TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Podradio

Story Shop: Podradio för dig som vill lära dig skriva böcker

Skribent:
Publicerad: , 07:34
Uppdaterad: 2016-08-16, 01:31
Respons: 1 kommentar

Story Shop - en podradio för egenutgivare och författareSterling and Stone är namnet på ett företag vars tre grundare arbetar med att skriva böcker och ge ut framför allt som e-böcker på Amazon. De här tre killarna är extremt produktiva och är experter på egenutgivning.

Förutom att skriva litteratur om rymdvarelser som invaderar jorden, vampyrer och andra monster, postapokalyptiska berättelser och western med enhörningar. Utöver att skriva driver de ett antal podradio och lär ut hur du skriver och ger ut dina egna böcker. Story Shop är en kurs i podradio-format i 9 delar.

Sterling and Stone består av Sean Platt, Johnny Truant och David Wright. Sedan oktober 2011 har de givit ut över 100 böcker (eller fler än 6 miljoner ord).

Många är romaner i fullängd, medan andra är kortare böcker i serier. De hämtar till exempel inspiration till sina böcker från TV-serier. En del av bokserierna är utgivna i säsonger där varje bok kan ses som ett avsnitt i en TV-serie.

Sterling and Stone
image-24617

Sterling and Stone pumpar ut böcker i ett rasande tempo, tack vare smarta lösningar, samarbeten och rutiner.

Ofta brukar det ta en månad att skriva en ny bok, utan att för den delen tumma på kvaliteten. Böckerna går igenom redaktörer och korrekturläsare, precis som hos traditionella bokförlag.

Men tack vare e-bokens framsteg i framför allt USA, går processen betydligt snabbare än när ett vanligt bokförlag ska ge ut en ny bok på papper. Det är inte ovanligt att det från det att kontrakt skrivits mellan författare och förlag, tar det 1,5 år innan boken finns i handeln.

Omöjligt att överleva som traditionell författare i Sverige

Sterling and Stone har under åren utvecklat affärsmetoder för att tillsammans hålla hög produktivitet. Och det är något som – i Sverige – krävs om du inte tillhör den lilla klick författare som säljer miljontals exemplar av böcker.

Du kan inte överleva på författaryrket om du bara ger ut en en bok om året. Det är därför svenska författare som Björn Ranelid far land och rike runt och håller föreläsningar och boksigneringar.

Du kan inte leva på att bara skriva böcker, om du inte är väldigt produktiv och helst ger ut böckerna själv.

Vid egenutgivning behåller du större majoritet av vinsten. Går du via ett traditionellt bokförlag är det inte mycket pengar som går vidare till författaren. När jag läser om debutanter som ska ge ut sin bok på ett vanligt förlag, efter att de jobbat i 5-10 år på boken, är det bara deprimerande.

Story Shop är spännande, intressant och inspirerande

För att återgå till Story Shop är det alltså en kurs i form av podradio, bestående av introduktion samt nio olika delar. Innehållet riktar sig mot dig som vill kunna leva på att vara författare, och killarna berättar om hur de arbetar för att hålla hög kvalitet utan att det ska dra ut på tiden.

Story Shop - en kurs om att skriva och ge ut böcker
image-24618

Story Shop är en kurs i form av podradio, som innehåller massor av tips och inspiration för blivande författare som är sugna på egenutgivning.

Hur samarbetar de, och vad ska du tänka på för att synas bättre i butikerna (framför allt Amazon). Hur ska du strukturera upp ditt arbete för att kunna sälja så många böcker som möjligt, med marknadsföring, omslagsdesign och så vidare.

Är du intresserad av att skriva böcker, alternativt facklitteratur men framför allt skönlitterärt, är Story Shop en podradio jag kan rekommendera att du lyssnar igenom.

E-boken i Sverige

Nu ska det tilläggas att marknaden för e-böcker i Sverige fortfarande befinner sig i sin linda. Nyligen gjorde jag en läsarundersökning på på Twitter, där 335 personer svarade. 70 procent föredrar traditionella pappersböcker med 16 procent föredrar e-böcker på läs- eller surfplatta.

Personligen tror jag dock att statistiken kommer se annorlunda ut allt eftersom åren går. Det handlar inte bara om att e-böcker är så grymt mycket smidigare att hantera jämfört med pappersböcker – framför allt om du har en riktig läsplatta.

En annan klart intressant aspekt med e-böcker är att det är så lätt för vem som helst att ge ut en egen bok. De traditionella bokförlagen tar varje år emot tusentals och åter tusentals manus från aspirerande författare, men det är bara några få enstaka böcker som verkligen ges ut.

Egenutgivning lockar författare från förlagen

Egenutgivning öppnar dörren för alla som vill ge ut en bok. Och om du satsar på e-böcker är det ingen ekonomisk risk i det hela. Givetvis finns det olika lösningar för att även se din bok i tryckt form utan att det kostar skjortan, tack vare digitaltryck, men priset för dessa böcker gentemot konsumenter är ibland vansinnigt höga.

Visst finns det en fördel med bokförlag i form av en kvalitetskontroll. När dörrarna öppnas för att vem som helst utan svårighet kan ge ut sin e-bok via alla stora återförsäljare, innebär det att vi får se mycket skit på marknaden.

Å andra sidan, spelar det verkligen någon roll? Sådant löser sig självt i och med att usla hobbyförfattare försvinner ner i mängden av böcker som inte säljs.

Fördelen med att vi får ett avsevärt större utbud väger upp problemet med skräpet. Och om e-boksförsäljningen tar fart kommer fler författare ha möjlighet att leva på sina böcker – i alla fall om de ökar produktiviteten, lär sig mer om marknadsföring, och går från att se sig själva som kulturarbetare till entreprenörer.

Lyssna på Story Shop och uppföljaren…

Self Publishing PodcastOch det är sådant här Story Shop handlar om. Sterling and Stone har fler podradio-produkter, som utkommer varje vecka. Self Publishing Podcast är mycket populär, och The Smarter Artist ger dig snabba tips i princip varje vardag.

Story Shop är ingen ny podradio, men materialet är lika bra idag som när det släpptes. Och nu har uppföljaren även kommit; Iterate & Optimize. Sju avsnitt innehåller podden och den hänger ihop med e-boken med samma namn.

Jag avrundar den här bloggposten genom att skamlöst tipsa om min egna e-bok Skriva för bloggar.

Det är visserligen ingen bok som hjälper dig som vill bli författar, men tänker du syssla med egenutgivning behöver du marknadsföra dig själv och då är det naturligt att starta en egen blogg. Och det är då du kommer att få hjälp av Skriva för bloggar.

Länkguiden: Podradio

Story Shop podradio

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Kommentarer

En kommentar

  1. Göran2016-09-04 at 21:28Reply

    Jaha ja, det kanske en skulle försöka sig på. Trevlig blogg du har. Själv bloggar jag mest om datasäkerhet, här: http://17juni.se/

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.