Swefilmer: Här är de nya sajterna med gratis film | TkJ.se

TkJ.se – Teknik, antivirus & säkerhet, Windows och datorer

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Annonser

Bank Norwegian Låna pengar snabbt! Privatlån mellan 5.000 och 500.000 kr till vad du vill!

Fello Mobilabonnemang Inga anslutningsavgifter eller öppningsavgifter och bäst av allt inga bindningstider. Välj surfnivå!

Storytel Gillar du ljudböcker så kommer du älska Storytel! Njut av tusentals bra ljudböcker och e-böcker direkt till din telefon, surfplatta eller dator.

Nextory Marknadens största utbud av ljudböcker & e-böcker!

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.

Feedburner

TkJ RSS

Filmtjänster

Swefilmer visar gratis film på nya sajter

Skribent:
Publicerad: , 12:38
Uppdaterad: 2017-04-27, 22:26
Respons: 14 kommentarer

Swefilmer och gratis film på nätetSwefilmer, den väldigt populära sajten med gratis film, stängdes i juli 2015. Swefilmer har strömmat film gratis med svenska undertexter, ned och många som använt tjänsten klagade högljutt på att det nu inte fanns nån liknande sida. Bara någon dag efter lanserades SweHD, en kopia av sajten, men även den försvann.

Fast även om Swefilmer gått i graven finns det alternativ. Det kommer fortfarande varianter av Swefilmer på nya adresser, och dessutom finns det en rad andra liknande sidor. Att stänga ner en sådan här sida hjälper föga, och så länge de kommersiella alternativen inte erbjuder ett vettigt utbud lär filmälskare vända sig till piratsajterna.

Uppdatering 27 april 2017: Nu blir det olagligt att strömma piratfilmer!

Flera filmälskare har använt nedstängningen av Swefilmer för att rikta kritik mot filmindustrin för att de inte erbjuder ett bra kommersiellt alternativ. Netflix har till exempel en miljon användare i Sverige, men utbudet är väldigt skralt jämfört med vad piratsajter har.

Skydda dig mot farliga annonser! På sajter i gråzonen av Internet dyker det med jämna mellanrum upp annonser som kan vara direkt skadliga. Det vanligaste sättet att infektera din dator med trojaner är idag via webbsidor – det räcker att besöka en sida, du behöver inte ens klicka på något. Så skydda dig och din dator! Skaffa ett bra svenskt säkerhetspaket så stoppas hotet innan det är försent.

Problemet är alltså inte att användare är villiga att betala för film, utan att betaltjänsterna inte har tillräckligt med många nya och bra filmer. Då är det inte konstigt att piratsajterna frodas. Som jag skrivit tidigare borde filmindustrin lägga sina pengar på att skapa attraktiva kommersiella alternativ istället för att jaga piratsajter. Spotify är ett tydligt exempel på att den här taktiken fungerar.

Läs också: Ni jublar över en pyrrhusseger! [TV-Dags]

Lagligt att titta på Swefilmer-alternativ

Att driva en sajt som Swefilmer är förmodligen inte speciellt lagligt. Men däremot är det inte olagligt att använda sajterna för att titta på film. Det är något som sällan framgår i media eftersom de refereras till som olagligt piratsajter. Som användare är det dock ingen skillnad på att titta på Swefilmer, och andra liknande sajter, än att se ett klipp på YouTube som innehåller upphovsrättsskyddat material. Det är inte olagligt.

Tipsa dina vänner om gratis filmsajter – rekommendera på Facebook!

 

I skrivande stund finns kan jag hitta två nya sajter som kallar sig för Swefilmer, där det finns film textad på svenska:

Utöver dessa finns det ett gäng andra. Dreamfilm och Swefilx är två bra alternativ med ofta hög kvalitet på bild och ljud, och lätta att använda. Tänk bara på att de innehåller rätt mycket reklam, speciellt popup-fönster. Så vänj dig vid snabbkommandot [Ctrl]+[W] för att stänga ner popup-fönster.

Swefilmer och gratis film på nätet

Strömma Swefilmer till Chromecast, och lagg?

Om du vill lära dig mer om att använda Swefilmers kloner, eller andra sajter som strömmar gratis film, kan du läsa mer i den här artikeln. Där får du också lära dig hur det fungerar tillsammans med Chromecast, samt vad du gör om filmerna börjar lagga på din dator.

Dölj ditt IP-nummer

Även om det är lagligt, dock i en gråzon, att strömma film från piratsajter, hindrar det inte filmindustrin att jaga privatpersoner som använder de tjänster som finns. I februari 2017 kunde vi berätta om en dansk advokatbyrå som på uppdrag av ett par filmbolag jagar Internetanvändare som laddar ner eller strömmar piratfilmer från exempelvis Swefilmer.

Vad de gör är att samla ihop IP-nummer på surfare som misstänks kolla på piratfilm, och sedan tar de hjälp av IPRED-lagen för att tvinga Internetoperatörer att lämna ut information om den som äger Internetabonnemanget. Slutligen skickar de ut ett brev med en räkning på 2700 kronor.

Kravet har så klart luckor i och med att det inte går att bevisa vem det är som har laddat ner eller strömmat filmen. Det behöver ju inte alls vara den som betalar för Internetabonnemanget.

Men förmodligen är själva taktiken att man vill skrämma gemene man från att använda sig av piratsajter – inte att tjäna pengar på att skicka kravbrev med böter. De flesta vanliga hemanvändare har inte någon möjlighet att gå vidare med det här till domstol.

PrivateVPN

PrivateVPN är en av flera riktigt bra VPN-tjänster som döljer ditt IP-nummer när du är uppkopplad.

Ett sätt att skydda dig på, är att använda en VPN-tjänst, eller anonymitetstjänst. Det är i princip en programvara som låter dig surfa via en virtuell tunnel och använda ett IP-nummer tillhörande tjänsten. Med en VPN-tjänst döljer du ditt riktiga IP-nummer, vilket gör de väldigt svårt att spåra dig.

Det finns många olika VPN-tjänster idag. Det fu bör tänka på är att skaffa en tjänst som har bra med bandbredd, vilket betyder att din Internetanslutning inte blir hopplöst seg bara för att du kör en VPN-tjänst. Du ska också kontrollera så att företaget bakom tjänsten inte lagrar några loggar.

Här kommer fyra bra tjänster:

De flesta har testperioder, eller så kan du boka en månad med dem för att ha god tid på dig att testa, utan att det kostar speciellt mycket.

Känner dina vänner till VPN-tjänster? Tipsa dem!

 

Tidigare artiklar om Swefilmer


Gilla oss på Facebook, så missar du inget nytt!

Vad tycker du? Diskutera! Skriv kommentar!

PRISGUIDE ÖVER ANTIVIRUS: Sponsrade länkar
2017 års säkerhetspaket med antivirus och komplett skydd!
Säkerhetspaket Pris Licens
F-Secure SAFE 490 kr
(163 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Mycket populärt säkerhetspaket, för Windows, OS X, Android, iOS och Windows Phone. Bra skydd vid e-handel!
Panda Global Protection 425 kr
(142 kr/enhet)
1 år
3 enheter
25% rabatt! Skyddar PC, Mac, Android mot skadlig kod och din integritet. Backup. Trimmar datorn. Testa gratis!
Symantec Norton Security 599 kr
(120 kr/enhet)
1 år
5 enheter
Min personliga favorit! Resurssnålt och full av funktioner, lätt att använda. Skyddar PC, Mac, Android, iOS. Läs mitt test!
McAfee All Access 445 kr
(89 kr/enhet)
1 år
5 enheter
PC, Android, Blackberry och Symbian. Stoppar skadlig kod, nätfiske, skyddar nätverk etc.
Kaspersky Total Security 669 kr
(223 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Lättanvänt och kraftfullt. Populärt! Skyddar ”privatliv, pengar, identitet, foton och filer” på PC, Mac, Android, iOS, Windows Phone. Testa gratis i 30 dagar!
ESET Multi-Device 742 kr
(247 kr/PC)
1 år
3 PC
Väldigt resurssnålt, omtyckt av gamers och andra som vill ha hög prestanda. Snabbt, lättanvänt och skydd med höga betyg.
BullGuard Internet Security 300 kr
(100 kr/PC)
1 år
3 PC
50% RABATT! Riktigt bra paket som håller din dator skyddad mot alla hot, och optimerar även din PC för bättre prestanda. Testa gratis!
Bitdefender Total Security Multi-Device 349 kr
(70 kr/PC)
1 år
5 enheter
Imponerande lättanvänt – använder vad man kallar OneClick-hantering – och snabbt säkerhetspaket, för PC, OS X, Android. Just nu 50% rabatt! På engelska.
 • Ninwa Messo

  Finns dessa sätter du nämnde kvar? När jag ville titta var jag tvungen att registrera mig som användare. Är det nödvändigt? Finns det någon risk med det?

  • Bloggposten är ungefär två år gammal och det har hänt en del sedan dess, många sajter har försvunnit. Kan vara dags att skriva en uppdatering,

 • åsiktsfrihet_Yttrandefrihetdot

  Bullshit sida som vill ha kreditkort uppgifter

 • åsiktsfrihet_Yttrandefrihetdot

  alla länkar nedan är skit sidor som vill ha dina kreditkort uppgifter vill du se gratis film så rekommenderar jag er att skriv stream och namnet på film ni vill se eller titta in på min sida som just är gjord för såna som söker gratis film http://xn--siktsfrihet-yttrandefrihet-6hc.se/ vi hänvisar ej till nån bluffsida som vill ha kreditkort detaljer!

 • may ruth
 • Emmi R Söderström

  Jag har en fin sida för dig som saknar tid att gå på bio,
  titta på och ladda ner våra filmer här
  …. = >> DHOOY.BIGMOVIES10.COM

  , Stör inget virus
  = Öppen länk i ny flik

 • Caroline Munich

  länk Update : https://theaterbox.club/

 • vivian robinson

  Hej alla, om du vill titta på en hel film med hög kvalitet och undertexter med språket i ditt land besök http://bit.ly/2d05Ro6, dessa länkar är säkra och inga virus eller spionprogram eller vad skada dig.

 • Charles Bryant

  wwww.swefilmer.online alternativ swefilmer

 • Gustav
 • r_o_n

  Ej att förglömma Popcorn time. Som finns som appar till de olika mobiloperativen samt windows

 • Jaså!? *LOL* Litet svårt att stoppa när man har ett helt öppet internet.

  • Emmi R Söderström

   Jag har en fin sida för dig som saknar tid att gå på bio,
   titta på och ladda ner våra filmer här
   …. = >> DHOOY.BIGMOVIES10.COM

   ,
   = Öppen länk i ny flik

Erbjudande: Köp .se-domän för 9 kr!

Är du sugen på att skaffa några nya domäner, ska du passa på just nu! Webbhotellet Loopia låter dig för tillfället köpa .se-domäner för så lite som 9 kronor styck! Har du en idé till en ny sajt kan du testa utan att riskera några summor...
Läs mer och köp din domän idag!

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande sajter om datorer och Internet. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing

Sponsorer

Följ oss på Facebook

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

FS-Data Mycket kompetent och stabilt webbhotell för professionella användare. Har funnits sedan 1997!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick