TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Optimera systemet

Städa och trimma din dator med lättanvänt gratisprogram!

Skribent:
Publicerad: , 01:21
Uppdaterad: 2017-02-28, 23:23
Respons: 3 kommentarer

Advanced SystemCare 10 gör din dator snabb gratisAdvanced SystemCare har jag skrivit om, och rekommenderat, flera gånger under åren. Den senaste utgåvan är version 10, som i vanlig ordning fått en rad olika nya funktioner för att trimma ditt system och göra datorn snabbare och stabilare.

Det finns massor av olika program, både gratis och kommersiella, som säger sig kunna göra din dator snabbare. En majoritet av dessa har varierande nivåer av överdrifter. Till skillnad mot dessa konkurrenter står sig Advanced SystemCare imponerande bra. Tillhör du de användare som inte kontinuerligt städar, uppdaterar och trimmar din PC, bör du testa gratisversionen av Advanced SystemCare. Chansen är stor att du får ett gott resultat.

Rekommenderas av TkJ.seAdvanced SystemCare utvecklas av IOBit, en känd programutvecklare som har ett stort utbud av verktyg för att förbättra din dator. Några av de programmen som jag testat är Uninstaller (avinstallera flera program simultant och effektivt), Malware Fighter (antispyware), Driver Booster (uppdaterar dina drivrutiner), Start Menu 8 (återger startmenyn i Windows 8) samt MacBooster (trimmar din Mac).

I likhet med de flesta andra verktygen från IOBit finns Advanced SystemCare i en gratisversion samt en Pro-version. Du kommer rätt långt med gratisversionen, även om den saknar en hel del finesser samt inte sköter arbetat automatiskt. Priset för den kommersiella utgåvan varierar eftersom de ofta har olika erbjudanden. I skrivande stund kostar licensen cirka 230 kronor för ett år, och då får du installera det på upp till tre datorer.

Hjälp dina vänner! Tipsa dina kompisar på Facebook om det här grymma programmet – klicka bara på Rekommendera, så är det klart… Tack på förhand!

 

Advanced SystemCare städar precis som de flesta andra liknande verktyg bort onödiga skräpfiler, för att frigöra plats på din hårddisk – något som är tacksamt idag när vi ofta har systemenheten på en SSD med begränsat utrymme. Men det är bara en liten del av vad programmet gör.

Advanced SystemCare 10
image-24762

Advanced SystemCare 10 kan med i princip ett musklick få fart på din långsamma PC igen.

Det skannar igenom systemet för att hitta massor av olika ställen det går att trimma systemet på. Du kan rensa bort eventuella spy- och adware, förbättra hastigheten på din Internetanslutning, få Windows att starta snabbare, och överlag göra datorn kvickare att arbeta med.

3 gånger snabbare Windows

Enligt tillverkaren kan du få upp till 300 procent snabbare dator. Detta är så klart under speciella omständigheter, exempelvis med en dator som inte städats eller optimerats över huvud taget. Med det sagt har jag ofta fått märkbara förbättringar. Windows och programmen jag användare startar verkligen snabbare.

Och tillsammans med andra verktyg från IOBit, som ”integrerats” i Advanced SystemCare, tar lösningen även hand om att uppdatera dina drivrutiner och program du har installerat. Du kan rensa bort bland gamla program du inte längre använder genom att göra så kallade batch-avinstalleringar, där du kan välja att köra flera avinstalleringar efter varandra. Det är betydligt smidigare än Windows egna verktyg för att ta bort program. Dessutom kan SystemCare hitta en massa onödiga filer som avinstalleringen lämnat kvar.

Snabbare dator med gratisprogram
image-24763

SystemCare skannar flera olika delar av ditt system för att hitta många sätt att optimera på för att få en snabbare dator.

Bland de nya funktionerna som tillkommit i version 10 återfinns verktyg för att skydda dig på Internet, samt göra surfandet snabbare. Detta genom att du kan blockera annonser på webbsidor, få hjälp med att skydda din integritet online, samt aktivt skydda mot skadlig kod i form av spyware, adware, trojaner och annat. En del av dessa säkerhetsfunktioner finns dock bara i Pro-versionen.

Advanced SystemCare Free versus Pro

Som jag skrev ovan, är den största skillnaden mellan Free och Pro, att Advanced SystemCare Pro hanterar underhållet av ditt system i realtid och i bakgrunden. Du kan välja mellan att automatiskt underhålla din dator antingen när du inte använder den, eller vid specifika tidpunkter.

Skydda dig och din dator
image-24764

Om du köper Pro-versionen kommer Advanced SystemCare ligga resident i bakgrunden och dels optimera och städa ditt system, men även skydda dig mot hot på Internet, och dessutom göra ditt surfande snabbare och säkrare.

Om du inte själv brukar städa och optimera ditt system, är således Pro-versionen ett bra hjälpmedel. Du behöver inte fundera över att uppdatera drivrutiner, städa bort allt möjligt skräp, och hitta nya sätt att optimera din dator. Allt görs i bakgrunden.

Advanced SystemCare ÖvervakareDu kommer som sagt rätt långt även med gratisversionen, om du inte vill betala. Skillnaden är att du manuellt och kontinuerligt behöver köra Advanced SystemCare och klicka igång städningen. Jag rekommenderar att du laddar ner och testar gratisversionen före du eventuellt köper Pro.

Innan du låter Advanced SystemCare optimera din dator första gången, skriv gärna upp lite data om din dator så att du har något att jämföra med. Klocka hur lång tid det tar för Windows – och dina favoritprogram – att starta. Skriv upp hur mycket ledigt utrymme du har på din hårddisk. När du gjort det optimerar du din dator. Sedan gör du om mätningarna och jämför.

Att göra en optimering av datorn klickar du på fliken Rensa & Optimera. Kryssa i rutan för Markera allt, och klicka till slut på Skanna. Därefter är det bara att följa instruktionerna. Programmet är översatt till svenska och är överlag enkelt att använda. Det kryllar visserligen av funktioner, men du behöver inte lära dig allt det här direkt för att fixa din dator. De kan du titta på allt eftersom.

Har du inte redan testat Advanced SystemCare, tycker jag absolut att du ska prova programmet. Du kan till exempel göra det nu i helgen, för att se om du kan ge din dator en välbehövlig boost.

Programinformation

Advanced SystemCare 10

 • Hemsida: Advanced SystemCare 10
 • Utvecklare: IOBit
 • Pris: Gratis (ca 230 kronor för Pro)
 • Plattform: Windows
 • Betyg: (9/10)
 • Kategori: Optimera systemet
 • Testat av:
 • Antal nedladdningar: 1669

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

PRISGUIDE ÖVER ANTIVIRUS: Sponsrade länkar
2019 års säkerhetspaket med antivirus och komplett skydd!
Säkerhetspaket Pris Licens
F-Secure SAFE 490 kr
(163 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Mycket populärt säkerhetspaket, för Windows, OS X, Android, iOS och Windows Phone. Bra skydd vid e-handel!
Panda Global Protection 425 kr
(142 kr/enhet)
1 år
3 enheter
25% rabatt! Skyddar PC, Mac, Android mot skadlig kod och din integritet. Backup. Trimmar datorn. Testa gratis!
Symantec Norton Security 599 kr
(120 kr/enhet)
1 år
5 enheter
Min personliga favorit! Resurssnålt och full av funktioner, lätt att använda. Skyddar PC, Mac, Android, iOS. Läs mitt test!
McAfee All Access 445 kr
(89 kr/enhet)
1 år
5 enheter
PC, Android, Blackberry och Symbian. Stoppar skadlig kod, nätfiske, skyddar nätverk etc.
Kaspersky Total Security 669 kr
(223 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Lättanvänt och kraftfullt. Populärt! Skyddar ”privatliv, pengar, identitet, foton och filer” på PC, Mac, Android, iOS, Windows Phone. Testa gratis i 30 dagar!
ESET Multi-Device 742 kr
(247 kr/PC)
1 år
3 PC
Väldigt resurssnålt, omtyckt av gamers och andra som vill ha hög prestanda. Snabbt, lättanvänt och skydd med höga betyg.
BullGuard Internet Security 300 kr
(100 kr/PC)
1 år
3 PC
50% RABATT! Riktigt bra paket som håller din dator skyddad mot alla hot, och optimerar även din PC för bättre prestanda. Testa gratis!
Bitdefender Total Security Multi-Device 349 kr
(70 kr/PC)
1 år
5 enheter
Imponerande lättanvänt – använder vad man kallar OneClick-hantering – och snabbt säkerhetspaket, för PC, OS X, Android. Just nu 50% rabatt! På engelska.
Kommentarer

3 kommentarer

 1. Lars2016-12-03 at 14:38Reply

  Jag använder Ashampoo win optimizer 14 pro. tycker den är bra. vet du hur den är jämfört med ASC?

 2. 2016-12-03 at 09:26Reply

  Fast se till att använda en skräp-mail vid registreringen för du kommer få inkorgen full med spam-reklam och erbjudanden annars!

 3. Patrik Johansson2016-12-03 at 08:41Reply

  Josefin Borr
  Amanda Borr

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.