TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Windows 7

Studentrabatt på Windows 7, spara upp till 50 procent

Skribent:
Publicerad: , 08:26
Respons: 24 kommentarer

Windows 7 har lanserats och priset på Microsofts nya operativsystem är rätt högt, även om det är billigare än Vista. Om du är student och har CSN-kort kan du dock spara upp till 50 procent genom att köpa Windows 7 med studentrabatt.

Windows 7 UltimateDet kom ett e-post till mig igår kväll som tipsade om att studenter kan köpa Windows 7 Ultimate eller Windows 7 Professional till rabatterade priser. Studentrabatten gör att priset för nya Windows sjunker med upp till hälften. Du som är student och vill utnyttja ditt CSN-kort betalar följande:

 • Windows 7 Professional – 1095 kronor
 • Windows 7 Ultimate – 1495 kronor

Det är rätt schyssta priser, med tanke på att bästa priserna enligt Prisjakt är 2895 kronor för Windows 7 Ultimate respektive 2815 kronor för Windows 7 Professional.

Att kolla priset på Windows 7 hos Prisjakt ger rätt intressanta siffror. Det skiljer sig enormt mycket beroende på var du handlar. Den svenska versionen av Windows 7 Ultimate får du som sagt för 2895 kronor på billigaste stället (InWarehouse) – men om du går till Kontorslandet får du betala 4690 kronor! Det är drygt 60 procent dyrare.

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

SNABBARE DATOR: Sponsrade länkar

Vill du ha en snabbare dator? Ladda ner SLOW-PCfighter för en gratis skanning efter problem i datorn! Läs mitt test om hur bra det är!

Advanced SystemCare Kraftfullt program för att städa din dator kontinuerligt och automatiskt! Det fungerar faktiskt.

Kommentarer

24 kommentarer

 1. Studentrabatt på Windows 7 | Blogg om programvara2011-12-20 at 17:45Reply

  […] TkJ om Studentrabatter på Windows 7 […]

 2. Maya2010-04-08 at 11:23Reply

  tack för information!

 3. Robban2010-03-14 at 16:17Reply

  Priserna som näms här ovan 1095/1495 för Windows 7 student licens är uppgraderingar och inget annat

 4. K2009-10-28 at 13:38Reply

  på studentlicens.se där man som student kan beställa Win7 står det ”Observera att detta är en uppgraderingsprodukt”. Vad avses med ”uppgraderingsprodukt”? Är det samma definition som Microsoft använder vilket innebär att man inte kan uppgradera från 32-bit till 64-bit på en uppgraderingslicens?

 5. Måns Thuresson2009-10-27 at 23:54Reply

  @Maria, Även om du inte får ett Mecenatkort från din studentkår kan du som student få ett. Ta kontakt med med Mecenats kundtjänst så får du hjälp. Mecenats kundtjänst 031 – 701 03 10 eller via http://www.mecenat.se/kundtjanst_epost.aspx

  Måns Thuresson
  Mecenat AB
  (CSN-kortet och Mecenatkortet)

 6. Maria2009-10-27 at 19:24Reply

  så kul att bara vissa studenter får rabatt… har själv Studentkortet å får inte ett skit rabatt på Win 7 =(

 7. BrucesWillie2009-10-26 at 23:55Reply

  Windows 7 för 100:-

  Låter för bra för att vara sant, eller hur? Men faktum är att det är helt sant. Alla med CSN- o Mecenat-kort är kvalificerade att, via Microsofts svenska samarbetspartner Pellesoft, teckna ett s.k. MSDNAA-konto. Med ett MSDNAA-konto får du tillgång till Windows 7 plus en mängd andra programvaror. Pellesoft kräver dock att du tecknar ett bonusmedlemskap hos dem för att du bl.a. ska kunna teckna upp dig för ett MSDNAA-konto. En utförlig beskrivning hur det går till finns på http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=878230

  Ett tips: är du snabb (innan 1 nov -09) kan du teckna ett 3-månaders bonusmedlemskap på Pellesoft för bara 50:-. Det fanns en annons på pellesoft.se om detta, men den verkar inte alltid finnas där. Det som står på annonsen är att du kan skicka ett SMS med texten ”PELLE BM 3” till 72299 (ta inte med citationstecknen), men kom ihåg att detta bara gäller oktober ut. Det här med bonusmedlemskap kommer in i steg 3 i guiden jag länkade till. Du får en aktiveringskod till mobilen om du väljer att haka på erbjudandet, annars går det att köpa ett årsabonnemang för en hundring via postgiro (instruktioner finns på pellesoft.se). Ett tredje sätt är att skrapa ihop poäng till ett bonusmedlemskap genom att skriva artiklar – då blir det helt plötsligt gratis med bonusmedlemskap.
  Lycka till!

 8. Jonas2009-10-26 at 11:03Reply

  Hej,

  Det gäller även alla med Mecenatkortet.

  Mvh Jonas Levin
  Mecenat AB

 9. Måns Thuresson2009-10-25 at 20:21Reply

  @krille @Hans mfl. De versioner av Windows 7 vi förmedlar med studentrabatt är legalt en uppgradering, mao man behöver en tidigare version av Windows för att få lov att uppgradera, men tekniskt är de fullinstallationer och man behöver inte installera en tidigare version av Windows för att installera eller ominstallera. Vidare är de inte OEM-versioner så man kan flytta dem till en ny dator om vill vid ett senare tillfälle.

  @Oribium Webbdesign, det finns inte någon studentrabatt på Windows Home Premium, men vad vi sett så är Win Professionell med studentrabatt billigare än Home Premium.

  Diskussionen om vilket OS man kör lämnar vi till andra att föra, vi jobbar för att få fram så bra rabatter som möjligt oavsett tycke och smak.

  Finns fler frågor så svarar vi gärna på dem. Lättast är via twitter @mecenat

  /Måns Thuresson
  Mecenat
  (utgivare av CSN-kortet och Mecenatkortet)

 10. krille2009-10-25 at 17:28Reply

  rabatterna gäller endast en uppgradering, så krashar datorn och ditt operativ system försvinner så sitter du där med inget alls förutom en uppgradering som inte går att använda. om du inte har orginal installations CD för XP då du först får installera om XP sen uppgradera till windows 7 igen.

  det är därför en ”fullständig version” (som du kan installera utan att behöva något annat operativsystem förinstallerat) är 60% dyrare.

 11. Johan2009-10-25 at 10:48Reply

  Är det bättre att göra en helt nu installation i stället för att uppgradera? Ligger det inte kvar en massa skit från Vista om man uppgraderar från den?

 12. TkJ2009-10-24 at 12:59Reply

  Frogart: Stämmer, en uppgradering är från Vista!

 13. frogart2009-10-24 at 12:44Reply

  om jag har Vista så ska jag köpa en uppgradering?? som kostar ung. 1200:-, stämmer det? i såfall har jag råd:)

 14. Pavel2009-10-23 at 18:17Reply

  Jag känner mig inte alls nedslagen, TkJ.
  Det är väl bara att man kan ha litet olika perspektiv på vad det innebär att spara pengar. Jag tycker inte det är någon besparing att betala minst 1100 spänn för ett operativsystem och ytterligare tusenlappar för program när man kan fixa precis samma saker på sin dator lika bra gratis – Det är att spara pengar!

  Microsoft är inte dumma. Det är klart de måste sänka sina priser för att studenter alls ska kunna köpa deras produkter. Sedan kommer de förhoppningsvis att förbli Microsoftkunder – utan rabatter.

  Det handlar inte om äpplen och päron. Jag kan göra precis samma arbetsuppgifter i OpenOffice i Ubuntu som i MS Office i Windows.

  Om man vill ha Windows 7, Mac eller Ubuntu är det helt OK för mig. Det har dock inget med att spara pengar att göra.

 15. TkJ2009-10-23 at 17:23Reply

  buddy: Aha. :) Okej, det var inte meningen att det skulle låta som om jag slog ner på honom. Om det uppfattades så, formulerade jag mig illa! Ber om ursäkt för det!

 16. buddy jesus2009-10-23 at 16:22Reply

  @TkJ:

  ”Så det handlar inte om annonsintäkter – jag tjänar pengar på annonserna oavsett om jag skriver om Ubuntu eller Windows :-) – det handlar om att skriva vettiga blogginlägg utan att skena iväg för mycket.”

  Jo, det förstår jag. :) Men det handlar ju om att skriva om det som driver mest trafik också. :) Det är såklart ohållbart att tipsa om alla alternativ i alla artiklar hela tiden, det handlar inte om det. Det kändes väl mest som att du slog ner på Pavel för att _han_ tipsade om fler sätt för studenter att spara pengar på än att stoppa dem i Microsofts ficka. :) Det var bara så jag menade.

  Oh, well. Det är ju din blogg, så du får göra som du vill förstås. :)

 17. Hans2009-10-23 at 15:17Reply

  Tack för tipset! Det är alltså full installationsskiva som ingår i köpet? Ej uppgradering? /Hans

 18. TkJ2009-10-23 at 14:43Reply

  buddy jesus: Jag förstår din poäng och håller med till viss del. Jag måste dock sålla. Det går inte att komma med tips om alternativ hela tiden. Jag försöker att lyfta fram gratis alternativ så gott det går, i de inlägg de passar. Open Office tipsar jag väldigt ofta om och jag tipsar också om mycket andra gratisprogram. Även Ubuntu och Linux har fått en hel del poster på bloggen.

  Så det handlar inte om annonsintäkter – jag tjänar pengar på annonserna oavsett om jag skriver om Ubuntu eller Windows :-) – det handlar om att skriva vettiga blogginlägg utan att skena iväg för mycket.

  Skulle jag börja tipsa om Ubuntu som alternativ varje gång jag skriver om att köpa Windows 7, så bör jag i rättvisans namn även tipsa om Mac OS och andra Linuxdistributioner (och andra OS). Det hade bara blivit fånigt till slut. :-) Ett inlägg om Windows 7 handlar således om Windows 7 och riktar sig mot dem som är intresserade av det.

 19. buddy jesus2009-10-23 at 13:47Reply

  TkJ: Det har också med konsumentupplysning att göra. Om du skriver en artikel om ”Student: spara 50% på Office 2007” så måste man väl i rimlighetens namn tycka att det är vettigt att komma med en referens till OpenOffice.org?

  Vare sig Windows 7 eller Office 2007 innehåller ju några funktioner som man _måste_ ha för att fortsätta sitt IT-liv. Ändå finns det gott om människor som går och köper produkterna, delvis på grund av att de inte är medvetna om alternativen.

  Som student skulle jag varken lägga pengar på Windows 7 eller Office 2007, men jag är ju också medveten om de alternativ som finns och vet att de är fullgoda till det som jag ska använda dem till. Med den fullkomliga störtflod av Windows 7-reklam som översköljer var och varannan människa nu i dagarna så är det kanske inte så konstigt om man lägger sina surt förvärvade tusenlappar på ett operativsystem som man inte behöver, och likadant med kontorsprogramvara, bildbehandlingsprogram och annat.

  Jag tror att det är den poängen som Pavel försöker göra.

  Men var så god att pusha för Windows 7 i så många bloggposter du vill, det är helt okej. Som professionell bloggare så förstår jag att du vill skriva sånt som drar läsare och får dem att klicka på dina annonser. Inget ont i det. :)

 20. buddy jesus2009-10-23 at 13:18Reply

  @Oribium Webbdesign
  Home Premium får ju studenterna med när de köper en ny dator, vare sig de vill eller inte. Det är ju de dyra varianterna man vill få ut, för att prägla studenterna att tidigt rätta in sig i Windows 7-ledet och bli bra ambassadörer. ;)

  Som Mac-användare lär du ju inte ha stor anledning att uppgradera din Windows-maskin till Windows 7. Snacka om att kasta pärlor till svinen.. :)

 21. TkJ2009-10-23 at 12:11Reply

  Pavel: Men det har ju bara med pengar att göra – inte med WIndows 7. Om man vill skaffa Windows 7 är det inte intressant med Ubuntu.

  Därmed inte sagt att Ubuntu inte är ett bra alternativ. Jag menar bara att man ska skilja på päron och äpplen. Är man sugen på ett äpple är det bra att veta att ICA har rea på äpplen – att man kan få ett päron gratis på Coop är ju bra men orelevant.

 22. Pavel2009-10-23 at 11:21Reply

  Här kan du spara ännu mer pengar:
  http://pavel.frimix.se/2009/10/21/studenter-las-detta/

 23. Spara, genom att förbruka? | Gargamel.NU2009-10-23 at 09:46Reply

  […] till en högre nivå. Nu kan du tydligen (om du är student) spara pengar genom att köpa windows?? TKJ talar om att du får 50% rabatt om du visar upp ditt CSN kort när du köper Windows och anser att du sparar pengar. Det är helt […]

 24. Oribium Webbdesign2009-10-23 at 09:01Reply

  Ojoj, då kanske man skulle passa på innan mitt studentkort går ut den sista oktober. Dock är jag mac-användare men har en stationär windowsburk som används ytterst sällan, så jag är tveksam till om det är värt att lägga pengar på att uppgradera den från XP.

  Varför är inte Home Premium nämnt? Finns det ingen studentrabatt på den?

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.