TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Spyware

Ta bort adware: Ukash, Delta, Conduit, MyWebSearch, Yontoo

Skribent:
Publicerad: , 11:32
Uppdaterad: 2016-10-26, 03:49
Respons: Skriv en kommentar!

Ta bort och rensa adware Ukash, Delta, Conduit, MyWebSearch, YontooAdware, det vill säga program avsedda för att på olika sätt exponera annonser för dig, är sjukt irriterande. Det är tyvärr rätt lätt att få sin dator infekterad av dessa, eftersom de rör sig i en legal gråzon.

Många gratisprogram finansieras av adware. De gömmer det här faktumet i de långa licensavtalen som ingen av oss orkar bry oss om. Tack och lov går det att bli av med dessa adware. I den här bloggposten hittar du lösningar för rensa bort de vanligaste adwaren.

Hur vet du att du har ett adware (annonsprogram) i datorn? Vanliga symtom är att det dyker upp popup-annonser i tid och otid, även när du inte surfar runt på sidor som kan ha sådana. Du har fått extra verktygsfält i webbläsaren.

Ikoner länkade till kasino-sajter och annan bråte läggs till på skrivbordet, och bland dina favoriter i webbläsaren adderas mängder av skumma länkar.

Två andra vanliga tecken på att du har ett adware, är att standardsökmotorn i din webbläsare har ändrats till något annat, samt att din startsida ändras till något annat oavsett hur många gånger du ändrar tillbaka.

Här nedan hittar du lösningar för hur du rensar bort de vanligaste adwaren.

Ta bort Ukash, Polis-trojanen

Polis-trojanen, eller Ukash-trojanen eller -viruset, är en trojan som låser din dator och visar ett meddelande som sägs vara från ”Polisen Enheten för databrott”. I meddelandet hävdas att du genomfört ett IT-brott och för att låsa upp datorn behöver du betala böter. Det är ett rent bedrägeri.

Ta bort Delta SearchSå tar du bort Delta Search från din dator

Delta Search är ett störande adware som ändrar en rad olika inställningar i dina webbläsare, för att se till att du hela tiden hamnar på just Delta Search – en mindre användbar sökmotor. Dels kommer din startsida att ändras, bokmärken och favoriter läggs till och din webbläsares standardsökmotor kommer att ändras till Delta Search.

Ta bort Mylucky123

Ännu ett irriterande kidnappande av din webbläsare står Mylucky123.com för. I vanlig ordning ändras din startsida till Mylucky123.com och din standardsökmotor i webbläsaren – troligt Google – byts ut mot Mylucky123. Som många av de här typerna av adware installeras de tillsammans med ett verktygsfält i webbläsaren, och det sker i samma veva som du installerar något gratisprogram.

Ta bort Mylucky123
image-22085

Har du drabbats av Mylucky123, som kidnappar din webbläsare och ändrar startsida, sökmotor och så vidare?

Ta bort Conduit Search

Conduit ligger bakom ett verktygsfält inom kategorin adware som är mer än enkelt att drabbas av. Conduit samarbetar med massor av utgivare av olika programvaror så det är lätt att få Conduits programvara installerad samtidigt som du installerar något gratisprogram. Ofta finns det en kryssruta som man får avmarkera vid installation för att verktygsfältet inte ska läggas till.

Ta bort Yontoo och PagerageTa bort Yontoo Layers Client

Yontoo Layers Client är ett program som används för att låta andra verktyg ändra hur webbsidor ser ut i din webbläsare. Yontoo Layers Client används bland annat av PageRage, DropDownDeals och SanitySwitch, som till exempel används för att ändra hur Facebook ser ut. Det här är applikationer som är rätt populära bland användare, men det är inte roligt att Yontoo Layers Client lägger in annonser på sajter och visar popupreklam i tid och otid.

Ta bort MyWebSearch

MyWebSearch kan vara ett av de mest spridda adware/spyware som finns. MyWebSearch är i grund och botten inte direkt farligt för din dator, men det är klart ett irriterande moment som slöar ner systemet.

Skanna datorn med Ad-Aware 11

Ad-Aware är ett av de mest populära programmen för att söka efter och ta bort spyware och adware. Den senaste versionen innehåller även virusskydd; läs mer om Ad-Aware.

Fler artiklar om att rensa datorn

Här hittar du ett antal artiklar om antispyware.

Ta bort onödiga tillägg och verktygsfält i IE med gratisprogram

Ett vanligt exempel på BHO som du vill slippa, är inom kategorierna spyware och adware. De är skapade med syftet att samla information om ditt surfande, och visa annonser i tid och otid. Med detta gratisprogram rensar du bort dem.

Gratis antispyware: Topp 6 gratisprogram!

Här hittar du de 6 bästa gratis antispyware-programmen för att skydda mot, och ta bort, spyware (spionprogram), adware och annat skräp i Windows XP, Windows Vista och Windows 7 och 8.

SpyBot tar bort spyware och adware – komplett guide!

Spyware är lätt att drabbas av – men inte alltid lika lätt att bli av med. Spyware och adware är en form av virus som ofta resulterar i att du drabbas av massor av popupreklam, ändrad startsida, ikoner på skrivbordet, konstiga varning om virus och hot, massor av dialogrutor och annat fruktansvärt irriterande.

Tänk på vad du laddar ner för antispyware!

När du ska hämta ett antispyware, tänk på att bara ladda ner och installera välkända sådana. Ta en titt på vår lista över de bästa antispyware och antivirus Det finns nämligen gott om falska antispyware som egentligen är trojaner… Läs mer om falska antispyware.

Mer läsning om säkerhet

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

PRISGUIDE ÖVER ANTIVIRUS: Sponsrade länkar
2019 års säkerhetspaket med antivirus och komplett skydd!
Säkerhetspaket Pris Licens
F-Secure SAFE 490 kr
(163 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Mycket populärt säkerhetspaket, för Windows, OS X, Android, iOS och Windows Phone. Bra skydd vid e-handel!
Panda Global Protection 425 kr
(142 kr/enhet)
1 år
3 enheter
25% rabatt! Skyddar PC, Mac, Android mot skadlig kod och din integritet. Backup. Trimmar datorn. Testa gratis!
Symantec Norton Security 599 kr
(120 kr/enhet)
1 år
5 enheter
Min personliga favorit! Resurssnålt och full av funktioner, lätt att använda. Skyddar PC, Mac, Android, iOS. Läs mitt test!
McAfee All Access 445 kr
(89 kr/enhet)
1 år
5 enheter
PC, Android, Blackberry och Symbian. Stoppar skadlig kod, nätfiske, skyddar nätverk etc.
Kaspersky Total Security 669 kr
(223 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Lättanvänt och kraftfullt. Populärt! Skyddar ”privatliv, pengar, identitet, foton och filer” på PC, Mac, Android, iOS, Windows Phone. Testa gratis i 30 dagar!
ESET Multi-Device 742 kr
(247 kr/PC)
1 år
3 PC
Väldigt resurssnålt, omtyckt av gamers och andra som vill ha hög prestanda. Snabbt, lättanvänt och skydd med höga betyg.
BullGuard Internet Security 300 kr
(100 kr/PC)
1 år
3 PC
50% RABATT! Riktigt bra paket som håller din dator skyddad mot alla hot, och optimerar även din PC för bättre prestanda. Testa gratis!
Bitdefender Total Security Multi-Device 349 kr
(70 kr/PC)
1 år
5 enheter
Imponerande lättanvänt – använder vad man kallar OneClick-hantering – och snabbt säkerhetspaket, för PC, OS X, Android. Just nu 50% rabatt! På engelska.
Kommentarer

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.