog”?

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.