TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Surface

Surface Book 2 från Microsoft med hög prestanda

Skribent:
Publicerad: , 10:45
Respons: Skriv en kommentar!

Snart kommer Microsofts Surface Book 2Microsoft har nu visat upp sin Surface Book 2, den andra generationen av företagets avancerade bärbara PC, som också kan användas som surfplatta genom att koppla bort tangentbordet. En del är nytt med själva exteriören, men framför allt finns nyheter i prestandan.

En av nyheterna är att Surface Book 2 kommer i två storlekar; den vanliga 13-tummare samt en ny 15-tummare för dig som vill ha mer arbetsutrymme. Man har även lagt till en USB-C-port, men den saknar Thunderbolt 3-stöd så du kan exempelvis inte koppla in en extraskärm.

När Microsoft lanserade den första Surface Book, fick den massor av press och bra kritik av testare. Datorn har bättre prestanda än datorplattorna Surface och Surface Pro. Samtidigt går det att plocka bort tangentbordet, för att göra om datorn till en surfplatta.

Till skillnad mot vanliga Surface har dock Book ett stabilare tangentbord och en bättre sammankoppling av tangentbord och platta.

Portarna består av den tidigare nämnda USB-C-porten som används för att ladda batteriet, samt för att överföra filer mellan din jobbdator och privat dator. Vidare finns USB 3.1-portar, en fullstor port för SD-minneskort, samt uttag för Surfaces dockningsenhet.

Microsoft Surface Book 2

Surface dockningsstation låter dig använda din Surface som en stationär dator. Dockan har en mängd portar för anslutning av olika tillbehör, inklusive skärmar. Tyvärr är den sjukt dyr – 2300 kronor.

Bra prestanda i Surface Book 2

Hårdvaran i datorn har uppgraderat en hel del och det är imponerande prestanda i den lilla laptopen. Dels kan du välja mellan 7:e generationen Dual Core i5-processor på 3,5 GHz eller 8:e generationens Quad Core i7-processor på 4,2 GHz.

Surface Book 2 med tangentbordet bortplockat

Du kan välja mellan 8 eller 16 GB internminne, och för lagring används en SSgvdvD på antingen 256 GB, 512 GB eller 1 TB (1000 GB). Modellen med i5-processor använder sig av Intels grafikkretsar. Men skaffar du i7-alternativet får du ett Nvidia GeForce GTX 1050 med 2 GB grafikkortsminne.

Skärmen ska komma i antingen 13,5 tum, som den första generationen, men även i en större 15-tumsmodell. Det verkar tveksamt om denna kommer till Sverige snart, eftersom 13,5-tummaren finns på svenska MIcrosoft Store.

De två kommande modellern av Surface Book 2

Upplösningen ligger på 3000 x 2000 pixlar, i 3:2-ratio. Ingen Full HD-skärm alltså. Men det är inte så populärt när det gäller surfplattor med tangentbord. En surfplatta känns väldigt smal om den följer 16:9-ratio.

Priset för den minsta modellen med i5-processor och 8 GB internminne samt 256 GB lagringsplats, kommer att bli 17999 kronor. Det är rätt saftigt. Men inte jämfört med vad toppmodellen går på! Surface Book 2 med i7-processor, 16 GB internminne och 1 TB lagringsutrymme kommer att kosta 34999 kronor.

Läs mer hos Microsoft Store

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

ERBJUDANDE: Microsoft Surface!

Microsoft Surface Pro 5! Större, lättare och bättre! 50% bättre batteri än Surface Pro 4. Superbra 12-tumsskärm, bättre tangentbord. Surface Pro 5 är en suverän kombination av laptop och surfplatta. Här hittar du också Microsofts bärbara datorer Surface Book och Surface Laptop.
Besök Microsoft Store och läs mer!

Kommentarer

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.