TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Fildelning

Swefilmer och fildelning mest populärt för film och TV

Skribent:
Publicerad: , 17:45
Uppdaterad: 2013-05-22, 06:51
Respons: 3 kommentarer

Strömma gratis film onlineFörra veckan skrev jag om Swefilmer, en relativt ny form av ”piratsajt” där man istället för att ha nerladdningar, låter besökarna titta gratis på film genom att strömma. I samband med det här frågade jag er läsare hur ni främst ser på film idag. De lagliga tjänsterna har blivit rätt populära, men fortfarande är det fildelning följt av just Swefilmer som ligger i topp.

Listan toppas av nerladdningar från fildeningssajter – till exempel The Pirate Bay – följt av Swefilmer, och liknande tjänster. På tredjeplatsen kommer legala sajter som strömmar film, till exempel Viaplay, Headweb och Netflix, och strax därunder återfinns vanliga TV-sändningar. En del tittar främst på köpte Bluray/DVD-filmer, medan under 5 procent fortfarande hyr filmer i videobutiken.

Frågan jag ställde förra veckan löd ”Hur ser du främst på film idag?” och det är fortfarande nerladdning via fildelningssajter, med BitTorrent-klienter som uTorrent, som är mest populära. Men det är inte alls så stor andel som man kunde tro; drygt 34 procent. Swefilmer och liknande sajter har tagit en hel del av kakan och är första alternativet för närmare 27 procent av läsarna.

Drygt 15 procent ser främst film via Netflix och andra filmsajter. Här har utbudet av tjänster ökat en hel del, men som en del har påpekat är deras problem att utbudet ofta är kasst. Många av sajterna plockar kontinuerligt bort filmer och TV-serier allt eftersom avtal löper ut. Det gör att man, som jag och min fru, kan råka ut för att TV-serien man för tillfället plöjer igenom plötsligt har försvunnit från sajten.

Det är sådant som gör att användare väljer att gå till piratsajter. Prislappen brukar inte vara det största skälet till varför man väljer pirattjänster – det är snarare så att utbudet är mycket bättre och det är ofta lättare att använda än legala tjänster.

Lite kul är det att det fortfarande finns de som främst tittar på film som de hyr på DVD/Bluray. Hur många videobutiker finns det idag? De är nog lätträknade – även om många matbutiker har enklare lösningar där man erbjuder en handfull aktuella filmer. Jämfört med till exempel Headweb, som fungerar som en videobutik på webben där du hyr en film och sedan strömmar den till datorn eller någon annan enhet, är hyrfilmer på DVD/Bluray rätt omständligt. Här har det gått snabbt. För bara fem år sedan hyrde jag rätt mycket film på DVD – men nu händer det aldrig någonsin. Sveriges alla videobutiker gick i konkurs nästan över en natt.

Men mest intressant är att Swefilmer har blivit så populär så snabbt. Egentligen är det kanske inte så konstigt – vi har bra bredband så strömmande filmer är smidigt, och Swefilmer är väldigt lätt att komma igång med. Man slipper vänta på att hela filmen ska laddas ner och man behöver inte leta efter undertexter. Här nedan är några andra alternativ – har du fler tips?

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

ANONYM PÅ NÄTET: Gör dig ospårbar!

Erbjudande: Säker & anonym online!
Göm ditt IP-nummer! Titta på film och som är spärrade för exempelvis USA! Skydda dig på öppna WiFi på publika platser! Skaffa PrivateVPN, en riktigt bra VPN-tjänst.

Erbjudande för TkJ: 56% rabatt och 5 månader gratis!
Läs mer om erbjudandet!

Kommentarer

3 kommentarer

 1. Sofia2014-09-06 at 11:56Reply

  Jag håller med Tommy och allt han pekade i denna artikel , och om du vill se gratis filmer på nätet du kan på http://ontap.se/ . Du kan tacka mig senare

 2. Varg i Veum2013-05-26 at 14:06Reply

  Jag har tagit både Netflix och HBO och sagt upp filmkanalerna Viasat och Canal+. Det känns bara fånigt att behöva vänta på att filmernas ska visas enligt ett schema. Jag märkte att jag aldrig kom ihåg att kolla på kanalerna sen fanns det faktiskt inte så många filmer jag ville se. Bättre då att ha ett stort utbud när jag kan kolla när jag vill. Bästa vore nog om Viasat och Canal+ konkade. De fördröjer bara utgivningen med sina krav på att få låsa filmerna från andra. Och de har även detta föråldrade system där man tvingas köpa paket med en massa kanaler man aldrig tittar på.

  Laddar ner via torrent gör jag naturligtvis om det är någon film jag vill se innan de kommer till Sverige . Som du säger är det utbudet snarare än att det är gratis som gör att man laddar ner.

 3. Johan Althén | Läsning 2013-05-212013-05-21 at 23:43Reply

  […] Teknik Swefilmer och fildelning mest populärt för film och TV […]

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.