TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

iOS

Spela in samtal på iPhone? Glöm det!

Skribent:
Publicerad: , 10:57
Uppdaterad: 2012-05-17, 10:18
Respons: 12 kommentarer

spela-in-samtal-iphoneNågot jag har saknat i min iPhone är möjligheten att spela in samtal. Jag gör en hel del intervjuer via telefon och det vore fantastiskt smidigt att spela in samtal, för att kunna lyssna av dem när jag skriver artikeln, istället för att anteckna på papper under samtalets gång.

Jag gjorde lite research på nätet för mer information om att spela in samtal på iPhone. Eftersom funktionen fanns på min gamla Sony Ericsson, tyckte jag att det borde funka.

Det enkla svaret är att det inte går att spela in samtal på iPhone! Om jag förstått allt rätt beror detta på att iPhone inte tillåter att två applikationer använder sig av mikrofonen och högtalaren samtidigt.

När du gör ett samtal kommer telefonapplikationen att låsa både mikrofon och högtalare. Därför går det inte att använda ett inspelningsverktyg i bakgrunden, även om multitaskingen tillåter att applikationen körs.

Därför går det inte spela in samtal

iphone-spela-in-telesamtal
image-10624
Jag trodde tidigare att det kunde ha varit en spärr som Apple lagt in på grund av att lagarna skiljer sig mellan länder – och till och med stater i USA – vad gäller inspelning av telesamtal. Men så var alltså inte fallet.

Rent tekniskt kan jag förstå varför det är så här. Telefondelen i iPhone är en egen applikation och det är inte speciellt konstigt att två iPhone-applikationer inte kan använda framför allt mikrofonen samtidigt.

Visst går det rent tekniskt att möjliggöra det här, fast det skulle medföra en del problem. Jag kan ta ett högst hypotetiskt exempel: ponera att du går ur ett spel – i och med multitaskingen ligger det kvar i bakgrunden och då finns också risken att ljudet fortsätter.

Spela in via andra telefonapplikationer?

Det kan finnas en lösning på det här, och det är att använda dig av andra applikationer för att ringa samtalet, i vilka det finns funktioner för att spela in samtalen.

Jag vet inte om det fungerar, men i teorin borde det gå med Skype i iPhone(eller Google Voice, som dock inte finns i Sverige än). Det kräver emellertid att du har abonnemang hos dessa för att betala telefonsamtalen. Om du kör Skype i datorn kan du spela in med ett tillägg; läs Spela in samtal i Skype.

Framöver ska jag testa det här. Om du har erfarenheter av det, får du gärna lämna en kommentar här nedan! Jag undrar även hur det ligger till på Android – finns möjligheten att spela in samtal på Android-mobiler?

Gillade du artikeln? ⇨ Bjud på kaffe – Swisha 25 kr till 070-3321680!

Apple iPhone!: Sponsrade länkar

Tillbehör för iPhone 8 Här hittar du massor av tillbehör; headset, skal och så vidare…

 

12 kommentarer

 1. Göran2012-09-29 at 12:28Reply

  Hej,

  ett litet tips från oss på BackupCall. Med BackupCall kan du spela in telefonsamtal med en iPhone. Fungerar på all iPhone med IOS 4 och uppåt.

  mvh,

  Göran

 2. Daniel2011-04-28 at 13:12Reply

  Jag känner mig rätt säker på att du har fel i antagandet att det är en hård-eller mjukvarubegränsning som omöjliggör detta utan snarare om att det handlar om ett VAL.

  Om man gör lite research på nätet har det funnits appar som gjort just det (spelat in samtalen man gör via den vanliga telefon-funktionen) men de har plockats ner från appstore. Jag tror att orsaken är just de lagliga begränsningar som finns i en del stater på andra sidan vattnet.

  Om man jailbreakar sin telefon går det ;)

  Ursäkta att jag inte referar till sidor program osv, men jag ramlade in här av en slump när jag tänkte kolla om någon svensk site visste mer (då jag själv vill hitta inspelningsfunktion). Researchade ämnet här om veckan :)

  Men GÅR GÅR det, just nu lutar det nog åt att använda en zoom-recorder som extern inspelare då jag inte vill jailbreaka min telefon för närvarande.
  Men *suck* vad apple _ibland_ gör det krångligt. (för det mesta funkar det ju bara rakt av)

  ^Frid^

 3. ?2011-03-13 at 04:22Reply

  hur kommer det sig tt jag kan banda samtal med en sleten gammal ericsson o inte med min iphon, blir ju småt förbannad när jag tänker pådet! inte så att jag vill köpaen android, för mig er det aplikatonerna som räknas. Tack för problemet

 4. Thomas2011-02-21 at 19:39Reply

  Ja det funkar på Android, Iaf min gamla HTC Hero.
  Starta samtalet, sätt igång den förinstallerade appen ‘recorder’,
  sätt på högtalartelefon, och vips så spelar du in, riktigt bra ljud också.

  Något jag verkligen saknar för iPhone!

 5. stefano2010-11-04 at 09:47Reply

  Håller med ovanstående. du kan ju lyssna på musik med ipod delen samtidigt som du pratar i telefon, man behöver ju inte ens spotify..
  /S

 6. Voja2010-10-12 at 13:25Reply

  Hej,
  på din fråga om det finns något program som kan spela in samtal på android så kan jag rekommendera Ultimate voice Recorder (kostar $3.99 men det är den värd). Gör precis det man vill att den skall göra. Ligger i bakgrunden och spelar in dina samtal. Det går att konfigurera den att inte spela samtal från vissa nummer eller bara spela in samtal från vissa nummer. Helt underbar.

 7. Filip2010-10-11 at 22:24Reply

  Att något så viktigt inte finns i en så pass dyr telefon är väldigt konstigt. Att folk köper en iPhone för så mycket pengar förvånar mig, den är inte värd det. En telefon som Samsung Galaxy S är en värdig kandidat som ”iPhonedödare” och ändå kostar den hälften så mycket. Apple är oerhört bra på reklam, det är därför jag tror det är så många som köper en telefon för 8000 trots att den borde vara betydligt billigare. Man betalar för att ha Applemärket på baksidan.

 8. Tommy Gabrielsson2010-10-11 at 09:29Reply

  Ja… Fast det stämmer inte riktigt. Om jag pratar i telefonen så kan jag starta t.ex. spotify och få ljud i lurarna samtidigt som jag pratar.

  Det innebär ju att det borde gå med en app om man startar den efter samtalet är inlett.

 9. Deeped2010-10-10 at 15:13Reply

  Inte ultimat men det borde funka med att används högtalarfunktionen och en av de här inspelningsapparna? Iofs kan det krocka som du påpekar genom att du via telefonsamtalet använder mikrofonen redan…

 10. Rustan Werling2010-10-10 at 00:17Reply

  Nu har du blivit så fullständigt förförd av din iPhone att du t.o.m är nöjd med bristerna.
  Jag vet inte, men jag tyckte din blogg var mer intressant och läsvärd förr. Nu är det för mycket allmänt tyckande om ditten och datten. Förr läste jag bloggen dagligen för att få roliga tips om mjukvara och liknande…..

  • TkJ2010-10-10 at 15:33Reply

   Rustan: Vaddå nöjd? Jag kritiserar ju iPhone för att den inte klarar av att spela in. Det är jag definitivt inte nöjd med.

   Edit: Däremot ska jag ta till mig vad gäller fler programtips.

 11. Tweets that mention Spela in samtal på iPhone? Glöm det! -- Topsy.com2010-10-09 at 12:29Reply

  […] This post was mentioned on Twitter by Tommy k Johansson, iPhn.se. iPhn.se said: [TkJ.se] Spela in samtal på iPhone? Glöm det! http://dlvr.it/6pQ2M […]

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.