TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Politik

5700 Sverigedemokrater publicerade på nätet

Skribent:
Publicerad: , 12:52
Uppdaterad: 2010-09-22, 09:56
Respons: 12 kommentarer

I likhet med de flesta någorlunda sansade invånare i Sverige blev jag obehagligt överraskad när det visade sig att Sverigedemokraterna kommit in i Riksdagen. Men vi lever i en demokrati och det är folket som har talat. Det är bara att gilla läget.

På nätet har det varit väldiga debatter och utbrott sedan valresultatet presenterades. Sverigedemokraternas webbplats attackerades och låg nere ett bra tag (den ligger nere nu med). I fredags hackades deras sajt, enligt IDG. Dessutom lyckades någon eller några komma över en databas med 5700 personer som på något sätt har kontakt med partiet.

Listan över de här personerna – som dels är medlemmar, dels har anmält sitt intresse för mer information om Sverigedemokraterna eller har uppgett sig vara villiga att arbeta för partiet – har återpublicerats på webbsajten Sverigedemokrater.

Den här publiceringen är naturligtvis ett brott mot PUL, det vill säga personuppgiftslagen. Aftonbladet har pratat med några som är med på listan och de är bestörta över att få en offentlig koppling till partiet.

sverigedemokrater-varning

Vem som ligger bakom domänen sverigedemokrater.se kan du ta reda på via IIS. Det är inget okänt namn i branschen – du kommer nog inte att bli förvånad…

Om du har WOT installerat kommer det att varna dig om du går in på Sverigedemokrater.se. Det beror på att några WOT-användare har klassat sajten som olämplig.

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

Kommentarer

12 kommentarer

 1. Lena Johansson2010-12-03 at 09:16Reply

  Jag hade fel. Skönt

 2. Lena Johansson2010-12-03 at 09:11Reply

  Har lite svårt att fatta att du inte förstår varför så många röstade på SD? Jag var för feg. Men idag efter att ha läst ett uttalande av en svensk politiker :
  # Vi själva kommer att bli i minoritet i framtiden, så måste vi redan nu anpassa oss och bereda plats åt nuvarande minoriteter (läs islam), för att försäkra oss om att dessa i sin tur skall behandla oss juste när dessa är i majoritet. Alltså har man redan skrivit på ett dhimmi kontrakt i förskott för att ”skydda oss”.#

  Förstår du då? Nej, det betvivlar jag. Tror inte heller att denna kommentar går igenom censuren. Har jag fel eller rätt?

 3. Hudik-Lars2010-09-25 at 13:58Reply

  Problemet med denna lista är att det finns dom som söker info om SD för att veta vad dom pratar om och vill. Inte för att bli medlem.

  Sedan att vissa av dessa personer nu har blivit rejält hotade är inte ett steg för demokratin tycker jag, inte hller att publicera listan löser något tycker jag.

  En annan sak man bör funderar på är att dom andra partierna kan göra rätt mycket nu utan att det uppmärksammas, för att i princip alla fokus ligger på SD, och hur dom andra partierna ska handskas med dom. Alltså perfekt läge för dom andra partierna att hitta på massa tok utan att det märks i media

 4. Andreas2010-09-23 at 16:26Reply

  Även fast jag inte håller med om vad Sverigedemokraterna står för så tycker jag detta är riktigt dålig stil.

  Vi lever i en demokrati där alla får tycka precis vad man vill. Då ska man inte vara rädd att bli medlem i ett politiskt parti.

 5. thilde höök2010-09-22 at 08:45Reply

  I en DN artikel erkänner han att han faktiskt handlat upp e massa domännamn, bland annat namnet ”pedofil.se”. I artikeln står också: ”När DN i fjol frågade Gottfrid Svartholm Warg varför han registrerat dessa domäner svarade han att han inte lägger någon moralisk värdering i vad hans kunder gör.”
  Slår ni på Gottfris namn kommer artikeln upp som en av de första träffarna. Det kan alltså vara så att han inte bryr sig om att hans namn står som ägare till domänen.

 6. Klaus2010-09-21 at 22:34Reply

  Skamligt och skabbigt att publicera listan (och att länka till den). Jag är inte SD:are, men någon jävla ordning får det vara.

 7. Rebecka2010-09-21 at 20:08Reply

  Intressant med dessa nyckelhålskikare.

  Nå, genom att publicera länken till sidan med personnamn så är du behjälplig till brottet: att olagligt publicera personnamn.

 8. Malin2010-09-21 at 17:19Reply

  Kanon! =) Men sidan har plockats ner nu. Var kan jag få tag i en backup av databasen?

 9. Kenny2010-09-21 at 17:11Reply

  Om inte Anakata plötsligt har flyttat tillbaka till Sverige OCH blivit invalid så tvivlar jag på att det är han som ligger bakom. Allt som berör SD måste man ta med en nypa salt och allt som berör TPB-trion ännu mer så. Tillsammans så har allt mitt salt tagit slut och jag kan inte mer än skaka på huvudet tills det kommer fram konkreta bevis att Anakata står bakom domänen.

  Vidare kan ju undersökas att domänen registrerades hela fyra månader innan SDs webbsida blev hackad. Jag tvivlar på att någon smart person som Anakata skulle ha gjort ett sådant misstag och kan faktiskt till och med tänka mig att SD, eller några SD-anhängare, medvetet har iscensatt hela händelsen.

 10. Sebastian2010-09-21 at 14:38Reply

  Hej,

  Jag skrev ett litet inlägg på min nystartade blogg om detta. Alla domännamn som registreras på PRQ får ”Anakata” som ägare.

 11. Backeman2010-09-21 at 13:01Reply

  Ang vem som gjort det så tror följande bloggare att det är ett villospår.

  Läs det här inlägget.
  http://www.lindqvist.com/sverigedemokraternas-medlemsregister-publicerat/

  \\Jens

 12. Magnus Lundin2010-09-21 at 12:58Reply

  Hej Tommy,

  Anakata är en enormt mycket duktigare hacker än att regga en .se domän under sitt egna namn. Det är ingen tvekan – i min mening – om att någon har reggat domänet i hans namn, vilket i sig är en mycket enkel sak.

  Tack för ett bra inlägg,
  Magnus Lundin

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.