TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

 1. Should I Remove It?
  Windows
 2. Copy All Urls
  Google Chrome
 3. HxD
  Windows
 4. Film&TV
  Windows 10
 5. Ultimate Windows Tweaker 4
  Windows 10
 6. AdwCleaner
  Windows
 7. Avast! Free Antivirus
  Windows
 8. Videostream for Chromecast
  Google Chrome, iOS, Android
 9. Advanced Custom Fields
  WordPress

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Filmtjänster

Swefilmer har fått nya alternativ till gratis film online

Skribent:

Respons: 18 kommentarer

Swefilmer och gratis film på nätetSwefilmer, den väldigt populära sajten med gratis film, stängdes i juli 2015. Swefilmer har strömmat film gratis med svenska undertexter, ned och många som använt tjänsten klagade högljutt på att det nu inte fanns nån liknande sida. Bara någon dag efter lanserades SweHD, en kopia av sajten, men även den försvann.

Fast även om Swefilmer gått i graven finns det alternativ, där DreamFilm är mest populär. Det kommer fortfarande varianter av Swefilmer på nya adresser, och dessutom finns det en rad andra liknande sidor. Att stänga ner en sådan här sida hjälper föga, och så länge de kommersiella alternativen inte erbjuder ett vettigt utbud lär filmälskare vända sig till piratsajterna.

Glöm inte att använda VPN när du använder pirattjänster.

Februari 2018: Nu finns en ny adress till DreamFilm! Du hittar nya DreamFilm på www.dreamfilmhd.cc. Men kom ihåg att det numera är olagligt att titta på strömmande film via tjänster som DreamFilm. Du kan läsa mer om detta i artikeln DreamFilm och Swefilmer olaglig.

Flera filmälskare har använt nedstängningen av Swefilmer för att rikta kritik mot filmindustrin för att de inte erbjuder ett bra kommersiellt alternativ. Netflix har till exempel en miljon användare i Sverige, men utbudet är väldigt skralt jämfört med vad piratsajter har.

Skydda dig mot farliga annonser! På sajter i gråzonen av Internet dyker det med jämna mellanrum upp annonser som kan vara direkt skadliga. Det vanligaste sättet att infektera din dator med trojaner är idag via webbsidor – det räcker att besöka en sida, du behöver inte ens klicka på något. Så skydda dig och din dator! Skaffa ett bra svenskt säkerhetspaket så stoppas hotet innan det är försent.

Problemet är alltså inte att användare är villiga att betala för film, utan att betaltjänsterna inte har tillräckligt med många nya och bra filmer. Då är det inte konstigt att piratsajterna frodas. Som jag skrivit tidigare borde filmindustrin lägga sina pengar på att skapa attraktiva kommersiella alternativ istället för att jaga piratsajter. Spotify är ett tydligt exempel på att den här taktiken fungerar.

Läs också: Ni jublar över en pyrrhusseger! [TV-Dags]

Lagligt att titta på Swefilmer-alternativ?

Att driva en sajt som Swefilmer är inte lagligt. I maj 2017 föll domen på två män som drivit Swefilmer, när den var som störst. Det blev hårda straff – en hel del handlade dock om penningtvätt.

Däremot har det inte varit olagligt att använda sajterna för att titta på film. Det är något som sällan framgår i media eftersom de refereras till som olagligt piratsajter. Som användare är det i princip dock ingen skillnad på att titta på Swefilmer, och andra liknande sajter, än att se ett klipp på YouTube som innehåller upphovsrättsskyddat material.

Ett nytt domslut har gjort att det kan vara olagligt att titta på strömmande video från piratsajter. Media rapporterade i april 2017 om hur Swefilmer, Dreamfilm och de övriga sajterna nu blivit olagliga att använda. Men riktigt så enkelt är det inte. I och med att det blivit så populärt att gömma sitt IP-nummer, och bli helt anonym online, med hjälp av VPN-tjänster.

Tipsa dina vänner om gratis filmsajter – rekommendera på Facebook!

 

I skrivande stund finns kan jag hitta två nya sajter som kallar sig för Swefilmer, där det finns film textad på svenska:

Utöver dessa finns det ett gäng andra. Dreamfilm och Swefilx är två bra alternativ med ofta hög kvalitet på bild och ljud, och lätta att använda. Tänk bara på att de innehåller rätt mycket reklam, speciellt popup-fönster. Så vänj dig vid snabbkommandot Ctrl+[W] för att stänga ner popup-fönster.

Swefilmer och gratis film på nätet

Strömma Swefilmer till Chromecast, och lagg?

Om du vill lära dig mer om att använda Swefilmers kloner, eller andra sajter som strömmar gratis film, kan du läsa mer här nedan. Där får du också lära dig hur det fungerar tillsammans med Chromecast, samt vad du gör om filmerna börjar lagga på din dator.

Dölj ditt IP-nummer

Även om det är lagligt, dock i en gråzon, att strömma film från piratsajter, hindrar det inte filmindustrin att jaga privatpersoner som använder de tjänster som finns. I februari 2017 kunde vi berätta om en dansk advokatbyrå som på uppdrag av ett par filmbolag jagar Internetanvändare som laddar ner eller strömmar piratfilmer från exempelvis Swefilmer.

Vad de gör är att samla ihop IP-nummer på surfare som misstänks kolla på piratfilm, och sedan tar de hjälp av IPRED-lagen för att tvinga Internetoperatörer att lämna ut information om den som äger Internetabonnemanget. Slutligen skickar de ut ett brev med en räkning på 2700 kronor.

Läs: Bäst VPN för att surfa anonymt och säkert!

Kravet har så klart luckor i och med att det inte går att bevisa vem det är som har laddat ner eller strömmat filmen. Det behöver ju inte alls vara den som betalar för Internetabonnemanget.

Men förmodligen är själva taktiken att man vill skrämma gemene man från att använda sig av piratsajter – inte att tjäna pengar på att skicka kravbrev med böter. De flesta vanliga hemanvändare har inte någon möjlighet att gå vidare med det här till domstol.

PrivateVPN

PrivateVPN är en av flera riktigt bra VPN-tjänster som döljer ditt IP-nummer när du är uppkopplad.

Ett sätt att skydda dig på, är att använda en VPN-tjänst, eller anonymitetstjänst. Det är i princip en programvara som låter dig surfa via en virtuell tunnel och använda ett IP-nummer tillhörande tjänsten. Med en VPN-tjänst döljer du ditt riktiga IP-nummer, vilket gör de väldigt svårt att spåra dig.

Det finns många olika VPN-tjänster idag. Det fu bör tänka på är att skaffa en tjänst som har bra med bandbredd, vilket betyder att din Internetanslutning inte blir hopplöst seg bara för att du kör en VPN-tjänst. Du ska också kontrollera så att företaget bakom tjänsten inte lagrar några loggar.

Här kommer fyra bra tjänster:

De flesta har testperioder, eller så kan du boka en månad med dem för att ha god tid på dig att testa, utan att det kostar speciellt mycket.

Känner dina vänner till VPN-tjänster? Tipsa dem!

 

Ta bort reklam på Swefilmer

När det gäller popup-reklam stoppar de flesta nya webbläsare de flesta fönsterna. Om du ändå har problem med mycket popup-fönster, kan du testa att installera ett tillägg för att stoppa reklam.

AdBlock är ett populärt verktyg. Installerar du tillägget får du gärna lägga in blogg.tkj.se som ett undantag, om du gillar vår sajt (klicka på AdBlocks ikon i din webbläsare och i menyn väljer du Undanta denna domän).

Tänk på att mycket reklam försöker lura dig till att klicka på annonserna. De kan skriva att din Flash-spelare behöver uppgraderas eller bara texten ”Ladda ner film”. Kontrollera alltid länkar innan du klickar. Så gott som alla dessa meddelanden är rena bluffannonser.

Hur bra är kvaliteten?

De flesta av oss tycker att kvaliteten på bild och ljud är väldigt viktigt när man tittar på film. När du använder tjänster som strömmar video, krävs att du har hyfsat bra bredband. Du behöver ha rätt snabb uppkoppling och dessutom måste den vara stabil för att du ska undvika att filmen hackar.

Piratsajter som strömmar film erbjuder ibland olika upplösningar på videoströmmen, det vill säga kvaliteten på själva bilden. Upplösningen anges i antal pixlar horisontellt. Det lägsta alternativet är på 240, som passar främst för mobiler, och den högsta är som regel 720 (högre kan finnas ibland). Du ändrar kvalitet i uppspelningsrutan, via en meny nere till vänster.

Kvalitet på video hos Swefilmer

Det finns ett antal olika upplösningar på videoströmmen hos Swefilmer, för att du ska kunna anpassa kvaliteten efter din bandbredd.

720 brukar kallas för HD-upplösning, och är den kvalitet som TV-sändningar oftast är i. Nästa steg är 1080, som går under namnet Full HD. De kommersiell konkurrenterna till Swefilmer, till exempel Headweb och Viaplay, erbjuder en del material i Full HD och då får du riktigt bra kvalitet.

Om du är kräsen kommer 720 att kännas rätt dåligt. Det beror mycket på vad det är du tittar på och hur du tittar på det.

Är det en dramafilm som du ser på en 10-tums surfplatta är 720-upplösningen helt klart godkänt. Om du däremot ska se på en science fiction-film med massor av specialeffekter, och du visar filmen på din 55 tum stora platt-TV, känns det lite som att gå tillbaka till VHS-kassetter.

Swefilmer laggar – vad beror det på?

Skulle du ha problem med att Swefilmer laggar, kan det bero på flera saker. Som med allt annat strömmat material på Internet kan problemet ligga i din uppkoppling och ditt lokala nätverk. Du måste ha ett stabilt bredband för att det ska fungera att strömma video.

Testa Bredbandskollen för att se hur väl ditt bredband fungerar. Du behöver ha en uppkopplingshastighet på i alla fall 3-4 Mbit för att det ska gå att strömma film hyfsat bra.

Använder du trådlöst nätverk för att koppla upp dig, kan du kontrollera så att du har bra mottagning mellan din dator och din router/ditt modem. För att lära dig mer om hur du får ett bättre trådlöst nätverk (WiFi) i hemmet se nedan länk:

Är det inget fel på ditt nätverk eller din Internetuppkoppling, ligger problemet förmodligen i din dator – eller andra anslutna datorer och enheter i ditt nätverk. Stäng av andra program som använder sig av Internet (håller du på att ladda hem stora filer, pausa dem under tiden du strömmar video). Släck ner flikar i din webbläsare om du har många sådana öppna.

Ett smart litet tweak är att ändra hur stort cacheminne du vill tillåta att videospelaren (Flash) i din webbläsare ska få ha på din dator. Ofta är detta värde satt till 0 som standard. Genom att öka mängden lagringsutrymme som Flash får använda på hårddisken, kan du lösa problem med att Swefilmer laggar.

Swefilmer laggar, så löser du problemet

Om Swefilmer laggar kan du lösa problemet genom att öka cacheminnet för Adobe Flash.

Högerklicka på filmens bild och i menyn väljer du Inställningar. Nu öppnas ett litet fönster vid namn Adobe Flash Player-inställningar. Underst i fönstret finns flikar med ikoner – klicka på mappen. På sidan Lokalt lagringsutrymme kan du dra i ett reglage för att bestämma lagringskapacitet. Prova att öka till 10 MB.

Tidigare artiklar om Swefilmer


Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

ANONYM PÅ NÄTET: Gör dig ospårbar!

Erbjudande: Säker & anonym online!
Göm ditt IP-nummer! Titta på film och som är spärrade för exempelvis USA! Skydda dig på öppna WiFi på publika platser! Skaffa PrivateVPN, en riktigt bra VPN-tjänst.

Erbjudande för TkJ: 56% rabatt och 5 månader gratis!
Läs mer om erbjudandet!

Kommentarer

18 kommentarer

 1. bmoz2018-11-01 at 19:34Reply

  tack för att du delat det här, har jag letat efter gratis webbplatser för att titta på film, förra veckan hittade jag https://bmoz.org

 2. Castilla2018-02-22 at 01:44Reply

  Hi, I use the website http://www.dreamfilmhd.cc and it’s working really fine for me.

 3. bila2018-01-23 at 15:26Reply

  wow er så utrolig i år. for filmelskere, har nå en veldig god film og interessant å se med familien din.
  å se, kopiere og lime inn linken==> LETS-WATCHINGMOVIESHD.BLOGSPOT.COM

 4. aki2017-05-22 at 19:38Reply

  Watch movie online here <pSCREENON.BLOGSPOT.COM

 5. Ninwa Messo2017-03-17 at 18:51Reply

  Finns dessa sätter du nämnde kvar? När jag ville titta var jag tvungen att registrera mig som användare. Är det nödvändigt? Finns det någon risk med det?

  • Tommy k Johansson2017-03-19 at 18:02Reply

   Bloggposten är ungefär två år gammal och det har hänt en del sedan dess, många sajter har försvunnit. Kan vara dags att skriva en uppdatering,

 6. åsiktsfrihet_Yttrandefrihetdot2017-01-27 at 15:40Reply

  Bullshit sida som vill ha kreditkort uppgifter

 7. åsiktsfrihet_Yttrandefrihetdot2017-01-23 at 16:22Reply

  alla länkar nedan är skit sidor som vill ha dina kreditkort uppgifter vill du se gratis film så rekommenderar jag er att skriv stream och namnet på film ni vill se eller titta in på min sida som just är gjord för såna som söker gratis film http://xn--siktsfrihet-yttrandefrihet-6hc.se/ vi hänvisar ej till nån bluffsida som vill ha kreditkort detaljer!

 8. may ruth2016-12-29 at 20:53Reply

  titta på film i HD-kvalitet 2016

 9. Emmi R Söderström2016-11-30 at 19:25Reply

  Jag har en fin sida för dig som saknar tid att gå på bio,
  titta på och ladda ner våra filmer här
  …. = >> DHOOY.BIGMOVIES10.COM

  , Stör inget virus
  = Öppen länk i ny flik

 10. Caroline Munich2016-11-08 at 21:28Reply

  länk Update : https://theaterbox.club/

 11. vivian robinson2016-09-25 at 01:20Reply

  Hej alla, om du vill titta på en hel film med hög kvalitet och undertexter med språket i ditt land besök http://bit.ly/2d05Ro6, dessa länkar är säkra och inga virus eller spionprogram eller vad skada dig.

 12. Charles Bryant2016-04-21 at 12:04Reply

  wwww.swefilmer.online alternativ swefilmer

 13. Gustav2015-09-01 at 06:49Reply

  http://www.thepiratedream.node365.se

 14. r_o_n2015-08-12 at 17:40Reply

  Ej att förglömma Popcorn time. Som finns som appar till de olika mobiloperativen samt windows

 15. Dilbert Hjertstedt2015-08-12 at 12:40Reply

  Jaså!? *LOL* Litet svårt att stoppa när man har ett helt öppet internet.

  • Emmi R Söderström2016-11-30 at 19:26Reply

   Jag har en fin sida för dig som saknar tid att gå på bio,
   titta på och ladda ner våra filmer här
   …. = >> DHOOY.BIGMOVIES10.COM

   ,
   = Öppen länk i ny flik

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.