TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Fildelning

Swefilmer strömmar film och TV, piratsajten som tar över efter Pirate Bay?

Skribent:
Publicerad: , 11:18
Uppdaterad: 2017-06-06, 02:03
Respons: 11 kommentarer

SwefilmerSwefilmer.com är piratsajten som lockar allt fler användare, och som av en hel del ses som tronföljaren till The Pirate Bay. Allt eftersom användare i rädsla för rättsliga åtgärder slutar med fildelning, går man över till sajter som strömmar musik och video; men det är alltså inte bara legala tjänster som Spotify och Netflix som lockar. Swefilmer lockar med enkelhet och att det än så länge inte är olagligt att titta på film.

I och med att vi har fått bättre bredband har det idag blivit mer populärt att strömma film, och Swefilmer har skapat en pirattjänst där du kan strömma upphovsrättsskyddade filmer utan att betala något. Det fungerar som en piratversion av Netflix. Själva tekniken bakom tjänsten finns utspridd i värden; Svenska Dagbladet har spårat domännamnet till Privacy Protect, en anonymitetstjänst i Australien, och själva sajten ligger på webbhotellet Redstation i London. Filmerna strömmas dock från servrar i Ryssland.

Har du testat Swefilmer.com? De senaste månaderna har flera läsare hört av sig med tips om tjänsten, men eftersom den ligger inom den legala gråzonen har jag inte skrivit om det. Fast nu när Svenska Dagbladet har omnämnt sajten, samtidigt som den fortsatt växa och att det även dykt upp fler alternativ, kan jag inte låta bli att blogga om det.

Det intressanta med Swefilmer är att man har tagit piratsajterna till nästa steg. Visst, det är inte första gången vi ser en sajt som strömmar filmer och TV-serier gratis och inom den lagliga gråzonen, för det har funnits en del andra som dock inte varit speciellt långlivade.

Tipsa gärna dina kompisar om Swefilmer! Klicka bara på Rekommendera-länken så postas en länk på din Facebooksida. Tack på förhand! :-)

 

The Pirate Bay och liknande är som bekant BitTorrent-sajter där du kan ladda ner filmer, musik och TV-serier. Att ladda ner via BitTorrent innebär att du också delar ut material, eftersom det är så tekniken fungerar, och därför är det inte lagligt. Upphovsrättsindustrin har under de senaste åren anmält en hel del fildelare och en del av dessa har blivit dömda. Det är många som därför lämnat BitTorrent, i rädslan att själva åka dit.

Swefilmer, strömmar film gratis

Swefilmer strömmar film gratis

Swefilmer är dock något annat. Du laddar inte ner några filmer – bortsett från att man rent tekniskt buffrar en del data på hårddisken – utan material strömmas. Filmerna har svensk text och rent funktionellt verkar tjänsten fungera fint utan att lagga.

Filmerna strömmas från en sajt i Ryssland, och webbsidan och domännamnet är dolda bakom anonymitetstjänster. Som användare är det i praktiken omöjligt att åka dit, skriver SvD. En nackdel med Swefilmer är alla de popupfönster med kasino-reklam som hela tiden dyker upp, samt att du måste registrera dig för att få tillgång till en del materal.

Läs också:

Många har gått från de olagliga BitTorrent-sajterna till att istället använda lagliga tjänster som Viaplay, Headweb, Netflix, HBO Nordic och andra. Fördelen med att strömma video är att det är betydligt enklare. Swefilmer gör det ännu enklare i och med att du inte behöver betala något. Det stora problemet ligger i det moraliska. Om du ska använda Swefilmer eller inte har med ditt egna samvete att göra.

Börjar du surfa runt på lite skumma sidor, gör du förresten rätt i att skaffa ett bra säkerhetspaket. Här nedan hittar du en lista över de bästa svenska antivirus-programmen:

2019 års säkerhetspaket med antivirus och komplett skydd!
Säkerhetspaket Pris Licens
F-Secure SAFE 490 kr
(163 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Mycket populärt säkerhetspaket, för Windows, OS X, Android, iOS och Windows Phone. Bra skydd vid e-handel!
Panda Global Protection 425 kr
(142 kr/enhet)
1 år
3 enheter
25% rabatt! Skyddar PC, Mac, Android mot skadlig kod och din integritet. Backup. Trimmar datorn. Testa gratis!
Symantec Norton Security 599 kr
(120 kr/enhet)
1 år
5 enheter
Min personliga favorit! Resurssnålt och full av funktioner, lätt att använda. Skyddar PC, Mac, Android, iOS. Läs mitt test!
McAfee All Access 445 kr
(89 kr/enhet)
1 år
5 enheter
PC, Android, Blackberry och Symbian. Stoppar skadlig kod, nätfiske, skyddar nätverk etc.
Kaspersky Total Security 669 kr
(223 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Lättanvänt och kraftfullt. Populärt! Skyddar ”privatliv, pengar, identitet, foton och filer” på PC, Mac, Android, iOS, Windows Phone. Testa gratis i 30 dagar!
ESET Multi-Device 742 kr
(247 kr/PC)
1 år
3 PC
Väldigt resurssnålt, omtyckt av gamers och andra som vill ha hög prestanda. Snabbt, lättanvänt och skydd med höga betyg.
BullGuard Internet Security 300 kr
(100 kr/PC)
1 år
3 PC
50% RABATT! Riktigt bra paket som håller din dator skyddad mot alla hot, och optimerar även din PC för bättre prestanda. Testa gratis!
Bitdefender Total Security Multi-Device 349 kr
(70 kr/PC)
1 år
5 enheter
Imponerande lättanvänt – använder vad man kallar OneClick-hantering – och snabbt säkerhetspaket, för PC, OS X, Android. Just nu 50% rabatt! På engelska.

Vill du inte betala för ett kommersiellt säkerhetspaket finns det givetvis en hel del gratis antivirus som du lagligt kan ladda ner och skydda din dator utan kostnad.

Om vi tar Viaplay som exempel kostar det inte många tior i månaden om du bara vill kolla på TV-serier. Det rör sig inte om några stora pengar för att välja att strömma legalt. Men alla de här tjänsterna dras med problem inom rättigheter, vilket betyder att film och säsonger och avsnitt av TV-serier med jämna mellanrum plockas ner.

Jag och min fru höll på att plöja igenom Lost på Viaplay, när vi en dag upptäckte att hela Lost tagits bort ur sortimentet. Och Netflix förlorade för ett litet tag sedan en stor mängd filmer där avtalet med filmbolagen löpt ut.

Vill du surfa säkert? Läs min artikel om att surfa anonymt för att få reda på hur du blir anonym på nätet, så att ingen kan spåra dig.

Hur tycker du – använder du Swefilmer? Eller tycker du den typen av tjänster är moraliskt förkastliga?


Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

ANONYM PÅ NÄTET: Gör dig ospårbar!

Erbjudande: Säker & anonym online!
Göm ditt IP-nummer! Titta på film och som är spärrade för exempelvis USA! Skydda dig på öppna WiFi på publika platser! Skaffa PrivateVPN, en riktigt bra VPN-tjänst.

Erbjudande för TkJ: 56% rabatt och 5 månader gratis!
Läs mer om erbjudandet!

Kommentarer

11 kommentarer

 1. Sofia2014-09-11 at 14:45Reply

  ifall Swefilmer kommer att stängas vi fortfarande har http://ontap.se/ som backup

 2. donsan2014-04-11 at 14:53Reply

  Jag vill bara kommentera följande i texten ovan:
  Swefilmer gör det ännu enklare i och med att du inte behöver betala något. Det stora problemet ligger i det moraliska.

  Enligt FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna artikel 19 är det en mänsklig rättighet att utan ingripande kunna söka – ta emot och sprida information – Omoralen ligger i alla förbud samt att man via lagen har skapat nästan 2 miljoner kriminella i Sverige vars ”brott” är att de utövar sin mänskliga rättighet att utan kommersiella vinstintressen dela filer de har på sina egna hårddiskar med varandra

 3. Miroslav2013-09-21 at 19:17Reply

  http://www.magicalstream.net/

 4. Eskilstunaren2013-08-13 at 17:14Reply

  Jag älskar sefilmer.com. men min kompis började prata om virus o olagligt och sådant. så.. får man virus på datorn om man kollar på swefilmer.com? och är det olagligt om man bara kollar på tv-serier o filmer utan att ladda ner något?

  • donsan2014-04-11 at 14:43Reply

   Piratsajter är mycket måna om att inte sprida virus eller sk malware – Att se på strömmande filmer eller TV-serier är inte olaglig

 5. Bortom2013-07-20 at 10:33Reply

  I början var tjänsten verkligen fri. Numera måste man registrera sig och ange alla sina kreditkortsuppgifter i ´verifieringssyfte´. C´mon! Inte ger jag ut dessa bara för att behöva göra en gratis registrering (´kundtjänsten har dessutom amerikanskt telefonnummer).

  • donsan2014-04-11 at 14:41Reply

   ???? – Det är inte sant!

 6. Tallisker702013-05-17 at 11:19Reply

  Man måste ju registrera sig på Swefilmer om man vill se nyare filmer. Om man är rädd att åka fast är väl inte det att rekommendera?

  • donsan2014-04-11 at 14:40Reply

   Det är inte sagt att man måste registrera sig med sitt fulla namn – adress mm

 7. tyve2013-05-17 at 08:17Reply

  Jag trodde Swefilmer använde sig av p2p teknik och att man alltså delar ut samtidigt som man tittar. Det skulle alltså innebära en hårfin skillnad mot bittorrent men jag kan ha fel.

 8. Lena Hansson2013-05-16 at 15:04Reply

  Jag har använt mig av Swefilmer i ca 1 månad nu och har ALDRIG fått upp ett popoupfönster med reklam av något slag!!

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.