System Explorer – gratisprogram som alla Windowsanvändare bör ha | TkJ.se

TkJ.se – Teknik, antivirus & säkerhet, Windows och datorer

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Annonser

Topplista appar

Annonser

Bank Norwegian Låna pengar snabbt! Privatlån mellan 5.000 och 500.000 kr till vad du vill!

Fello Mobilabonnemang Inga anslutningsavgifter eller öppningsavgifter och bäst av allt inga bindningstider. Välj surfnivå!

Storytel Gillar du ljudböcker så kommer du älska Storytel! Njut av tusentals bra ljudböcker och e-böcker direkt till din telefon, surfplatta eller dator.

Nextory Marknadens största utbud av ljudböcker & e-böcker!

Feedburner

TkJ RSS

Programvara

System Explorer – gratisprogram som alla Windowsanvändare bör ha

System ExplorerDet finns ett antal program som de flesta Windowsanvändare bör ha installerat på datorn, utifall att behovet av det dyker upp. Ett av dessa är System Explorer. Det är en avancerad ersättare av Aktivitetshanteraren som låter dig ta kontroll över systemet och övervaka det på ett sätt som Aktivitetshanteraren är långt ifrån – även i Windows 8 där applikationen har blivit betydligt bättre.

System Explorer innehåller massor av olika nyttiga funktioner. Förutom att tillhandahålla information om alla aktiva processer, hur mycket minne, bandbredd och processorkraft som används och av vad, hittar du information om så gott som allting i systemet. Du kan även lista tjänster och alla autostartande program. System Explorer är helt enkelt ett suveränt gratisprogram som är guld värt om du behöver felsöka ditt system.

System Explorer är ett sådant program som du inte använder varje dag, men som när du behöver det är oumbärligt. Därför är det ett program som är väl värt att ladda ner, installera och ha liggande på hårddisken.

Programmet är översatt till svenska, vilket underlättar för en hel del av er läsare som inte behärskar fackspråk på engelska så bra. De olika funktionerna är indelade i flikar, och u lägger till fler flikar med olika finesser genom att klicka på plus-knappen ute till höger. Själv är jag förtjust i funktionen Autostarter.

Autostart i System Explorer

Som namnet antyder handlar det om autostartande Windowsprogram. Dessa startar varje gång du bootar upp Windows. Med många sådana här kommer det att påverka hastigheten det tar att starta Windows, och de ligger även kvar och käkar upp processorkraft och internminne.

I många fall fyller de inte mycket till funktion. Då skadar det inte att plocka ort dem för att återfå datorns forna glans. Det är inte heller ovanligt att farliga skript och annat döljer sig i autostartande kataloger. Autostarter är med andra ord en klart nyttig finess. Den kan jämföras med gratisprogrammet AutoRuns, även om detta helt och hållet är inriktat på att ta hand om autostartande program.

Statistik i System Explorer

Ladda ner gratis från System Explorers hemsida. Skrolla ner på sidan för att hitta de olika filerna – välj System Explorer Installer för att hämta Windows installationsprogam, eller Portable för att hämta ett program som du kan lägga på exempelvis ett USB-minne.

Gillade du artikeln? Här kan du visa ditt stöd!

WINDOWS 10: Uppgradera din PC!

Microsoft Surface Pro 4 Större, lättare och bättre! 12-tumsskärm, bättre tangentbord. Surface Pro 4 en suverän kombination av laptop och surfplatta. Läs mitt test av Surface Pro 3.

  • Mattias Eogar Persson

    Process Explorer finns även också, den är dessutom utvecklad av Microsoft själva :)

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande sajter om datorer och Internet. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing

Följ oss på Facebook

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

FS-Data Mycket kompetent och stabilt webbhotell för professionella användare. Har funnits sedan 1997!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.