TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Filmtjänster

Swefilmer – guide till att börja se film gratis

Skribent:

Respons: 14 kommentarer

Swefilmer, så tittar du på film och TV-serier gratisSwefilmer är störst bland svenska sajter som strömmar film och TV-serier gratis. Hos Swefilmer hittar du mängder av filmer och TV-serier och det är lätt att komma igång med tjänsten. Det finns ett antal sajter av den här typen och även om det finns ett moraliskt dilemma att använda dem är det som användare lagligt.

Swefilmer är ett alternativ till piratsajter som låter användare ladda ner filmerna via BitTorrent, eller annan teknisk lösning. Istället för att ladda ner filmer, strömmas de från servrar på olika ställen i världen. Det är givetvis en legal gråzon, men du bryter inte mot lagen genom att titta på filmer.

Uppdatering 27 april 2017: Nu blir det olagligt att strömma piratfilmer!

Uppdatering: Nu verkar även SweHD försvunnit. Dreamfilm finns dock kvar, samt en del nya Swefilmer.

Torrent-sajter, till exempel The Pirate Bay, är som bekant illegala att använda för att ladda ner upphovsrättsskyddade filmer. När du laddar ner ”piratkopierad” film via BitTorrent, delar du automatiskt ut de filsegment du laddat ner, vilket gör att du blir skyldig till distribution av upphovsrättsskyddat material.

Besök Swefilmer.

Innehåll i artikeln om Swefilmer

Swefilmer alternativ till BitTorrent

Film- och musikbranschen har de senaste åren stämt en hel del fildelare. Det här har gjort att många som tidigare laddade ner film och musik från torrent-sajter, slutade med det. Ett populärt alternativ till nerladdning blev tjänster som strömmar film.

I december förra året dömdes en fildelare till skadestånd på 4,3 miljoner kronor för att ha delat ut filmen Beck – Levande begravd. Utan att ta någon ställning till piratsajters vara eller icke vara, är det svårt att förstå hur tingsrätten resonerat.

Den dömde 28-åringen från Sala, vars brott alltså var att ha laddat upp en kopia av Beck-filmen till FTP-sajten Swebits, lär förmodligen aldrig kunna betala av sitt skadestånd. Om han inte är väldigt rik, har tingsrätten och Rättighetsalliansen (tidigare Antipiratbyrån) effektivt förintat 28-åringens ekonomiska situation för större delen av livet. [Källa: Computer Sweden]

Gratis film på Swefilmer

Swefilmer störst inom gratis film på nätet

Swefilmer är den största av flera sajter som låter dig titta på strömmande film gratis. Dreamfilm är en annan sajt som också är relativt känd. De här sajterna har massor av film och TV-serier och även om de som driver sajterna förmodligen bryter mot upphovsrätten, är det inte olagligt att titta på filmerna.

Originalsajten för Swefilmer är idag nedsläckt, men det har kommit upp alternativ; Swefilmer.ws och Swefilm.tv är två alternativ. Dreamfilm HD är däremot ett riktigt bra alternativ till Swefilmer-kopiorna.

Läs: Swefilmer, piratsajt som är laglig att använda

Hos Swefilmer är filmerna textade på svenska, eller dubbade till svenska (en del animerade barnfilmer). En del av materialet kan du börja titta på utan att registrera dig. Men mycket kräver att du skaffar ett konto, något som är helt gratis.

Tipsa gärna dina vänner på Facebook om hur man tittar på Swefilmer! Klicka bara på Rekommendera här under. Tack på förhand för att du hjälper till!

 

Jämfört med kommersiella tjänster för att strömma filmer, har Swefilmer dock några svagheter. Det är dels att sajten är översållad av popup-reklam, och dels att filmerna håller relativt låg upplösning.

Headweb Xbox 360

Headweb är en populär kommersiell sajt för att strömma film, som finns i form av appar till flera plattformar – bland annat Xbox 360.

Om du strömmar en film från Headweb, Netflix eller Viaplay erbjuder de upp till Full HD-upplösning, och det är betydligt bättre kvalitet än de flesta filmer och TV-serier på Swefilmer.

Tittar du på din mobil, en surfplatta eller en dator med mindre skärm, fungerar det fint, så länge du inte är allt för kräsen. Om du däremot kopplar ihop datorn med din stora platt-TV kan det vara störande om filmen är i för låg upplösning.

Ta bort reklam på Swefilmer

När det gäller popup-reklam stoppar de flesta nya webbläsare de flesta fönsterna. Om du ändå har problem med mycket popup-fönster, kan du testa att installera ett tillägg för att stoppa reklam.

AdBlock är ett populärt verktyg. Installerar du tillägget får du gärna lägga in blogg.tkj.se som ett undantag, om du gillar vår sajt (klicka på AdBlocks ikon i din webbläsare och i menyn väljer du Undanta denna domän).

Tänk på att mycket reklam försöker lura dig till att klicka på annonserna. De kan skriva att din Flash-spelare behöver uppgraderas eller bara texten ”Ladda ner film”. Kontrollera alltid länkar innan du klickar. Så gott som alla dessa meddelanden är rena bluffannonser.

Så ser du film hos Swefilmer

Att börja titta på en film hos Swefilmer är enkelt. Som jag skrev ovan kräver vissa filmer att du skaffar ett gratis konto och loggar in, före du kan starta filmen. Det är dock smidigt. Klicka på länken Registrera i den horisontella huvudmenyn överst på webbsidan.

Registrera gratis konto hos Swefilmer

Det du behöver fylla i är användarnamn, e-postadress (om du vill vara på den säkra sidan, använd en temporär e-postadress eller om du har en slaskadress) och lösenord. Därtill behöver du uppge kön och land, något man förmodligen vill ha för att kunna välja adekvata annonser.

Nu när du har ett konto är det i princip bara att logga in och börja titta på film. Förutom själva sökrutan som du använder för att hitta specifika filmer, har Swefilmer en rad olika metoder för att lista filmer och TV-serier.

Dels är allt material kategoriserat. I högerspalten hittar du alla kategorier, exempelvis komedi, action, familj, musikal, krig och western. Men det finns också ett par länkar i toppmenyn för dig som inte är ute efter en specifik film utan vill gå efter topplista eller nya filmer.

Swefilmer, titta på film och TV-serier gratis

Hur bra är kvaliteten?

De flesta av oss tycker att kvaliteten på bild och ljud är väldigt viktigt när man tittar på film. När du använder tjänster som strömmar video, krävs att du har hyfsat bra bredband. Du behöver ha rätt snabb uppkoppling och dessutom måste den vara stabil för att du ska undvika att filmen hackar.

Swefilmer erbjuder ett flertal olika upplösningar på videoströmmen, det vill säga kvaliteten på själva bilden. Upplösningen anges i antal pixlar horisontellt. Det lägsta alternativet är på 240, som passar främst för mobiler, och den högsta är som regel 720 (högre kan finnas ibland). Du ändrar kvalitet i uppspelningsrutan, via en meny nere till vänster.

Kvalitet på video hos Swefilmer

Det finns ett antal olika upplösningar på videoströmmen hos Swefilmer, för att du ska kunna anpassa kvaliteten efter din bandbredd.

720 brukar kallas för HD-upplösning, och är den kvalitet som TV-sändningar oftast är i. Nästa steg är 1080, som går under namnet Full HD. De kommersiell konkurrenterna till Swefilmer, till exempel Headweb och Viaplay, erbjuder en del material i Full HD och då får du riktigt bra kvalitet.

Om du är kräsen kommer 720 att kännas rätt dåligt. Det beror mycket på vad det är du tittar på och hur du tittar på det.

Är det en dramafilm som du ser på en 10-tums surfplatta är 720-upplösningen helt klart godkänt. Om du däremot ska se på en science fiction-film med massor av specialeffekter, och du visar filmen på din 55 tum stora platt-TV, känns det lite som att gå tillbaka till VHS-kassetter.

Vad gäller ljudet har jag inget att anmärka. Jag är dock ingen HiFi-entusiast, så jag har ingen kompetens till att bedöma det bra, men jag tycker ljudbilden är bra.

Swefilmer app – kolla på film i din smartphone?

I och med att vi allt mer kollar på film via våra smartphones och surfplattor, är det många som letar efter en Swefilmer-app. Dessvärre finns det ingen officiell app för att kolla på Swefilmer.

Swefilmer, app till Android och iOSTill iOS finns det en app som heter Swefilmer App AdBlock Video Downloader for iPhone (finns på iTunes) men titelt ljuger en del. Appen används för att i realtid ladda ner filmer från olika sajter som strömmar film. Tanken är att du via appen surfar in på en filmsajt, startar en film och sedan låter appen spara den strömmade filmen på din iPhone.

Problemet är att det för det första laddar i realtid, så du behöver vänta tills hela filmen spelat klart innan du har den på din iOS-enhet. För det andra är det hopplöst att använda den ihop med Swefilmer eftersom sajten öppnar en massa popupfönster som täcker själva filmen så att du inte kommer åt den.

Om du däremot kör Android hittar du en app vid namn Web Video Caster (Google Play). Den fungerar bättre, genom att du startar en film och sedan strömmar den till din Chromecast. Det är smidigt för att få filmen till din TV. Om du hellre vill se filmer på film på din Android-enhet kan du ladda ner filmen via appen. Men precis som appen till iOS görs det i realtid och tar lika lång tid som det tar att spela upp filmen.

Swefilmer laggar – vad beror det på?

Skulle du ha problem med att Swefilmer laggar, kan det bero på flera saker. Som med allt annat strömmat material på Internet kan problemet ligga i din uppkoppling och ditt lokala nätverk. Du måste ha ett stabilt bredband för att det ska fungera att strömma video.

Testa Bredbandskollen för att se hur väl ditt bredband fungerar. Du behöver ha en uppkopplingshastighet på i alla fall 3-4 Mbit för att det ska gå att strömma film hyfsat bra.

Använder du trådlöst nätverk för att koppla upp dig, kan du kontrollera så att du har bra mottagning mellan din dator och din router/ditt modem. För att lära dig mer om hur du får ett bättre trådlöst nätverk (WiFi) i hemmet se nedan länk:

Är det inget fel på ditt nätverk eller din Internetuppkoppling, ligger problemet förmodligen i din dator – eller andra anslutna datorer och enheter i ditt nätverk. Stäng av andra program som använder sig av Internet (håller du på att ladda hem stora filer, pausa dem under tiden du strömmar video). Släck ner flikar i din webbläsare om du har många sådana öppna.

Ett smart litet tweak är att ändra hur stort cacheminne du vill tillåta att videospelaren (Flash) i din webbläsare ska få ha på din dator. Ofta är detta värde satt till 0 som standard. Genom att öka mängden lagringsutrymme som Flash får använda på hårddisken, kan du lösa problem med att Swefilmer laggar.

Swefilmer laggar, så löser du problemet

Om Swefilmer laggar kan du lösa problemet genom att öka cacheminnet för Adobe Flash.

Högerklicka på filmens bild och i menyn väljer du Inställningar. Nu öppnas ett litet fönster vid namn Adobe Flash Player-inställningar. Underst i fönstret finns flikar med ikoner – klicka på mappen. På sidan Lokalt lagringsutrymme kan du dra i ett reglage för att bestämma lagringskapacitet. Prova att öka till 10 MB.

Fler bloggposter om strömmande video

För att avrunda den här lilla guiden, kan vi konstatera att Swefilmer är en intressant tjänst. Den har blivit väldigt populär och de gånger TkJ.se har ställt läsarfrågar om hur ni läsare tittar på film idag, placerar sig Swefilmer högt upp på listan.

Vi har tidigare publicerat ett antal bloggposter som handlar om Swefilmer och liknande tjänster. Vill du läsa mer om ämnet kan du klicka dig vidare härifrån:

Länkguiden: Filmtjänster

Swefilmer

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

ANONYM PÅ NÄTET: Gör dig ospårbar!

Erbjudande: Säker & anonym online!
Göm ditt IP-nummer! Titta på film och som är spärrade för exempelvis USA! Skydda dig på öppna WiFi på publika platser! Skaffa PrivateVPN, en riktigt bra VPN-tjänst.

Erbjudande för TkJ: 56% rabatt och 5 månader gratis!
Läs mer om erbjudandet!

Kommentarer

14 kommentarer

 1. Kolla Serier Free Of Charge On Line – download-film.ga2016-12-13 at 03:33Reply

  […] Så fungerar swefilmer, gratis laglig filmsajt tkj.Se. Swefilmer låter dig titta på strömmande filmer och tvserier helt gratis, alla textade eller dubbade till svenska. Så här använder du swefilmer. […]

 2. Carolline2016-11-25 at 23:53Reply

  Upphetsad!
  Om detta låter bra för dig och fått mer film
  Titta nu …. !!! Streaming Online HD Movie Super Complete:
  Hittade På ☛ ☛ ☛ http://theaterbox.club ☛ ☛ ☛
  Glad och ha kul att titta på gratis

 3. Andrew Zimin2016-07-22 at 17:41Reply

  Kolla http://swefilmer.online/tvshows , de har de flesta serier och dessutom en massa filmer!

 4. Carlbaril2015-03-27 at 13:46Reply

  Yes, really good site to watch movies thank you Swefilmer

  • Selly Loly2016-11-08 at 18:30Reply

   Titta på film Online

   Kopiera länken och klistra in Ny flik => BIT.LY/2epGBnu

   HD-kvalitet ….

 5. stoffe2015-03-22 at 18:49Reply

  Mig veterligen så är detta också olagligt när man strömmar laddar man också ner materialet iof bara temporärt men man laddar ändå ner materialet när man buffrar.

 6. Daniel2014-03-24 at 12:07Reply

  Swebits var heller ingen FTP.

  • Selly Loly2016-11-08 at 18:29Reply

   Watch Movies Online Tv Show And Streaming…,,

   Copy Link And Paste In The New Tab => BIT.LY/2epGBnu

   HD QUALITY….

 7. Swefilmer: Så här ser du film gratis...2014-03-23 at 06:59Reply

  […] Swefilmer låter dig titta på strömmande filmer och TV-serier helt gratis, alla textade eller dubbade till svenska. Den här guiden lär dig hur du kommer igång att använda Swefilmer.  […]

 8. Hanna2014-03-22 at 17:09Reply

  Appapp, point of order här. The Pirate Bay är som bekant INTE illegalt att använda i sig, och det förvånar mig en smula att du av alla får detta om bakfoten. Att ladda ner upphovsrättskyddat material utan rättighetsinnehavarens goda minne är inte tillåtet nej, men allt som ligger för nedladdning från TPB är sannerligen inte där olovandes. Det finns ju, som bekant, många kreatörer som själva lägger upp sina alster på TPB och blir glada om det laddas ner. Att kalla det illegalt är faktiskt inte snällt. Rätt ska vara rätt.

  • Tommy k Johansson2014-03-23 at 06:43Reply

   Ja, det där blev ju inte så bra formulerat… :( Jag kan dock gå i god för frilansaren om att han mycket väl vet att TPB generellt sett inte är illegal att använda sig av. Det blev dock en dålig formulering.

   Jag har pratat med frilansaren och jag förstår hans ursäkt; eftersom bloggposten handlade om just upphovsrättsskyddade filmer så hade han dem i åtanke när han skrev att TPB är illegal. Men det blev ju ingen vidare formulering.

   Så… Du har naturligtvis helt rätt – tack för påpekan! :) Och frilansaren har som sagt skrivit fel. Jag hoppas min ursäkt förklarar varför.

   Jag ska redigera inlägget så att det blir rätt.

   • Hanna2014-03-23 at 10:08Reply

    D’oh, noterade inte att där var ett annat namn än herr TkJ själv på posten.

    Nåväl, tack för vänligt svar!

    • Tommy k Johansson2014-03-24 at 17:48Reply

     Nåväl, det spelar iofs ingen större roll att det var en frilansare – det är ju ändå jag som har ansvar för allt som publiceras här… :)

  • Selly Loly2016-11-08 at 18:30Reply

   Titta på film Online TV-show och Streaming …,,

   Kopiera länken och klistra in Ny flik => BIT.LY/2epGBnu

   HD-kvalitet ….

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.