TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Windows 10

Så många uppgraderade till Windows 10 utan problem

Skribent:
Publicerad: , 17:15
Respons: 6 kommentarer

Statistik över upgradering av Windows 10På fredag har Windows 10 funnits tillgängligt för uppgradering, även om alla fortfarande inte fått det. Microsoft puttar ut det nya operativsystemet i ett fast tempo för att inte överbelasta servrar eller hela Internet. Enligt Net Marketshare hade 0,39 procent av datorerna på Internet installerat Windows 10.

Det kanske inte låter så mycket, men ser man det till rena siffror över antalet installationer är det många miljoner. Det är dock långt kvar med tanke på att Windows 7 har över 60 procent av marknaden. Alla som har Windows 7 eller 8 har ett år på sig att uppgradera utan kostnad. Förra veckan frågade jag er hur era uppgraderingar har gått, och det verkar som om Windows 10 installerar sig bra – hos de flesta.

326 personer har i skrivande stund svarat på frågan och av dessa är det 15 procent som ännu inte installerat uppgraderingen. Strax under 3 procent säger att de inte kommer uppgradera till Windows, medan resten har genomfört den – med varierande resultat.

Hur har det gått med uppgradering till Windows 10?
image-23760

Förra veckan ställde jag frågan om hur uppgraderingen av Windows 10 har gått, och så här ser statistiken ut i dag

De allra flesta, drygt 44 procent av alla tillfrågade, har installerat Windows 10 utan några som helst problem. Om vi bara jämför de som faktiskt genomfört uppgraderingen är det närmare 54 procent som gjort det utan problem.

25 procent stötte på mindre problem vid installationen, som dock gick enkelt att fixa. Några sådana fel är vanliga när du uppgraderar ett operativsystem till en ny version. Det kan vara drivrutiner som strular eller något program som inte vill fungera under Windows 10.

Stora problem och icke fungerade uppgradering

Av er som kört uppgraderingen var det 10 procent som hade stora problem. Vad det innebär är svårt att säga, men när det handlar om problem bör man ha i åtanke att det naturligtvis har med användarens nivå att göra. Alla problem är lätta att lösa när du vet hur du ska göra. Samtidigt vill jag inte förringa det, eftersom det här fungerar även tvärtom – när du inte vet hur du löser ett problem, blir det gärna svårt, oavsett kompetensnivå…

Vad som däremot är värre är att 10 procent sa att det inte alls gick att uppgradera. Jag hörde från en användare, som hade en relativt ny bärbar från Acer, där datortillverkaren sagt att datorn inte är kompatibel med Windows 10 och därför gick det inte heller att uppgradera.

Problemet verkade här vara att datortillverkaren exempelvis inte erbjöd någon uppdatering av BIOS, vilken krävdes för att installera Windows 10. Listan över Acer-datorer som har stöd för Windows 10 finns här.

Statistik över upgradering av Windows 10
image-23761

Så här säger de tillfrågade hur deras uppgradering till WIndows 10 har fungerat.

Har du inte redan svarat på frågan, får du gärna göra det här under. Du kan också läsa den tidigare bloggposten, där du hittar massor av kommentarer från användare och deras erfarenheter av Windows 10-uppgraderingen.


Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

ERBJUDANDE: Microsoft Surface!

Microsoft Surface Pro 5! Större, lättare och bättre! 50% bättre batteri än Surface Pro 4. Superbra 12-tumsskärm, bättre tangentbord. Surface Pro 5 är en suverän kombination av laptop och surfplatta. Här hittar du också Microsofts bärbara datorer Surface Book och Surface Laptop.
Besök Microsoft Store och läs mer!

Kommentarer

6 kommentarer

 1. Josefine Forsell2015-08-16 at 21:15Reply

  Verkade funka fint… tills jag skulle kopiera en massa olika bildfiler o inser att markören oavbrutet hoppar upp till början av sidan… vilket gör det praktiskt taget omöjligt att välja o kopiera bildfiler till annan mapp…kan detta ha med Windows 10- inst. att göra? O isf hur fixar jag det?

 2. Anita Björk2015-08-13 at 16:37Reply

  Uppdateringen funkar inte. Får felmeddelande ”C1900101-400D” Hur löser jag det? Tack för hjälp som jag hoppas på!

 3. Maj-Britt2015-08-13 at 06:30Reply

  Uppgraderade men Asetukset fungerar inte, när jag klickar på ikonen syns den men stängs genast så jag tänker inte uppdatera den på min bordsdator.

 4. Lucas2015-08-13 at 03:28Reply

  Omöjligt att köra uppgradering om man har grub2 och dualboot med linux. Jag måste gräva fram en win7 skiva och installera om Windows bootloader. Efter detta fungera allt smärtfritt.

 5. Örjan Widmark2015-08-12 at 21:57Reply

  En klockrent OK men laptopens Chrome går segt, segt

 6. Annika Lundgren2015-08-12 at 17:37Reply

  Bra tycker jag men allt för mycket har slutat funka Acrobat Windosw live writer m.m… irriterande pdf:er går inte att skiva ut… det funkade innan jag är inte så teknisk så jag är lite off just nu….

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.